CSM Slatina, din nou cea mai grăbită echipă din Liga 2! Trupa olteană s-a reunit cu multe noutăți în lot, jucători de la Steaua, Viitorul Pandurii, dar și de la două dintre retrogradatele în Liga 3

Marius ANGHEL 15 Jun. 2023, 14:09 Liga 2

CSM Slatina este din nou cea mai grăbită echipă din Liga 2 care își reia pregătirea. A fost în iarnă și este și acum, pentru pregătirea de vară, înaintea noii ediții de campionat.

Trupa olteană antrenată de Daniel Oprescu (foto principal, în galben) a avut șapte noutăți în lotul prezent la reunirea de astăzi, 15 iunie 2023, petrecută în cadrul Complexului Sportiv ”1 Mai” din Slatina, însă anunță că a semnat contracte și cu alți doi jucători

Trei jucători de la Viitorul Pandurii au ajuns la CSM Slatina. Dar și trei retrogradați în Liga 3 cu fostele lor echipe

În afară de Florin Răsdan, cu care a semnat și a anunțat mutarea încă din iarnă, când intrase în ultimele șase luni cu Viitorul Pandurii, la CSM Slatina au ajuns și alți jucători de la trupa gorjeană. Este vorba despre Alin Țegle și Claudiu Dragu, căpitanul, respectiv golgheterul trupei din Târgu Jiu.

În plus, la Slatina a ajuns și portarul David Dincă, în sezonul recent încheiat titular la Steaua, dar și trei jucători care au retrogradat în Liga 3 cu echipele lor. Silvian Matei vine de la Progresul Spartac, iar Mircea Donca și John Mondragon, de la Minaur Baia Mare. Acesta din urmă era căpitanul maramureșenilor.

  • Dragu și Mondragon nu au fost prezenți la reunire, însă au fost anunțați de CSM Slatina ca semnați și că se vor alătura lotului tocmai din 1 iulie. Aceștia nu au reușit să se despartă amiabil de fostele lor echipe, iar din 1 iulie devin liberi de contract. Ciudat în privința lui Dragu, fiindcă tocmai Viitorul Pandurii a anunțat despărțirea de el și i-a și redat o declarație în care mulțumea clubului.
Florin Răsdan a semnat încă de la începutul anului cu CSM Slatina, când intrase în ultimele șase luni de contract cu Viitorul Pandurii, echipă la care ajunsese în vara trecută, după despărțirea de Steaua.

La echipa olteană se întoarce și Marius Neicu, după o parte a doua a sezonului recent încheiat în care a fost împrumutat la CSM Alexandria, cu care a reușit promovarea în Liga 2. Neicu prinsese 5 jocuri la Slatina în prima parte a campionatului trecut, în cele 146 de minute în care a fost utilizat reușind să înscrie un gol.

Totodată, la Slatina a ajuns și un tânăr de 18 ani cu numele de Alexandru Marin, venit de la Sporting București.

Marius Neicu primește încă o șansă din partea lui Daniel Oprescu, după ce în partea a doua a sezonului trecut a fost împrumutat la CSM Alexandria, echipă cu care a promovat în Liga 2.

25 de jucători sub comanda lui Daniel Oprescu la reunirea Slatinei

Daniel Oprescu a avut la dispoziție, la reunire, un lot format din 25 de jucători, scrie News Flux. În afară de noutăți, jucătorii prezentați mai sus, numele celorlați componenți ai lotului nu au fost comunicate.

Au venit David Dincă, care a jucat la Steaua, vine sub formă de împrumut de la Farul Constanţa, am semnat cu fundaşul central Jhon Mondragon, de la Baia Mare, însă de la 1 iulie va intra în pregătire, pentru că mai are contract până pe 30 iunie.

Au mai venit trei mijlocaşi centrali, Mircea Donca de la Baia Mare, Ţegle de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi Silvian Matei, de la Progresul Spartac. Îl ştim deja pe Florin Răsdan, care a semnat cu noi, astă iarnă, tot de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. De asemenea, Marin Alexandru, un jucător născut 2005, care vine de la Sporting Bucureşti, pentru a acoperi acest post, care este obligatoriu de anul viitor la Liga a 2-a. Am mai semnat cu Claudiu Dragu, dar la fel ca Mondragon, se va alătura echipei la data de 1 iulie.

De asemenea Marius Neicu care a fost împrumutat la Alexandria, şi pe care l-am felicitat înainte de începerea antrenamentului, pentru promovare, şi bineînţeles pentru aportul decisiv, pentru că el a marcat în ambele meciuri de baraj”, a declarat Daniel Oprescu, citat de News Flux.

  • CSM Slatina comunicase în ultimele zile despărțirea de nu mai puțin de 14 jucători: Cătălin Preduţ, Ionuţ Pop, Ionuţ Mitran, Marian Manea, Andrei Traşcu, Marian Şerban, Marian Anghelina, Marian Danciu, George Leaţă, Luis Niţu, Mykhaylo Plokhotnyuk, Alexandru Neagu, Marian Hagiu și Yavhen Smirnov.
Cătălin Doman (foto, în dreapta) continuă cu CSM Slatina. El a fost căpitanul și cel mai bun jucător al echipei oltene și în sezonul trecut.

La Cheile Grădiștei se pleacă în fata de 28 iunie

CSM Slatina se va pregăti pe plan local în următoarea perioadă, în zilele de 20 și 21 iunie va efectua vizita medicală la Craiova, iar începând cu data de 28 iunie, pentru zece zile, va merge în cantonament la Fundata / Cheile Grădiștei, o locație preferată și în alte rânduri de Daniel Oprescu.

”Am început pregătirea, vom avea un antrenament pe zi până când efectuam vizita medicală pe 20 şi 21 iunie. Până la plecarea în cantonament vom avea câte două antrenamente. Vom merge la Fundata, la Cheile Grădiştei, de pe data de 28 iunie, după care vom reveni cu o serie de meciuri de pregătire”, a mai spus Oprescu, cel care la finalul ultimului meci oficial din ediția 2022-2023 anunța public că se gândește dacă mai continuă la Slatina, în situația în care conducerea clubului nu înțelege că este nevoie de mai mult pentru ca echipa să nu mai aibă un parcurs cu emoții pentru menținerea în Liga 2, așa cum a avut în ediția recent încheiată, prima de după promovarea din Liga 3.

”Echipa noastră a dat startul pregătirilor în vederea abordării noului sezon al Ligii a II-a. Primul antrenament s-a desfăşurat pe unul dintre terenurile de iarbă din cadrul Complexului Sportiv „1 Mai”.
Săptămâna viitoare este programată vizita medicală, urmând ca, pe data de 28 iunie, lotul de jucători pregătit de Daniel Oprescu să urce la munte, timp de zece zile, la Fundata, Complex Cheile Grădiştei, pentru efectuarea pregătirii centralizate.
Noutăţile în lotul echipei pentru noul sezon sunt: mijlocaşii Silvian Matei (ultima dată la Spartac Bucureşti), Mircea Donca ( sosit de la Minaur Baia Mare), Alexandru Marin (născut 2005, de la Sporting Bucureşti), Alin Ţegle ( Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Florin Răsdan (Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a semnat în iarnă), portarul David Dincă (ultima dată la CSA Steaua, împrumutat de la Farul Constanţa), Marius Neicu (atacantul nostru, revenit după împrumutul de la CSM Alexandria, nou-promovată în Liga a II-a).
De asemenea, au semnat cu echipa noastră fundaşul central de origine columbiană John Mondragon (Minaur Baia Mare) şi Claudiu Dragu (Viitorul Pandurii Târgu Jiu). Cei doi se vor alătura lotului echipei CSM Slatina din data de 1 iulie”, a sunat comunicatul clubului din Slatina după ce s-a reunit.

Foto: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-s-a-despartit-si-de-ultimul-jucator-strain-pe-care-il-mai-avea-in-lot-oltenii-au-anuntat-unde-vor-merge-in-cantonamentul-de-vara-19274979

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-capitan-viitorul-pandurii-si-a-pierdut-si-golgheterul-din-ultimul-sezon-si-a-exprimat-dorinta-de-nu-a-prelungi-contractul-19274932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-victorie-cu-minaur-baia-mare-si-se-salveaza-de-la-retrogradare-19269735

Marius ANGHEL 15 Jun. 2023, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă