FRF a anunțat ziua în care stabilește, prin tragere la sorți, meciurile din Play-off-ul Cupei României. Componența celor două urne valorice

Marius ANGHEL 18 Aug. 2023, 18:22 Cupa României
FRF a anunțat ziua în care stabilește, prin tragere la sorți, meciurile din Play-off-ul Cupei României. Componența celor două urne valorice

Federația Română de Fotbal a anunțat data în care organizează tragerea la sorți pentru a stabili meciurile din faza Play-off-ului Cupei României, ediția 2023-2024. A comunicat, totodată, și componența celor două urne valorice pe baza cărora se aleg cele 16 jocuri.

Urna A și Urna B pentru tragerea la sorți a meciurilor din Play-off-ul Cupei României

Turul 3 al Cupei României s-a încheiat joi seară, după disputarea meciurilor de la Colonești și Râmnicu Vâlcea, au fost aflate toate cele 24 de echipe calificate mai departe, iar întrebarea aflată pe buzele tuturor a fost când se va organiza tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din Play-off.

FRF a oferit acest răspuns vineri. Evenimentul va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 13:00, la Casa Fotbalului.

În faza Play-off-ului Cupei României participă 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din SuperLigă.

Cele opt echipe din primul eşalon sunt cele patru echipe clasate pe locurile 3-6 la finalul play-out-ului ediţiei anterioare de campionat, alături de cele două câştigătoare ale barajului de menţinere-promovare în Liga 1 şi cele două nou-promovate direct în actuala ediţie de campionat.

Echipele au fost repartizate astfel:

  • URNA A: echipele din SuperLigă mai sus amintite: FC Voluntari, Universitatea Cluj, FC Botoșani, FC Hermannstadt, SC Oțelul Galați, Politehnica Iași, UTA Arad și Dinamo.
  • URNA B: echipele calificat din Turul 3: Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, CS Mioveni, Steaua, Gloria Buzău, Unirea Dej, Concordia Chiajna, FK Miercurea Ciuc, CSC Șelimbăr, Unirea Slobozia, CSC Dumbrăvița, Metaloglobus București, Ceahlăul Piatra Neamț, CS Tunari, CSM Alexandria, Corvinul Hunedoara, FC Bacău, Viitorul Ianca, CSM Deva, Viitorul Șimian, Progresul Pecica, Phoenix Buziaș, FC Bihor Oradea și SCM Zalău.

16 jocuri în Play-off-ul Cupei României

FRF a reamintit și modul în care se efectuează tragerea la sorți pentru a stabili cele 16 jocuri din Play-off-ul Cupei României, dar a precizat și alte reguli ale competiției:

”Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (8 jocuri) şi, în continuare, cele 16 echipe rămase în urna B se grupează între ele (8 jocuri).

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României Betano, ediția 2023-2024, sunt programate în 30 august. Excepția pot face meciurile televizate, programul urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF.”

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/campionii-fc-arges-a-trecut-de-vedita-colonesti-in-cupa-romaniei-insa-nu-fara-emotii-alexandru-pelici-am-trait-periculos-pana-la-final-e-bine-ca-ne-am-calificat-19280889

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-oradea-victorie-contra-sanatatea-cluj-2-0-19280860

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fk-miercurea-ciuc-victorie-la-limita-in-cupa-romaniei-1-0-cu-afc-odorheiu-secuiesc-19280838

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-slatina-eliminata-de-csm-alexandria-din-cupa-romaniei-0-1-19280817

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/viitorul-pandurii-eliminata-din-cupa-romaniei-de-viitorul-simian-19280814

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/patrick-petre-a-facut-diferenta-intre-ceahlaul-si-bucovina-radauti-19280800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-succes-categoric-in-turul-3-de-cupa-romaniei-4-1-cu-jiul-petrosani-19280801

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-resita-si-viitorul-pandurii-eliminate-din-cupa-romaniei-19280783

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-a-eliminat-csm-resita-din-cupa-romaniei-19280761

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-nu-a-stat-la-discutii-cu-ghiroda-in-cupa-romaniei-19280758

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-s-a-calificat-in-play-off-ul-cupei-romaniei-la-calarasi-19280755

Marius ANGHEL 18 Aug. 2023, 18:22 Cupa României
Pe aceeași temă