CSM Alexandria surprinde! A convins un dublu campion al României cu CFR Cluj să semneze. Ultima dată a jucat la Poli Timișoara

Andrei PASCU 01 Jul. 2023, 13:32 Liga 2

CSM Alexandria a mai bifat o achiziție, a doua după ce a reușit să promoveze din Liga 3 în Liga 2. Trupa din Teleorman, ajunsă în această vară în divizia secundă, a convins un fotbalist cu un trecut interesant, cunoscut în SuperLiga României.

La CSM Alexandria a ajuns mijlocașul Adrian Gîdea, în vârstă de 23 de ani, ultima dată la fosta campioană a României CFR Cluj.

  • În afară de Gîdea, din informațiile Liga2.ro, cu CSM Alexandria pot semna și Ștefan Cană (fundaș, 22 ani, ex Foresta Suceava), Bogdan Rotar (atacant, 21 ani, ex Minaur Baia Mare) și Alexandru Gudea (portar, 27 ani, ex SCM Zalău). Alin Manea (mijlocaș, 26 ani, ex Metalul Buzău) este la echipă încă de la reunire.

CSM Alexandria a anunțat aducerea lui Adrian Gîdea

Anunțul echipei din Alexandria a venit la numai câteva zile după ce s-a aflat că formația CFR Cluj nu se va mai baza pe Gîdea, mai ales că nu se mai încadra nici în regular ”under” din prima ligă. Astfel, CSM Alexandria a profitat, iar vineri, 30 iunie, i-a anunțat venirea.

Gîdea a făcut parte din lotul CFR-ului în momentul în care au fost cucerite titlurile din 2021 și 2022, dar și când a fost câștigată Supercupa României din 2021. În total, Gîdea a prins 38 de meciuri pentru CFR Cluj și a marcat un gol. El nu se află la prima experiență în Liga 2, unde a mai evoluat în a doua parte a stagiunii trecute, la ASU Poli Timișoara.

La Poli, Gîdea a evoluat în toate cele nouă jocuri disputate de echipă în 2023, în șase a început ca titular, în cinci a fost înlocuit, a înscris 2 goluri și nu a putut ajuta clubul bănățean să evite retrogradarea în Liga 3.

Mihai Gîdea – dublu campion național, a semnat cu CSM Alexandria

Una dintre surprizele pregătite de conducerea CSM Alexandria, în perioada de transferări, este venirea lui Adrian Mihai Gîdea, mijlocaș bandă dreaptă și central, în tabăra teleormăneană.

Format la Centrul de Excelență din Timișoara, a jucat apoi și la Poli Timișoara, Gîdea a prins lotul celor de la CFR Cluj, având în palmares două titluri naționale și o Supercupă a României. Actualul nostru coleg are 33 de meciuri în Superligă, un gol, plus prezențe în Conference League”, a anunțat CSM Alexandria.

Reacția lui Gîdea după ce a semnat cu CSM Alexandria

Mă bucur mult că am semnat cu o echipă serioasă, care vrea performanță. Sunt convins că împreună vom face lucruri foarte frumoase”.

CSM Alexandria a rămas cu 12 dintre jucătorii care au promovat echipa în Liga 2

CSM Alexandria a făcut public și lotul de jucători păstrat după promovarea în Liga 2. După ce a anunțat prima achiziție, aducerea lui Claudiu Borțoneanu (ex Metalul Buzău) clubul din județul Teleorman a confirmat faptul că 12 fotbaliști vor continua și din această vară, după ce s-a reușit promovarea din Liga 3.

Anunțul e unul surprinzător dacă ne raportăm la faptul că la reunire au participat 34 de jucători, după cum a punctat chiar CSM Alexandria, atunci fără a anunța și numele celor prezenți la primul antrenament. Acum aflăm că au mai rămas doar 12 jucători care au dus echipa în Liga 2, iar în același timp s-au făcut numai două achiziții.

Grup de omogenitate pentru CSM Alexandria

Conducerea CSM Alexandria și a secției de fotbal din cadrul clubului dorește, pe această cale, să mulțumească unui grup de jucători care ne-a ajutat să realizăm superbul obiectiv al promovării. De asemenea, jucătorii pe care îi vom enumera, au ales să continue alături de noi, în liga secundă, sportivii fiind de acord cu prelungirea înțelegerilor contractuale.

Dintre cei care au pus umărul la promovare, au semnat deja noi contracte următorii: Iosif Cristică, Vladimir Georgescu, Eduard Sîrbu, Sabin Iakabfu, Ionuț Voicu, Robert Jerdea, Alexandru Nicola, Cosmin Neagu, Mihai Stancu, Robert Lupoaica, Ștefan Cioablă și Mihai Neicu.

Acesta reprezintă nucleul de omogenitate al CSM Alexandria, grupului alăturându-li-se și alți jucători pe care îi vom anunța curând.

În orice caz, tuturor celor enumerați, le mulțumim încă odată, din două motive: pentru efortul depus la promovare și pentru că au ales să continue sub culorile CSM Alexandria.

Stabilitate este și la nivelul băncii tehnice, unde antrenor rămâne artizanul promovării, Ștefan Odoroabă.

Pe de altă parte, mâine, 1 iulie, ora 11.00, la Domnești, are loc primul amical al verii, cu Sport Team București.

Vom reveni cu amănunte!”, a anunțat CSM Alexandria.

În momentul reunirii, CSM Alexandria nota faptul că, din cei 34 de jucători, sunt câțiva în probe și câțiva veniți de la centrul de copii și juniori.

Ca noutate, printre cei prezenți la reunire s-a numărat și Alin Manea, fost la Corona Brașov, U Craiova, Sportul Snagov, Dacia Unirea Brăila, Chindia Târgoviște, Poli Timișoara, Gloria Buzău și Metalul Buzău. Ultima dată a fost la Metalul Buzău, în partea a doua a sezonului recent încheiat de Liga 3.

Anunțul CFR-ului, în privința lui lui Adrian Gîdea

Foto: CSM Alexandria și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-surpriza-a-argesului-pentru-postul-de-manager-general-motivul-pentru-care-danut-coman-a-refuzat-intoarcerea-la-pitesti-exclusiv-19276524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-cedat-la-limita-in-fata-prim-divizionarei-cfr-cluj-amicalul-a-adus-o-sumedenie-de-probleme-pentru-banateni-fosta-campioana-a-testat-si-un-jucator-fost-la-minaur-baia-mare-19276517

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dupa-presedinte-soimii-lipova-schimba-si-la-nivelul-bancii-tehnice-adrian-abrudean-s-a-despartit-de-echipa-din-liga-3-iar-posibilul-inlocuitor-al-sau-este-un-fost-capitan-al-formatiilor-uta-si-gaz-19276514

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-nu-mai-continua-cu-steaua-nu-ne-am-inteles-mesajul-transmis-de-club-dupa-despartirea-de-mijlocas-19276510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-timisoara-a-reactionat-in-urma-dezvaluirilor-liga2-ro-despre-noii-jucatori-anchetati-de-frf-pentru-pariuri-doi-dintre-ei-aflati-curtea-sa-csc-dumbravita-nu-a-avut-o-pozitie-publica-19276505

Andrei PASCU 01 Jul. 2023, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă