VIDEO | Metaloglobus, victorie spectaculoasă cu FC Buzău. A fost condusă, dar a revenit și a marcat golul decisiv în minutul 90. Alexandru Potecea, reușită din foarfecă

Răzvan STÎNGĂ 05 Feb. 2022, 14:45 Liga 2
VIDEO | Metaloglobus, victorie spectaculoasă cu FC Buzău. A fost condusă, dar a revenit și a marcat golul decisiv în minutul 90. Alexandru Potecea, reușită din foarfecă

FC Buzău și Metaloglobus au programat o dublă amicală, iar prima partidă s-a jucat pe terenul Buzăului, sâmbătă. Meciul s-a terminat cu victoria oaspeților, scor 2-1, toate golurile fiind marcate în partea secundă, după pauză. În prima repriză, gazdele au avut un mic plus la capitolul posesie.

Metaloglobus a învins FC Buzău cu 2-1 

FC Buzău a fost mai prezentă în jumătatea Metaloglobusului, dar nu a reușit să fructifice ocaziile avute. Și formația bucureșteană a avut câteva incursiuni bune la poarta lui Relu Stoian, dar nu a găsit nici ea ținta. Abia în partea a doua s-a făcut diferența, când cei doi antrenori, Cristian Pustai și Nicolae Grigore, au făcut câteva schimbări.

Echipa lui Pustai a deschis repede scorul după pauză, încă din minutul 48. Pablo Gaitan a înscris din careu, după o centrare venită din partea dreaptă. Nicolae Grigore i-a introdus pe parcursul partidei și pe experimentatul Ovidiu Herea și pe Alexandru Potecea, iar cei doi au și creat reușita formației bucureștene din minutul 79.

Alexandru Potecea, omul meciului. Două goluri, unul din foarfecă 

Herea a centrat din partea dreaptă, după care balonul a fost prelungit cu capul către Potecea. Acesta, aflat în preajma careului de șase metri, a împins balonul în poartă și a restabilit egalitatea, 1-1.

Metaloglobus a început să forțeze, iar pe final a și dat lovitura. După câteva atacuri care nu au fost fructificate, dar și după un gol anulat pe motiv de offside, Alexandru Potecea a marcat în minutul 90, cu o execuție spectaculoasă. A înscris din foarfecă, din preajma careului mic, tot în urma unei centrări din partea dreaptă.

  • Primul 11 al Buzăului: Stoian – Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu, Munteanu, Lopez, Ekollo, Ciobanu, Pațurcă, Chică-Roșă. Au mai jucat: Avram – Cârstocea, Gaitan, Burlacu, Kanda, Manea, Oltean, Oteliţă, Neicuţescu, Abraham Ayemantey.
  • Primu 11 al Metaloglobusului: Gavrilaș – Sava, Lung, Cazan, Grosu, Caramalău, Mihai, Sin, Pandele, Cl. Herea, Negoescu.
    Rezerve: Nedelcovici – Gafaru, Răuță, Sîrbu, Borțoneanu, Florescu, Coman, Potecea, Ov. Herea, Pancișin, Mănăilă, Dragomir.

Urmează ”returul” Metaloglobus – FC Buzău 

Metaloglobus a disputat, la Buzău, al patrulea meci amical de la reluarea pregătirilor. Anterior, a mai jucat trei partide, bifând două victorii și un eșec, 1-0 cu Dinamo 2, 1-2 cu Progresul Spartac și 6-0 cu Astra.

Formația lui Nicolae Grigore va mai juca trei teste până la reluarea Ligii a 2-a, cu FC Buzău (9 februarie, acasă), Unirea Constanța (12 februarie), Agricola Borcea (19 februarie).

FC Buzău a mai jucat două amicale, pe care le-a câștigat, cu CSM Râmnicu Sărat (scor 5-1) și Metalul Buzău (scor 5-1), astfel că eșecul cu Metaloglobus a fost primul din această perioadă de pregătire.

FC Buzău are, așadar, următorul meci de verificare cu Metaloglobus, la 9 februarie, la Bucureşti. Apoi va mai întâlni CSM Focşani (12 februarie, la Focşani) și Politehnica Iaşi (16 februarie, la Buzău).

Amicalul integral dintre FC Buzău și Metaloglobus, scor 1-2


Foto: FC Buzău și Buzăul Sportiv
Video: Buzăul Sportiv

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-tudoran-nu-si-mai-regaseste-postul-la-metaloglobus-dar-spera-sa-lupte-pentru-promovarea-in-liga-1-cu-o-alta-echipa-cred-ca-pot-mai-mult-19217368

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-acord-pentru-imprumuturile-lui-calin-toma-si-sebastian-ghinga-ii-cedeaza-la-pachet-sa-se-lupte-la-promovare-in-liga-3-19218521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-miscari-de-trupe-la-metaloglobus-reunirea-s-a-produs-cu-un-lot-de-30-de-jucatori-in-care-s-au-regasit-doua-nume-noi-si-a-lipsit-unul-planul-perioadei-de-pregatire-19216291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinko-trebotic-convins-de-proiect-sa-vina-la-fc-buzau-mijlocatul-croat-declaratii-indraznete-dupa-transfer-desi-a-venit-din-liga-a-patra-din-spania-19218290

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Feb. 2022, 14:45 Liga 2
Pe aceeași temă