EXCLUSIV | CSM Reșița a făcut primele achiziții pentru Liga 2: un fundaș fost la Steaua și golgheterul Unirii Slobozia

Călin MNERIE 23 Jun. 2023, 10:07 Liga 2

CSM Reșița e una dintre cele cinci echipe promovate în Liga 2 la capătul meciurilor de baraj. 7-2 cu ACSO Filiași și 6-4 cu CSM Deva au fost rezultatele la general cu care bănățenii au acces în anticamera SuperLigii după doi ani de stat în Liga 3.

Recent, antrenorul Călin Cheregi declara că își dorește șapte-opt achiziții în vederea noului sezon, iar primele două au fost operate joi, 22 iunie, la Arad, de Cristian Bobar.

Directorul CS Muncitorescului din Valea Domanului a bătut palma cu fundașul Alexandru Sabău (24 de ani) și atacantul Ciprian Rus (32 de ani). Ambii vor juca pentru formația din Banatul montan cel puțin până în vara anului următor, urmând să se prezinte de luni, 26 iunie, sub comanda lui Cheregi.

După Petrolul, Alexandru Sabău – pe loc de promovare în SuperLigă și cu Steaua

Alexandru Sabău e împrumutat pentru al doilea sezon la rând de Petrolul Ploiești în Liga a 2-a. În campionatul 2022-2023, fundașul central de picior stâng a jucat la Steaua în 19 partide, oferind și o pasă de gol într-unul dintre derby-urile de România, cu Dinamo.

Sabău a fost coleg de generație cu Dennis Man, Adrian Petre sau Răzvan Oaidă, la echipa pregătită de Cristian Păcurar și Francisc Tisza la Atletico Arad. A jucat o perioadă în Italia, după care a semnat cu Gloria Lunca Teuz Cermei, pentru care a evoluat trei sezoane în Liga 3. Acum două veri a trecut la FC Brașov, unde a avut evoluții apreciate, care l-au propulsat, în iarna aceea, în tricoul Petrolului. Pentru ”lupi” a evoluat într-un singur meci, ultimul al sezonului 2021-2022 de Liga 2 (0-0 la Slobozia), când ploieștenii erau deja matematic promovați în elită.

Dacă Steaua, ultima lui echipă, ar fi avut drept de promovare, arădeanul ar fi sărbătorit două veri la rând accesul în SuperLigă. Nu a fost cazul, iar Daniel Oprița a decis să facă o mini-revoluție la nivel de lot, renunțând la nu mai puțin de 16 jucători, inclusiv la toți jucătorii împrumutați, cum a fost și cazul lui Sabău. Acesta din urmă s-a înțeles rapid cu CSM Reșița și va evolua pentru a patra echipă în Liga 2 în trei sezoane.

19 meciuri a jucat Alexandru Sabău pentru Steaua în sezonul recent încheiat al Ligii 2, în care echipa a terminat pe locul 2 în play-off, poziție direct promovabilă. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ciprian Rus a fost golgheterul Sloboziei, dar cele mai importante rezultate le are la UTA

La fel de rapidă a fost ”operațiunea” ce îl aduce pe un alt fotbalist arădean mai aproape de casă. Ciprian Rus s-a despărțit recent de Unirea Slobozia, pentru care a înscris 6 goluri și a oferit patru pase de gol în cele 25 de meciuri de Liga 2 în care a evoluat pentru ialomițeni în sezonul 2022-2023.

De altfel, Rus a fost golgheterul echipei din Bărăgan, însă noul antrenor al Unirii, Adrian Mihalcea, a decis să schimbe la nivelul atacanților. Altfel, Rus a mai evoluat în 126 meciuri pentru UTA în primele două ligi ale României, reușind 45 de goluri. Crescut și el de Atletico Arad, Ciprian a mai jucat pentru Voința Mailat, CS Vladimirescu, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Dunărea Călărași și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Ciprian Rus a fost golgheterul Unirii Slobozia în sezonul recent încheiat, cu 6 goluri marcate în 25 de jocuri. A bifat toate meciurile posibile în campionat pentru ialomițeni. Foto: captură DigiSport

Tot reșițenii vor avea discuții cu conducerea clubului UTA pentru a lua împrumut unul-doi juniori eligibili pentru stagiunea următoare a ligii secunde. La ora reunirii de luni, reșițenii vor cunoaște și locația aleasă pentru cantonamentul de iarnă, variantele fiind Serbia, Slovenia și Austria.

CSM Reșița i-a anunțat și ea pe cei doi jucători

UPDATE: CSM Reșița a anunțat și ea acordul cu Alexandru Sabău și Ciprian Rus.

”Primele transferuri la echipa noastră:
doi arădeni, Ciprian RUS și Alexandru SABĂU!
Ciprian RUS – atacant, a fost căpitanul echipei UTA Arad la promovarea în Liga 1; a mai jucat la Dunărea Călărași și Unirea Slobozia.
Alexandru SABĂU – fundaș central, a jucat la Petrolul Ploiești și CSA Steaua.
Le dorim mult succes!”, a sunat anunțul celor de la Reșița.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-are-trei-variante-pentru-cantonament-19275530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-a-pierdut-golgheterul-din-sezonul-recent-incheiat-mi-ar-fi-placut-ca-azi-sa-ne-pregatim-de-liga-1-in-schimb-drumurile-noastre-se-separa-19275305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-inceput-comercializarea-abonamentelor-pentru-sezonul-de-liga-2-liderul-galeriei-se-ocupa-de-acest-proces-imi-faceti-o-surpriza-19275182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-resitei-reactie-despre-implicarea-la-echipa-nou-promovata-in-liga-2-a-fostului-partener-finantator-al-petrolului-19274759

Călin MNERIE 23 Jun. 2023, 10:07 Liga 2
Pe aceeași temă