VIDEO | FC Buzău a încheiat cantonamentul de la Râmnicu Sărat cu o victorie clară în amicalul cu Metalul Buzău

Marius ANGHEL 28 Jan. 2022, 14:41 Liga 2

FC Buzău s-a abonat la victorii cu scorul de 5-1 în debutul acestui an. Din păcate pentru echipa lui Cristian Pustai, e vorba doar de meciuri amicale, momentan, și de adversari din Liga 3.

După ce vinerea trecută trecea cu 5-1 de CSM Râmnicu Sărat, pe terenul clasatei pe locul 5 în Seria a 2-a a Ligii 3, astăzi, tot într-o zi de vineri, divizionara secundă a învins cu același scor Metalul Buzău. Jocul s-a desfășurat pe terenul sintetic din Crâng, acolo unde își dispută partidele din campionat Metalul, ocupanta locului 3 în Seria a 2-a a celui de-al treilea eșalon fotbalistic.

Cu acest joc de astăzi, FC Buzău și-a încheiat cantonamentul de aproape două săptămâni pe care l-a efectuat la Râmnicu Sărat.

FC Buzău s-a impus cu 5-1 și în testul cu Metalul Buzău

A fost 3-1 la pauză pentru FC Buzău, după golurile marcate de Cristian Ciobanu (10 – penalty, 41) și Alin Cârstocea (13), respectiv Alin Iacob (26), pentru Metalul, iar în partea secundă pentru trupa lui Pustai a mai înscris însă o dată Ciobanu, în minutul 52, și Alin Manea, în minutul 70.

Cristian Pustai a început amicalul cu Metalul în formula: Relu Stoian – Radu Zamfir, Ariel Lopez, Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu, Alin Cârstocea, Pablo Gaitan, Alexandru Munteanu, Serges Ekollo, Cristian Ciobanu, Adi Chică Roşă. În partea a doua a jocului au mai intrat: Cristian Avram – Paul Paţurcă, Bogdan Oteliţă, Dorin Burlacu, Tudor Oltean, Mihai Neicuţescu, Baudouin Kanda, Ciprian Petre și Alin Manea.

Valentin Stan a început acest test cu următorii jucători: Răzvan Popescu – Andrei Ceaușu, Ștefan Nedelcu, Alexandru Stănică, Ștefan Păun, Claudiu Zamfirescu, Marius Tudorică, Constantin Ispir, Antonio Marcu, Andrei Moldoveanu, Alin Iacob. Au mai evoluat: Rareș Șerban – Vasile Mihăeș, Dan Stan, Costin Petre și Cătălin Bardaș.

După cum se poate observa, privind informațiile furnizate de FC Buzău, în echipa de start s-a aflat un singur nume nou dintre cei aduși în această iarnă. E vorba despre Robert Sălceanu, de la Dunărea Călărași. În partea secundă, dintre cei noi, au fost utilizați Dorin Burlacu (ex Aerostar Bacău) și Mihai Neicuțescu (ex Dinamo).

Nu au fost utilizați Gonzalo Latorre (ex Cerro Largo FC / Uruguay), Valentin Balint (ex Concordia Chiajna) și nici ultimul venit mijlocașul croat Dinko Trebotic (31 de ani).

Echipa lui Pustai are încă patru amicale stabilite

FC Buzău are următorul meci de verificare cu Metaloglobus, pe care o va întâlni chiar de două ori, în data de 5 februarie la Buzău sau Râmnicu Sărat, iar la 9 februarie, la Bucureşti. Apoi va mai întâlni CSM Focşani (12 februarie, la Focşani) și Politehnica Iaşi (16 februarie, la Buzău).

Până acum, trupa clasată pe locul 5 în Liga 2 după 16 etape a jucat amicale cu CSM Râmnicu Sărat (scor 5-1) și Metalul Buzău (scor 5-1).

  • FC Buzău, ca Petrolul sau Steaua, de exemplu, nu se teme că prin transmiterea amicalelor ei va oferi ”mari secrete” adversarelor din campionat, punând mai presus de acest lucru dorința de a oferi imagini suporterilor echipei. Asta, spre deosebire, de exemplu, de sibienele FC Hermannstadt și CS Comunal Șelimbăr, care se eschivează după scuze de genul că adversarul nu le-a permis să filmeze sau că așa au decis antrenorii lor. În primul rând, astfel de cluburi care mai și anunță că nu transmit amicalele arată, în primul rând, lipsă de respect pentru suporterii lor, cei pentru care s-a inventat acest sport, aceia care peste puțin sau mai mult timp le va cere ajutorul financiar pentru a trece peste vreun impas.

Foto și video: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-transferat-un-mijlocas-croat-dinko-trebotic-a-jucat-la-peste-15-echipe-si-a-castigat-campionatul-in-ungaria-cristian-pustai-a-mai-renuntat-la-doi-jucatori-dar-si-la-elenul-christos-intzi-19217659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jhon-mondragon-n-a-avut-viata-lunga-nici-la-fc-buzau-dar-si-a-gasit-repede-alta-echipa-fundasul-columbian-se-va-bate-pentru-promovare-in-liga-3-19217350

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-s-a-deszcatusat-in-a-doua-repriza-in-amicalul-cu-csm-ramnicu-sarat-sub-comanda-lui-cristian-pustai-a-aparut-si-un-fundas-care-in-romania-a-mai-jucat-la-miercurea-ciuc-si-chiajna-19217026

Marius ANGHEL 28 Jan. 2022, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă