Dacia Unirea Brăila, parteneriat cu o companie agricolă care ”operează cea mai mare fermă din Europa”

Marius ANGHEL 30 Jul. 2021, 12:42 Liga 2
Dacia Unirea Brăila, parteneriat cu o companie agricolă care ”operează cea mai mare fermă din Europa”

Dacia Unirea Brăila a dat o lovitură din punct de vedere financiar chiar înainte de debutul în Liga 2, ediția 2021-2022, campionat în care revine după doi ani petrecuți în Liga 3. Nou-promovata, care în această vară a suferit și o schimbare administrativă, a anunțat atragerea unui partener potent financiar: Al Dahra – Agricost.

Al Dahra – Agricost, parteneriat cu Dacia Unirea Brăila

Asociația Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila, un club nou care în această vară a cesionat locul în Liga 2 de la ACS Dacia Unirea Brăila, probabil și pentru a afunda și mai mult problemele financiare avute în trecut, rezultate într-o insolvență, pe când se numea CF Brăila, a anunțat joi, 29 iulie 2021, încheierea unui parteneriat cu o importantă companie cu activitate în agricultură.

Clubul brăilean va avea și sprijinul companiei Agricost, deținută în România de Al Dahra, pe lângă ajutorul financiar de la Consiliului Județean Brăila.

”Al Dahra – Agricost se alătură Daciei Unirea Brăila!
Clubul nostru anunță că astăzi, 29.07.2021, s-a semnat acordul de parteneriat între Dacia Unirea Brăila și Al Dahra – Agricost.
Oficializarea parteneriatului a fost făcută de Directorul General al Al Dahra-Agricost, Mihai Solomei și Valentin Avramescu – Președintele Daciei Unirea Brăila.
În istoria de peste un secol a clubului, reprezentativă este perioada anilor ’90 cand echipa fanion a orașului a activat în Liga 1, a jucat o finală a Cupei Romaniei și a fost semifinalistă a Cupei Balcanice.
Principalul finanțator al clubului în acea perioadă a fost Insula Mare a Brăilei, astăzi Al Dahra-Agricost!
Al Dahra a fost fondată în Emiratele Arabe Unite, este specializată în cultivarea, producția și comercializarea hranei pentru animale, a mărfurilor alimentare esențiale și în gestionarea end-to-end a lanțului de furnizare.
Al Dahra are o prezență în peste 20 de țări și satisface peste 45 de piețe comerciale.
Al Dahra operează o bancă funciară de 350.000 de acri de teren irigat, cu acces direct la diverse surse de apă, cum ar fi fluviile Dunăre, Colorado și Nil, folosind cele mai noi tehnologii de irigare și utilaje agricole moderne.
În România, Al Dahra deține compania Agricost, care operează cea mai mare fermă din Europa, Insula Mare a Brăilei, cu o suprafata de 56 000 ha și este implicată în producția de cereale (grâu, porumb și orz), semințe oleaginoase (floarea-soarelui, soia) și lucernă.
Cu speranța că parteneriatul semnat astăzi va fi primul pas către revenirea Dacia Unirea Brăila în prim planul fotbalului romanesc, urăm bun venit Al Dahra – Agricost și mulțumim în numele brăilenilor pentru ca au ales să se implice în revitalizarea fotbalului brăilean!”, a anunțat Dacia Unirea Brăila, care nu spune nimic concret privind modul în care va ajuta Al Dahra – Agricost clubul. Tipic echipei brăilene, însă deloc străin și altora din Liga 2, suferinde la capitolul comunicare.

Bani și de la Consiliul Județean Brăila

Zilele trecute, Dacia Unirea anunța și faptul că va primi aproape 600 de mii de lei din partea Consiliului Județean Brăila, motiv pentru care mulțumea președintelui Francisk Chiriac și consilierilor. Banii au fost obținuți pe bază de proiect!!

”«Dacia Unirea – Drumul spre performanță în fotbalul brăilean» proiect aprobat de Consiliul Județean Brăila
Proiectul clubului nostru a fost declarat eligibil și a obținut cel mai bun punctaj final – 82,86 puncte, având suma aprobată spre finanțare din bugetul Consiliului Judetean Brăila în valoare de 597.156,50 lei.
Mulțumim domnului Președinte Francisk Iulian Chiriac și consilierilor județeni pentru încrederea acordată!”, a transmis clubul brăilean.

  • Ar fi de spus și faptul că actuala echipă din Brăila, Asociația Fotbal Club 1919 Dacia Unirea, nu are nicio legătură cu clubul care în 2019 ar fi împlinit 100 de ani, așa cum transmite nou-promovata în Liga 2 în comunicatul de mai sus. Cel mult poate fi numită o continuatoare a fotbalului brăilean. Chiar acum câteva zile, noul club, că cel care va juca în Liga 2 este un nou club, cesiona locul din campionat al formației ACS Dacia Unirea Brăila, nici ea originala fostă prim-divizionară.

Dacia Unirea, printre echipele care vor lupta pentru menținerea în Liga 2

Altfel, în ciuda parteneriatelor cu Consiliul Județean și, mai nou, Al Dahra – Agricost, echipa din Brăila este văzută ca una dintre principalele candidate la retrogradare din Liga 2.

Formația antrenată de Florentin Petre are un lot format în mare parte din jucători cu care a evoluat la Liga 3, iar la capitolul achiziții nu stă deloc promițător. Și-a adus băieți care au activat tot la Liga 3 sau juniori, iar cel mai cunoscut nume este cel al lui Daniel Ciobanu, fost la retrogradata CSM Reșița.

În această perioadă de transferuri, cu Dacia Unirea au mai semnat: Alexandru Duță (portar, ex Concodia Chiajna), Adelin Voinescu (atacant, ex FC Voluntari), Aurelian Petrache (mijlocaș, ex SC Oțelul), Alexandru Taciuc (mijlocaș, ex CSM Focșani), Gabriel Răducan (atacant, ex SC Oțelul), Alin Priboi (mijlocaș, ex CSM Bacău), Alexandru Pătlăgică (fundaș, ex UTA) și Daniel Ciobanu (fundaș, ex CSM Reșița).

Echipa lui Florentin Petre nu a strălucit nici în meciurile amicale din această vară, singurul succes înregistrându-l cu un adversar de Liga 4: 5-2 cu ACSC Cazasu, 2-3 și 0-4 cu nou Farul (ex Viitorul), 1-1 cu CS Medgidia și 1-5 cu Unirea Slobozia.

Debutul în campionatul Ligii 2 îl va avea sâmbătă, de la ora 11:00, la Avrig, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu echipa nou-promovată CS Comunal Șelimbăr.

Foto: Nicusor Lazarică / Dacia Unirea Brăila

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-a-mai-bifat-o-achizitie-a-unui-experimentat-fundas-la-nivelul-ligii-2-19193401

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vara-cesiunilor-in-liga-2-mai-mult-de-o-treime-din-cluburile-care-vor-evolua-in-noul-sezon-au-primit-dreptul-de-joc-de-la-alte-echipe-braila-ripensia-si-constanta-modificari-pe-ultima-100-de-metri-19192463

Marius ANGHEL 30 Jul. 2021, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă