FC Buzău, transfer important! A adus un mijlocaș din play-off-ul Ligii 1 și e la un pas să legitimeze un atacant. Detaliile oferite de președintele Auraș Brașoveanu

Andrei PASCU 28 Jun. 2022, 15:50 Liga 2
FC Buzău, transfer important! A adus un mijlocaș din play-off-ul Ligii 1 și e la un pas să legitimeze un atacant. Detaliile oferite de președintele Auraș Brașoveanu

FC Buzău a făcut un transfer important și este pe cale să mai facă unul, discuțiile pentru acesta din urmă fiind pe ultima sută de metri. În primul rând, buzoienii s-au înțeles cu mijlocașul central Georgian Honciu, în vârstă de 33 de ani, care sezonul trecut a jucat în Liga 1.

Georgian Honciu a semnat cu FC Buzău!

Honciu a evoluat în ultimii doi ani la formația piteșteană Campionii FC Argeș, dar contractul său a expirat în această vară și nu a fost prelungit. Sezonul trecut de Liga 1, Honciu a jucat în 16 meciuri de Liga 1, dar nu a reușit să marcheze.

În cariera de fotbalist, Georgian Honciu (foto articol, în tricoul Dunării Călărași) a mai evoluat pentru Chindia Târgoviște, Fortuna Poiana Câmpina, CS Mioveni, ACS Șirineasa, Energeticianul sau Dunărea Călărași.

Auraş Braşoveanu, despre transferul lui Georgian Honciu la FC Buzău: ”Am reuşit să parafăm înţelegerea ”

Ne bucură transferul lui Honciu, mai ales că am reuşit să parafăm înţelegerea cu fostul jucător al celor de la FC Argeş. Sunt convins că este un transfer care ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat președintele Buzăului, Auraş Braşoveanu, pentru Buzăul Sportiv.

Andrei Blejdea, aproape de acordul cu FC Buzău!

În privința discuțiilor avansate, acestea se poartă pentru atacantul de 26 de ani Andrei Blejdea, încă sub contract cu nou-promovata în Liga 1 FC Hermannstadt. Vârful, care sezonul trecut a marcat trei goluri în Liga 2, în 20 meciuri, pentru Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, la aceasta din urmă jucând de la începutul anului, s-a antrenat cu FC Buzău până acum.

Conform președintelui Auraș Brașoveanu, chiar dacă așa au stat lucrurile până în acest moment, a recunoscut că există anumite negocieri cu formația din Sibiu pe baza acestei mutări care, din câte se pare, are șanse foarte, foarte mari de reușită.

Blejdea a părăsit prematur Universitatea Cluj sezonul trecut, în iarnă, dar asta pentru că nu a oferit satisfacție. Practic, atacantul a jucat în toate meciurile din prima parte a campionatului Ligii a 2-a, 16, marcând doar două goluri. Din cele 16 apariții, de opt ori a făcut parte din echipa de start și de opt ori a fost introdus pe parcursul meciurilor.

Auraș Brașoveanu, despre situația lui Andrei Blejdea: ”S-a antrenat cu noi, dar încă sunt în negocieri cu fosta sa echipă”

A semnat apoi cu FC Hermannstadt, unde a marcat un gol în patru partide. Astfel, formația lui Marius Măldărășanu a decis că nu poate miza pe el în Liga 1, iar acum atacantul este foarte aproape să semneze cu FC Buzău.

S-a antrenat alături de noi, însă deocamdată încă sunt în negocieri cu fosta sa echipă. Sunt nişte mici detalii care trebuie stabilite în condiţii bune, atât pentru cluburi, cât şi pentru jucător. Sper să depăşim aceste mici hop-uri şi să îl avem la certitudini cât mai curând”, a precizat Auraş Braşoveanu, conform sursei amintite.

FC Buzău a făcut câteva mutări după reluarea pregătirilor

Până acum, la capitolul veniri FC Buzău a mai anunțat trei, Ştefan Nedelcu, ultima dată la Metalul Buzău, în Liga 3, Dragoş Bratu, fost la Academica Clinceni, și Alexandru Dușmanu, care a jucat la Concordia Chiajna stagiunea precedentă.

FC Buzău a făcut publice și primele plecări, tot trei la număr. Radu Zamfir, Baudouin Kanda şi Paul Paţurcă au reziliat contractele cu FC Buzău, dar e posibil ca numărul fotbaliștilor din sezonul trecut care nu vor mai continua sub comanda lui Cristian Pustai să fie de cel puțin patru.

Sâmbătă, 2 iulie, FC Buzău va juca și primul meci amical al verii. Va întâlni un adversar modest, pe Voinţa Lanuri, echipă din Liga 4 Buzău. Confruntarea va avea loc la Râmnicu Sărat.

Foto principal: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-unirea-constanta-iau-locul-echipelor-academica-clinceni-si-gaz-metan-medias-in-noul-sezon-de-liga-2-frf-a-anuntat-cluburile-cu-certificare-pentru-editia-2022-2023-a-esalonului-secun-19235835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-pregateste-transferuri-importante-cu-care-sa-atace-promovarea-auras-brasoveanu-vom-face-un-lot-competitiv-conducatorul-a-numit-principalele-adversare-printre-care-si-o-19235687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-achizitie-pentru-poli-timisoara-calin-jurj-s-a-intors-la-alb-violeti-sper-sa-fie-si-mai-bine-de-aceasta-data-19235913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-risca-sa-ajunga-o-echipa-de-pluton-in-liga-2-alexandru-rauta-si-a-gasit-angajament-in-liga-1-iar-interimarul-gica-mihali-s-a-saturat-sa-astepte-sunt-antrenor-ma-g-19235905

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 28 Jun. 2022, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă