Kevin Ceceri a găsit locul potrivit odată cu transferul la Steaua: ”E un club cunoscut, cu multă istorie și important în Europa”. Ce planuri are pentru acest sezon

Andrei PASCU 01 Feb. 2024, 17:39 Liga 2

Kevin Ceceri, unul din jucătorii achiziționați de Steaua în această iarnă, a știut unde o să vină!

Fundaș argentinian care la 2 februarie va împlini 28 de ani, Ceceri a sosit cu inima deschisă în Ghencea, iar alături de Steaua vrea să se califice în play-off-ul Ligii 2, iar apoi să bifeze o clasare pe o poziție cât mai bună.

Fotbalistul din America de Sud știe performanțele realizate de Steaua în urmă cu mulți ani, cel mai important moment fiind câștigarea Cupei Campionilor, în 1986.

Kevin Ceceri a venit cu gânduri mari la Steaua

Kevin Ceceri a ajuns în România după o experiență în țara natală, la San Telmo, formație pentru care a jucat un an. În acest timp a evoluat în 18 meciuri, dar ultima partidă oficială a jucat-o în octombrie, la jumătatea lunii.

Ceceri s-a caracterizat ca fiind un fotbalist bun la jocul aerian, fiind, de altfel, un fotbalist înalt, de 1.90 m. Poate da multă siguranță Stelei, defensivei lui Daniel Oprița, dorind să ajungă în play-off-ul din Liga 2.

Acum, fundașul se află la a doua experiență în Europa, evoluând pentru o scurtă perioadă, pentru câteva luni, în Spania, la formația RB Linense, în urmă cu câțiva ani. În carieră, apărătorul a mai fost legitimat la San Felipe (Chile), Desamparados, Guillermo Brown, Gimnasia II (toate din Argentina), Club San Jose (Bolivia) și Al-Hussein SC (Iordania).

Fanii Stelei, un motiv în plus pentru alegerea argentinianului

Un alt motiv pentru care Kevin Ceceri a venit la Steaua a fost cel al suporterilor, fiind surprins de atmosfera făcută de fani în anumite partide, în meciurile cu miză din Liga 2 sau din Cupa României.

Cum sunt ca jucător? Mă simt un fotbalist puternic la marcaj, bun în jocul aerian și încerc să joc cât mai simplu. Obiectivele mele sunt să dau totul în fiecare meci pentru Steaua și să fac ce îmi cere antrenorul. Bineînțeles, împreună cu echipa o să facem tot posibilul să intrăm în play-off și apoi să încheiem sezonul cât mai sus.

Știam dinainte să vin aici că Steaua e un club cunoscut, cu multă istorie și important în Europa. Am auzit și că fanii Stelei sunt extrem de pasionați, iar ăsta e un lucru care îi place oricărui jucător argentinian”, a declarat argentinianul pentru Sport.ro.

”Știu că Steaua este un club foarte important din Europa și cel mai mare din România. Asta m-a motivat să vin și să aleg Steaua București pentru cariera mea. Cred că mă voi potrivi foarte bine și sper să ajut echipa și să dau tot ce pot”, a spus Kevin Ceceri imediat după ce a semnat cu Steaua.

La Steaua, Ceceri are un conațional în lot, pe Gianluca Mancuso (25 ani), mijlocaș care a activat în 11 jocuri în prima parte a actualului sezon de Liga 2, pe final de an suferind o operație de apendicită, astfel că a devenit indisponibil.

Steaua, patru amicale până la reluarea Ligii 2

Steaua va mai disputa patru meciuri amicale până la reluarea Ligii 2. Va întâlni, FC Bolintin Malu Spart (2 februarie), CSM Slatina (7 februarie), CSM Alexandria (10 februarie) și CFC Argeș (17 februarie).

În primul test al iernii, ”militarii” au trecut cu 5-0 de Agricola Borcea. Apoi, au trecut și de Progresul Spartac, scor 4-0.

Steaua, la limita play-off-ului

Jucătorii lui Daniel Oprița au ca obiectiv intrarea în play-off. Încep anul de pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 22 puncte acumulate în 15 partide, la egalitate cu Concordia Chiajna, ACSM Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc, locurile 8, 9 și 10.

Steaua este la un punct de poziția a 6-a, pe care se situează Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-remizat-in-amicalul-cu-fc-homburg-saar-19298621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lucan-campan-prima-achizitie-oficiala-a-corvinului-in-2024-19298614

https://liga2.prosport.ro/nationale/sase-jucatori-din-liga-2-si-sase-din-liga-3-convocati-pentru-actiunea-nationalei-u19-19298588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-invins-cs-timisul-sag-in-al-doilea-amical-din-2024-19298581

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-lambrinoc-a-ajuns-la-unirea-slobozia-19298572

Andrei PASCU 01 Feb. 2024, 17:39 Liga 2
Pe aceeași temă