Ivorianul Christ Kouadio spune că s-a adaptat la Poli Iași și privește deja spre Liga 1: ”Mă simt bine la noua echipă. Îmi doresc să promovez”

Narcis POHOAȚĂ 16 Feb. 2022, 11:48 Liga 2

Dintre cei trei jucători străini transferați de Poli Iași în această iarnă, fundașul lateral ivorian Christ Kouadio pare să se fi integrat cel mai bine în Copou.

Ajuns la Iași la sfârșitul lunii ianuarie, fundașul dreapta în vârstă de 21 de ani a jucat în toate meciurile amicale și a lăsat o bună impresie în flancul drept, arătând disponibilitate mare la efort, o tehnică bună și un apetit ofensiv ridicat.

Christ Kouadio: ”Vreau să promovez cu Poli Iași în Liga 1”

Fundașul ivorian a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu Poli Iași și spune că vrea să joace în prima ligă cu noua sa formație. Asta ar însemna să mai joace cel puțin un sezon în Liga 2 la clubul din Copou.

”Vreau să mulțumesc conducerii clubului și lui Mister pentru că au avut încredere în mine. Chiar dacă sunt de doar două săptămâni la Iași mă simt bine la noua echipă. Simt că fac parte din grup, mă simt bine alături de colegii mei, de staff, m-am adaptat în familia Politehnicii. Am jucat deja câteva meciuri, mă simt bine, dar mai am mult de lucrat și de învățat. Îmi doresc să ajut echipa în acest sezon, iar în sezonul viitor să promovez cu Poli Iași în Liga 1”, a declarat, în italiană, Christ Kouadio.

Adus din liga a doua finlandeză

Născut la data de 23 decembrie 2000, în Coasta de Fildeș, Kouadio a făcut junioratul în Italia, la ASD Lanusei Calcio, Cagliari și FC Torino, iar la seniori a evoluat la echipele US Savoia (Italia, Serie D) și Kokkolan PV (Finlanda).

La Cagliari a prins de două ori lotul echipei mari în meciuri oficiale, fără a fi utilizat, la meciurile cu Verona (0-1, în aprilie 2018) și Inter Milano (0-4, tot în aprilie 2018). Pentru Kokkolan PV a activat în partea a doua a anului trecut, 2021, în liga secundă a Finlandei, în 17 meciuri, toate ca titular, o singură dată fiind înlocuit.

Pe lângă Kouadio, Poli Iași i-a mai adus în această iarnă pe mijlocașul luxemburghez Belmin Muratovic și atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk, în timp ce fundașul Adrian Ilie a fost împrumutat de la CFR Cluj.

Interviul cu Christ Kouadio:

https://www.youtube.com/watch?v=txnEyX0lokY

Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/destinatie-surpriza-pentru-marian-tarsa-dupa-despartirea-de-poli-iasi-ce-am-vorbit-asta-mi-au-pus-in-contract-se-doreste-promovarea-ca-si-in-sezonul-trecut-19219598

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florentin-petre-a-facut-patru-transferuri-la-csm-ceahlaul-de-cand-a-fost-numit-principal-atacantul-nationalei-din-liechtenstein-refuzat-de-poli-iasi-a-semnat-si-el-19219515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-victorie-in-fata-tricolorilor-u19-la-buftea-sekou-camara-a-revenit-cu-gol-dupa-accidentare-19219520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bugetul-pentru-sportul-iesean-suplimentat-cu-2-milioane-de-lei-suma-solicitata-de-clubul-de-fotbal-poli-si-care-sunt-celelalte-echipe-finantate-de-catre-consiliul-local-19219485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-transfer-la-poli-iasi-christ-kouadio-un-ivorian-care-a-trecut-pe-la-cagliari-si-torino-a-semnat-cu-echipa-lui-costel-enache-19217750

Narcis POHOAȚĂ 16 Feb. 2022, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă