Trei retrogradați cu CS Mioveni și unul dintre jucătorii care mai aveau contract cu Steaua au semnat cu Campionii FC Argeș. Unul dintre ei a avut parte de videoclip de prezentare

Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 14:34 Liga 2
Trei retrogradați cu CS Mioveni și unul dintre jucătorii care mai aveau contract cu Steaua au semnat cu Campionii FC Argeș. Unul dintre ei a avut parte de videoclip de prezentare

A doua zi după ce și-a prezentat noul antrenor, Campionii FC Argeș a intrat în focurile facerii lotului pentru noul sezon de Liga 2, unde va evolua cel puțin în ediția 2023-2024.

Primii jucători pe care i-a prezentat au fost atacantul Valentin Buhăcianu (ex FC Hermannstadt) și mijlocașul Florian Haită (ex Universitatea Cluj).

Au urmat Adrian Scarlatache, Cristian Balgiu, Ionuț Rădescu și Andrei Panait, adică un fost jucător al Stelei și trei retrogradați cu CS Mioveni.

În plus, clubul a anunțat și a 17-a despărțire, de fundașul Mario Zebic.

Adrian Scarlatache se apropie de 37 de ani, iar Pelici l-a dorit sub comanda sa și la Argeș

Începem cu retrogradații cu CS Mioveni. Trei dintre jucătorii care au picat cu brio din prima ligă cu a două trupă argeșeană ca importanță și-au făcut loc la Campionii FC Argeș și vor continua să joace pe stadionul Orășenesc din Mioveni, acolo unde alb-violeții își vor disputa partidele de acasă de acum înainte, până când noul stadion ”Nicolae Dobrin” va fi refăcut de la zero.

La 36 de ani, Adrian Scarlatache a fost considerat util de Alexandru Pelici, astfel că a decis să-l ia sub comanda sa și la Argeș, după ce l-a pregătit și la CS Mioveni. În ediția trecută a primei ligi, fundașul originar din Turnu Măgurele și fost la CS Otopeni, Dinamo, Astra sau FC Hermannstadt a evoluat în 28 de partide pentru CS Mioveni și a înscris 3 goluri.

”Adrian Scarlatache este începând de astăzi jucătorul nostru. Experimentatul fundaș vine de la CS Mioveni, acolo unde în sezonul recent încheiat a jucat 30 de meciuri în toate competițiile și a marcat 3 goluri.
Originar din Turnu Măgurele, Adrian a fost format la juniorii lui Dinamo, echipă pentru care a și jucat în mai multe rânduri între 2004 și 2012, reușind să își treacă în palmares un titlu de campion al României în 2007 și o Cupă în 2012.
În afara țării a jucat pentru Khazar Lankaran, Inter Baku, Keşla Futbol Klubu și Zira FK, toate din Azerbaidjan. În țara de la Marea Caspică a câștigat de două ori Cupa și o dată Supercupa. Grație prestațiilor foarte bune din defensivă avute, dar și a faptului că se remarca prin calitățile de lider pe teren și în vestiar, acesta a fost poreclit Puyol de către azeri.
S-a întors în România în vara lui 2020 la FC Hermannstadt. După barajul pierdut de sibieni împotriva celor de la CS Mioveni, acesta a fost transferat de echipa din Mioveni, iar următoarele două sezoane le-a petrecut în tricoul galben-verde. Adrian Scarlatache a adunat 65 de meciuri și 5 goluri la CS Mioveni în toate competițiile, în majoritatea fiind căpitanul echipei. Are 225 de meciuri în prima divizie a României.
Îți dorim să promovezi în tricoul alb-violet!”, sună prezentarea pe care i-a făcut-o ”vulturii”.

Ionuț Rădescu s-a despărțit de CS Mioveni după șapte sezoane

Ionuț Rădescu are 28 de ani, a jucat la CS Mioveni din vara anului 2016, echipă cu care a și promovat în prima ligă în 2021 și i-a dat prilejul să joace în această competiție, unde a fost unul dintre cei mai utilizați fotbaliști din lot. După retrogradare a lăsat Mioveniul și acum joacă la cealaltă echipă din județul Argeș picată în Liga 2, Campionii FC Argeș.

Mijlocașul de bandă a fost utilizat la CS Mioveni în 33 de partide de primă ligă în sezonul trecut, fără să marcheze, acest lucru întâmplându-se pentru prima dată de când e la seniori.

”Ionuț Rădescu este de astăzi jucătorul nostru. Musceleanul în vârstă de 28 de ani a jucat în sezonul trecut pentru CS Mioveni.
Noul jucător al Argeșului a început fotbalul la centrul de copii și juniori al clubului nostru. După dezafilierea din 2013, acesta a mers la Atletic Bradu. A urmat o experiență la Urban Titu, pentru ca în 2016 să ajungă la CS Mioveni. În cele 7 sezoane jucate de atunci în tricoul galben-verde a strâns 223 meciuri și 27 de goluri în toate competițiile. În sezonul recent încheiat a jucat 33 de meciuri în Superligă.
Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, l-a prezentat ”campionii” pe Rădescu.

Andrei Panait se întoarce la Campionii FC Argeș

Tot de la retrogradata CS Mioveni a fost luat și Andrei Panait. Jucătorul originar chiar din Mioveni se întoarce la Campionii FC Argeș, pentru care a mai evoluat în perioada 2015-2021, când echipa avea inclusiv alte denumiri și evolua chiar la Liga 3.

În sezonul recent încheiat, mijlocașul central a prins 26 de meciuri în prima ligă și nu a înscris niciun gol.

”Andrei Panait îmbracă din nou tricoul alb-violet. Piteșteanul în vârstă de 34 de ani a jucat în sezonul trecut pentru CS Mioveni.
„Panucci” a început fotbalul la 9 ani, în vara lui 1998, la centrul de copii și juniori al clubului nostru, sub îndrumarea lui Mihăiță Ianovschi. În 2012 a fost nevoit să plece la CS Mioveni pentru a putea să își continue cariera. A revenit la Pitești în 2015, evoluând pentru SCM Pitești (n.r. – SCM Pitești este chiar Argeșul de astăzi. Echipa la care începea fotbalul, în 1998, nu are legături cu actuala echipă). După promovarea echipei în Liga a 2-a, a fost unul dintre cei mai constanți jucători în sezoanele ce au urmat, purtând cu mândrie tricoul alb-violet. După promovarea în Liga 1, a jucat în meciul cu UTA Arad, apoi a părăsit echipa noastră. Până la acel moment strânsese 78 de meciuri și a marcat 4 goluri pentru FC Argeș.
Au urmat trei sezoane la CS Mioveni, două dintre acestea fiind în prima ligă. În sezonul recent încheiat a jucat 26 de partide.
Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, l-a prezentat Campionii FC Argeș pe Andrei Panait.

Cristian Balgiu s-a despărțit de Steaua pentru a jucat pentru Campionii FC Argeș

Altă achiziție a Argeșului, care nu are treabă cu CS Mioveni, este cea a lui Cristian Balgiu.

Mijlocașul bucureștean de 28 de ani care era printre puținii rămași cu contract cu Steaua, echipă pentru care a evoluat în sezonul recent încheiat, în Liga 2, a obținut rezilierea cu clubul din Ghencea pentru a semna cu Campionii FC Argeș, formație care în trecut a avut problema pe care o întâmpină acum Steaua, cea legată de interdicția la promovare în prima ligă.

În sezonul recent încheiat de Liga 2, Balgiu a evoluat la Steaua în 24 de meciuri și a marcat 1 gol.

”FC Argeș l-a transferat de la Steaua pe Cristian Marian Balgiu.
Noul jucător al Argeșului a început fotbalul la Concordia Chiajna, echipă pentru care a și debutat în prima divizie. Pe 15 martie 2013, Balgiu îl schimba pe Coșereanu în min. 81, în înfrângerea cu 2-0 împotriva Astrei Giurgiu.
Mijlocașul central a mai jucat de-a lungul carierei la echipe ca CS Afumați, ASA Târgu Mureș, Academica Clinceni, Juventus București, Turris Turnu Măgurele, Gloria Buzău și Universitatea Cluj. Pentru echipa din Crâng a fost titular incontestabil pe poziția sa. În cei doi ani petrecuți la Gloria Buzău, el a bifat 41 de jocuri, reușind să înscrie două goluri și să ofere patru pase decisive. A fost om de bază și la Universitatea Cluj în sezonul în care aceștia au promovat în Superligă, îmbrăcând tricoul alb-negru în 25 de rânduri.
În sezonul trecut a jucat pentru Steaua în Liga a 2-a, reușind să termine pe locul 2. După cum știți, din cauza problemelor juridice, militarii nu au putut promova. A bifat 24 de meciuri, 12 ca integralist și 12 din postura de rezervă, reușind să marcheze un gol.
Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, sună anunțul de prezentare al lui Cristian Balgiu la Campionii FC Argeș.

Mario Zebic îngroașă lista celor care au retrogradat cu Argeșul și au plecat!

Tot joi, echipa alb-violetă a anunțat încă o despărțire de un jucător care s-a aflat în lotul cu care a retrogradat din prima ligă.

Croatul Mario Zebic (27 de ani) este istorie la trupa din Pitești. Adus în ianuarie 2023, fundașul a fost utilizat în 11 partide din SuperLigă și în cele două meciuri de baraj cu Dinamo și a marcat 2 goluri.

”Clubul nostru și fotbalistul Mario Zebic au ajuns la un acord pentru încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă.
Îi dorim mult succes în carieră!”, a transmis Argeșul.

  • Alți jucători de care Campionii FC Argeș s-a despărțit sunt Tony Njike, Lucas Brendon, Fabio Vianna, Antonio Jakolis, Alin Dobrosavlevici, Mimito Biai, Marius Constantin, Kevin Koubemba, Boubacar Hanne, Geani Crețu, Andrei Tîrcoveanu, David Croitoru, Wesley Jobello, Zorhan Bassong, David Meza Colli și Andreias Calcan.
  • A plecat și Sebastian Micu, revenit la FC Brașov, de unde era împrumutat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-doua-achizitii-ale-argesului-jucatori-care-vara-trecuta-promovau-in-prima-liga-cu-echipele-lor-fc-hermannstadt-si-u-cluj-19275704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andreias-calcan-si-a-gasit-rapid-o-noua-echipa-dupa-ce-a-retrogradat-si-s-a-despartit-de-arges-s-a-intors-la-un-club-la-care-a-mai-jucat-e-un-moment-fericit-pentru-mine-19275683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-onorat-ca-o-va-antrena-pe-campionii-fc-arges-cu-totii-trebuie-sa-ne-gandim-doar-la-promovare-strategia-sa-pentru-formarea-unui-lot-aproape-de-la-zero-19275677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-arges-vintila-e-istorie-la-campionii-fc-arges-alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-pitestene-19275665

Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă