Din Liga 2 în preliminariile Champions League! Gică Hagi surprinde și ia la Farul un fotbalist de la Steaua | EXCLUSIV

Silvian BĂDULESCU 24 Jun. 2023, 16:14 Liga 2
Din Liga 2 în preliminariile Champions League! Gică Hagi surprinde și ia la Farul un fotbalist de la Steaua | EXCLUSIV

Farul Constanța se pregătește intens pentru noul sezon. Campioana României va ataca, în stagiunea 2023-2024, pe trei fronturi: campionat, Cupa României și Europa.

”Marinarii” lui Gheorghe Hagi încep drumul european devreme, încă din turul I al Champions League iar, până în grupele competiției supreme intercluburi, ar trebui să joace opt partide.

În cazul în care este eliminată, tot mai are de disputat câteva tururi preliminare pentru a prinde Europa League sau Conference League. Astfel, începutul de sezon va fi jucat din 3 în 3 zile, SuperLigă – competițiile UEFA – Cupa României.

Ștefan Pacionel s-a înțeles cu Farul!

În acest sens, Gică Hagi își conturează un lot cât mai numeros pentru a putea face față. Până acum, ”Regele” a bifat opt transferuri, dar nu se oprește aici. ProSport a aflat că trupa constănțeană de la Ovidiu s-a înțeles și cu Ștefan Pacionel (24 de ani), fotbalist care încă aparține de Steaua.

Jucătorul mai are contract până în data de 30 iunie și, în funcție de cum se înțelege cu ”militarii”, fie va fi prezentat zilele următoare la Farul, fie pe 1 iulie, când devine, oficial, liber.

Steaua îl anunța pe Ștefan Pacionel printre cei cu care nu continuă, dar Oprița s-a răzgândit în privința sa

Interesant este că Ștefan Pacionel s-a prezentat la reunirea Stelei, în data de 19 iunie, în ciuda faptului că trupa din Ghencea l-a inclus printre cei 16 de care s-a despărțit în această vară.

Mijlocașul de 24 de ani a evoluat în sezonul recent încheiat în 23 de meciuri, în 11 ca titular, a înscris 3 goluri și l-a făcut pe Oprița să reflecteze mai mult asupra deciziei față de el. Antrenorul spunea la reunire că s-a răzgândit în privința lui Ștefan Pacionel și că îl dorește în continuare în lot.

”Eu l-am chemat să vină la antrenament. Mai are contract până pe 30 iunie și e un jucător pe care, am stat și m-am gândit, îl doresc în continuare. Am făcut o analiză la tot ce s-a întâmplat. E un jucător care, totuși, a avut realizări, a și marcat câteva goluri. Am discutat cu el și e interesat să rămână”, spunea Daniel Oprița.

Întăriri de la Steaua pentru Farul în drumul spre Champions League

Farul Constanța a realizat, deja, opt transferuri. Diogo Queiros (Famalicao), Fabio Vianna, Zorhan Bassong (ambii FC Argeș), Rivaldinho (liber de contract), Nicolae Cârnaț (CS Mioveni), Marco Borgnino (Nacional Madeira), Ionuț Vînă (Universitatea Craiova) și Damien Dussaut (Rapid București) au semnat cu campioana SuperLigii.

ProSport a aflat că următorul jucător pe care ”Regele” l-a acontat este Ștefan Pacionel. Fotbalistul crescut la academia FCSB-ului a jucat, în ultimele două stagiuni, la Steaua, sub comanda lui Daniel Oprița, în Liga 2. Este, la prima vedere, un transfer cel puțin interesant.

Totuși, olteanul a mai fost legitimat la Farul, dar înainte de fuziunea cu Viitorul Constanța. În stagiunea 2018-2019, când ”marinarii” lui Marica se aflau în eșalonul secund, mijlocașul a fost împrumutat de la FCSB, club de care aparținea la momentul respectiv.

  • 44 de meciuri și 4 goluri a bifat Pacionel la „militari”, în sezoanele 2021-2022 și 2022-2023 de Liga 2.

Din informațiile noastre, fotbalistul așteaptă să-și încheie socotelile cu Steaua, cu care mai are contract până pe 30 iunie. În cazul în care nu primește ”dezlegare” de la ”militari”, Farul îl va prezenta pe fotbalist a doua zi, pe 1 iulie, când devine, oficial, liber de contract. Înțelegerea dintre jucător și campioana României se va întinde pe trei ani.

Farul se pregătește pentru duelul cu Sheriff Tiraspol. Cantonament în Polonia pentru campionii României

Ieri, 23 iunie, Farul și-a încheiat cantonamentul de la Poiana Brașov. Luni, pe 26 iunie, campioana României va zbura spre Polonia, unde are loc al doilea stagiu de pregătire al verii. Elevii lui Gică Hagi trag tare pentru că sezonul începe în mai puțin de trei săptămâni.

Pe 8 iulie, la Ploiești, se va juca Supercupa României cu Sepsi OSK, câștigătoarea cupei. Mai apoi, în weekend-ul 14-16 iulie, debutează sezonul 2023-2024 al SuperLigii.

Totuși, înainte de meciurile din campionat, Farul va debuta în preliminariile UEFA Champions League. Pe 11 iulie are loc turul cu Sheriff Tiraspol, la Ovidiu. O săptămână mai târziu, pe 18, în Republica Moldova, se joacă returul. În cazul în care va trece de moldoveni, formația de la malul mării va întâlni în turul II pe învingătoarea dintre Hamrun Spartans și Maccabi Haifa.

Celelalte echipe românești angrenate în competițiile europene sunt FCSB, CFR Cluj și Sepsi. Vicecampioana va juca cu CSKA 1948 Sofia, „feroviarii” cu Adana Demirspor, din Turcia, iar deținătoarea cupei cu CSKA Sofia, vicecampioana Bulgariei.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-retrogradati-cu-cs-mioveni-si-unul-dintre-jucatorii-care-mai-aveau-contract-cu-steaua-au-semnat-cu-campionii-fc-arges-unul-dintre-ei-a-avut-parte-de-videoclip-de-prezentare-19275775

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-csm-resita-a-facut-primele-achizitii-pentru-liga-2-un-fundas-fost-la-steaua-si-golgheterul-unirii-slobozia-19275760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-anuntat-o-noua-achizitie-19275710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-inceput-pregatirea-noului-sezon-de-liga-2-cu-24-de-jucatori-primele-patru-achizitii-sunt-doi-fotbalisti-din-prima-liga-si-doi-portari-de-ce-crede-daniel-oprita-ca-noul-sezon-va-fi-19275475

Silvian BĂDULESCU 24 Jun. 2023, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă