CSM Alexandria a mutat iar pe piața achizițiilor. A prezentat patru fotbaliști foști la FCSB, Petrolul, Rapid și ”U” Cluj

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 03 Jul. 2023, 17:55 Liga 2
CSM Alexandria a mutat iar pe piața achizițiilor. A prezentat patru fotbaliști foști la FCSB, Petrolul, Rapid și ”U” Cluj

Trei achiziții a făcut CSM Alexandria duminică, 2 iulie! Nou-promovata în Liga 2 a anunțat faptul că a bătut palma cu trei fotbaliști, nume cunoscute în ligile inferioare de la noi.

UPDATE: Ulterior, luni, a prezentat încă un jucător cu care a ajuns la un acord, acesta din urmă activând ultima dată în prima ligă.

Cu formația din Teleorman s-au înțeles Ștefan Cană (fundaș, 22 ani, ex Foresta Suceava), Mihai Nițescu (mijlocaș, 22 de ani, ex CS Blejoi), Enrichi Finica (fundaș, 20 de ani, ex Politehnica Iași) și Ovidiu Horșia (mijlocaș, 22 ani, ex ”U” Cluj)..

CSM Alexandria a semnat cu Ștefan Cană și Mihai Nițescu

Ștefan Cană (foto, în stânga) a început sezonul trecut la Unirea Constanța, pentru care apucase să joace în 16 meciuri de Liga 2, cedat sub formă de împrumut de FCSB. A fost chemat înapoi de bucureșteni în iarnă, iar ulterior a fost trimis la Foresta Suceava, în Liga 3. În trecut, fundașul lateral a mai evoluat la Poli Iași și la Farul Constanța (fosta echipă a lui Ciprina Marica, actuala Unirea Constanța).

Mihai Nițescu (foto, în dreapta), fratele fostului jucător al Petrolului pe când echipa era în Liga a 4-a, Tiberiu Nițescu, este un mijlocaș ofensiv, stângaci, ajuns la formația din Ploiești de la Petrosport Ploiești, la începutul anului 2020. În trecut a susținut probe de joc la clubul englez West Ham United și a atras și atenția vicecampioanei României, FCSB.

Ultimul an și jumătate l-a petrecut la CS Blejoi, în Liga 3, unde a fost cedat sub formă de împrumut de Petrolul, iar acum a ajuns la CSM Alexandria.

Teleormănenii au semnat și cu Enrichi Finica, promovat cu Poli Iași sezonul trecut

Enrichi Finica a evoluat sezonul trecut în Liga 2, cedat sub formă de împrumut de Rapid, la Politehnica Iași. În stagiunea precedentă a prins 20 de partide în campionat și a marcat un gol.

Anterior, fotbalistul de 20 de ani a mai jucat la Unirea Constanța sau Torino U17.

Trei jucători se alătură CSM Alexandria

Campania de transferări continuă la echipa de fotbal CSM Alexandria, care se întărește în perspectiva sezonului de Liga a II-a.

Printre noii veniți se numără fundașul central Ștefan Cană, cel care a evoluat pentru FCSB în prima ligă și în Conference League. El va împlini 23 de ani pe 7 august, imediat după începerea sezonului.

Mihai Nițescu,joacă mijlocaș central și vine de la CS Blejoi, una dintre fruntașele eșalonului al treilea. El a evoluat și la Petrolul Ploiești, cu prezențe în liga secundă.

A semnat cu CSM Alexandria și Enrichi Finica, fundașul stânga venit de la Rapid, după ce i s-a terminat împrumutul la Poli Iași, echipă pe care a ajutat-o, anul trecut, să promoveze în Superligă. Finica este internațional român U20.

Tuturor le dorim bun venit și mult succes în tricoul alb-albastru”, a notat CSM Alexandria pe pagina de Facebook.

Ovidiu Horșia, anunțat în regim de ”Breaking news!” de CSM Alexandria!!

UPDATE: Luni, 3 iulie, CSM Alexandria a anunțat în regim de ”Breaking news!” acordul cu Ovidiu Horșia, fapt care arată cât de mult apreciază conducerea clubului teleormănean acordul cu fostul jucător speranță al FCSB!

Mijlocaș ajuns la 22 de ani, originar din Târgu Mureș, a evoluat în sezonul recent încheiat la două echipe. A început la Unirea Constanța, în Liga 2, pentru care a evoluat în 3 jocuri (226 minute), iar apoi, la scurt timp, a trecut la ”U” Cluj, în prima ligă, pentru care a prins 7 jocuri, totalizând numai 304 minute pe teren.

În cariera sa a mai jucat pentru Academica Clinceni (28 de jocuri și 5 goluri în Liga 2), Poli Iași (34 meciuri și 5 goluri în prima ligă), are 44 de minute într-un meci în prima ligă pentru FCSB și pentru Gaz Metan Mediaș are 32 de apariții în prima ligă în două sezoane, cât și un gol.

”Vin la Alexandria cu gânduri foarte ambițioase. Sunt convins că o echipă serioasă, precum este CSM, îmi va oferi o șansă extraordinară în carieră. Nu ne gândim la evitarea retrogradării, ci la un loc cât mai sus în clasament. Sunt bucuros că am ales Alexandria și cred că vom face treabă bună împreună”, a declarat Ovidiu Horșia după ce a semnat cu CSM Alexandria.

Clubul nu este deloc modest și își autointitulează campania de achiziții din această vară drept una spectaculoasă!

”Breaking news! Ovidiu Horșia la Club Sportiv Municipal Alexandria
Campania spectaculoasă de transferări a CSM Alexandria, în vederea Ligii a II-a la fotbal, continuă. Ultimul transfer confirmat de conducerea clubului nostru este cel al lui Ovidiu Horșia.
Jucător cu 74 de prezențe în prima ligă, Horșia a jucat la mai multe echipe de eșalon secund, iar la prim-divizionare a îmbrăcat tricoul celor de la Poli Iași, Gaz Metan Mediaș, FCSB și Universitatea Cluj.
Cu echipa roș-albastră, Horșia a jucat și în cupele europene. De asemenea, cu echipa națională U19 a României, noul alexăndrinean a evoluat la turneul final al Campionatului European, în 2019.
Ovidiu Horșia, care în octombrie va împlini 23 de ani, este jucător de bandă dreaptă, putând acoperi, pe acel flanc, oricare post, de la fundaș la extremă.”, a informat echipa care va juca acasă pe stadionul din Turnu Măgurele.

CSM Alexandria mai poate face cel puțin trei achiziții

Liga2.ro a aflat de zilele trecute că Ștefan Cană va semna cu CSM Alexandria, iar în perioada următoare e posibil ca nou-promovata să îi legitimeze și pe Bogdan Rotar (atacant, 21 ani, ex Minaur Baia Mare), Alexandru Gudea (portar, 27 ani, ex SCM Zalău) și Alin Manea (mijlocaș, 26 ani, ex Metalul Buzău).

Formația din Alexandria a făcut public și lotul de jucători păstrat după promovarea în Liga 2. După ce a anunțat primele achiziții, venirile lui Claudiu Borțoneanu (ex Metalul Buzău) și Adrian Gîdea (ex CFR Cluj), clubul din județul Teleorman a confirmat faptul că 12 fotbaliști vor continua și din această vară, după ce s-a reușit promovarea din Liga 3.

CSM Alexandria, cu 12 jucători din lotul alături de care a promovat din Liga 3 în Liga 2

Iosif Cristică, Vladimir Georgescu, Eduard Sîrbu, Sabin Iakabfu, Ionuț Voicu, Robert Jerdea, Alexandru Nicola, Cosmin Neagu, Mihai Stancu, Robert Lupoaica, Ștefan Cioablă și Mihai Neicu vor rămâne la CSM Alexandria.

Înainte, după promovarea în Liga 2, CSM Alexandria a confirmat doar despărțirile de Marian Sultana, Răzvan Ciobanu, Denis Guță și Radu Necșulescu.

În weekendul trecut, CSM Alexandria a disputat și primul meci amical al verii. A întâlnit și a învins Sport Team (formație din Liga Elitelor), scor 8-1.

Victorie în primul amical al verii

Echipa de fotbal CSM Alexandria a repurtat o victorie categorică în primul meci amical din perioada precompetițională.

Formația pregătită de Ștefan Odoroabă a trecut cu 8-1 de echipa bucureșteană Sport Team, care evoluează în campionatul Liga Elitelor.

Golurile noastre au fost marcate de Cioablă, hattrick, Simon, două, Neagu, Costea și Nițescu.

Pe parcursul acestui meci a fost rulat întregul lot de jucători”, a anunțat CSM Alexandria.

Foto principal: CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-tras-primele-concluzii-privind-lupta-pentru-promovare-in-noul-sezon-cele-trei-cluburi-pe-care-le-vede-pe-podium-au-bugete-mult-peste-nivelul-ligii-2-19276671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/golgheterul-patrick-petre-si-alti-patru-jucatori-si-au-prelungit-contractul-cu-ceahlaul-nemtenii-s-au-desparti-in-schimb-de-unul-dintre-portari-si-au-la-antrenament-un-fost-golgheter-al-romaniei-19276656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-acord-cu-trei-fotbalisti-19276646

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-costa-sa-te-lupti-la-promovare-in-liga-2-19276633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-anuntat-11-plecari-19276626

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 03 Jul. 2023, 17:55 Liga 2
Pe aceeași temă