Cu ”Arca lui Noe” prin Brăila! Meci pe vijelie, pe ploaie teribilă și cu terenul micșorat trei metri din cauza bălților, doar să se termine și oaspeții să plece acasă. În Liga 3 s-a jucat fotbal-polo

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 04 Nov. 2023, 17:56 Liga 3

Scene ireale la partida dintre Dacia Unirea Brăila și CSM Râmnicu Sărat, din etapa a 11-a din Liga 3, Seria 2. Jocul a avut loc pe ”celebrul” Stadion Municipal Brăila, unde suprafața este cunoscută ca fiind printre cele mai proaste din al treilea eșalon fotbalistic.

Din cauza ploilor care au căzut în Brăila în ultimele zile, gazonul s-a prezentat în condiții chiar impracticabile, dar partida de sâmbătă a fost dusă la bun sfârșit în cele din urmă, însă după mai multe peripeții. A avut câștig de cauză CSM Râmnicu Sărat, care s-a impus cu scorul de 4-1.

Dacia Unirea Brăila – CSM Râmnicu Sărat, dus la bun sfârșit în ciuda vijeliei și a bălților. Partida din Seria 2 de Liga 3, desfășurată în condiții incredibile 

Nu doar bălțile formate din cauza ploilor le-au creat probleme jucătorilor, ci și vijelia. A plouat și a bătut puternic vântul și în timpul meciului, dar a fost dus la bun sfârșit și pentru ca, poate, echipa oaspete, arbitrii și observatorii să nu fie nevoiți să revină în Brăila la o altă dată, pentru o eventuală reprogramare a partidei.

De două ori s-a oprit meciul dintre Dacia Unirea Brăila și CSM Râmnicu Sărat, conform Pro Brăila, în prima și în repriza a doua, în minutele 3 și 51 mai exact. În primă fază s-a luat o pauză de 15 minute, iar apoi aproape o repriză întreagă, 40 de minute!

Condiții incredibile în care s-a dus la bun sfârșit partida, dar un episod de-a dreptul amuzant ar fi fost permis de către observatorul arbitrilor, Nicolae Goidea (Slobozia – Ialomiţa). Ba chiar la recomandarea lui, dar și a delegatului de joc, Simona Rența (Galaţi). După cum se vede și în pozele din galeria foto și în filmări, din cauza faptului că bălțile s-au înmulțit pe partea cu băncilor de rezerve, suprafața efectivă de joc a fost, conform informațiilor venite de la stadion, redusă cu trei metri!

Terenul ar fi fost micșorat cu trei metri, doar ca să se poată juca meciul de la Brăila

Chiar dacă informația nu poate fi dată ca sigură, după cum se vede și pe anumite imagini ”tușierul” de pe partea respectivă este în mod evident mai în față decât ar fi trebuit, cu mult dincolo de linia de margine din partea băncilor de rezerve. Altfel, staffurile tehnice și jucătorii de rezervă au fost cu apa la glezne și își doreau ca partida să se termine cât mai repede.

Ca o premoniție, zilele trecute Dacia Unirea Brăila a inițiat o petiție prin care le cere susținătorilor sportului din oraș și din județ să o semneze, pentru ca ulterior să fie trimisă către autoritățile locale și județene. Clubul solicită și renovarea Stadionului Municipal Brăila, parcă știind ce avea să se întâmple la numai câteva zile distanță.

Sunt probleme la Stadionul Municipal Brăila, tribunele arătând într-o evidentă stare de degradare, dar în acest moment se pare că nu vor avea loc lucrări de recondiționare. Era în plan un proiect în această direcție, cu privire la începerea unor lucrări, în vara lui 2022.

În urmă cu exact doi ani, în 2021, președintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea Brăila, Valentin Avramescu, declara că gazonul nu va mai fi o problemă, doar că asta nu s-a întâmplat. Erau promise și lucrări ample de îmbunătățire a arenei, dar nici în acest moment nu se știe sau cel puțin nu a fost comunicat public dacă și când vor avea loc acestea.

Vine iarna! Ce se va întâmpla în ultimele meciuri ale echipei Dacia Unirea Brăila din acest an și primele din anul următor?

Acum, spre finalul anului 2023, Dacia Unirea Brăila a ajuns în punctul în care le solicită ajutorul brăilenilor, să semneze o petiție prin care se cere și modernizarea Stadionului Municipal, care să ajungă pe masa autorităților locale și județene.

E clar că e nevoie de lucrări la suprafața de joc, poate în primul rând, iar Dacia Unirea Brăila riscă să aibă de suferit în special în iarnă, când vremea poate duce la noi episoade ca acesta de la partida cu CSM Râmnicu Sărat.

Dacia Unirea Brăila a fost criticată de adversare și pe vremea în care evolua în Liga 2, gazonul fiind, mai mult sau mai puțin, la un nivel apropiat de cel în care se află și acum. Efectiv, suprafața de joc este lăsată de izbeliște de cei care trebuie să se ocupe de ea, de parcă nu ar fi stadion, ci un câmp.

Este a doua oară în acest sezon când ceea ce se întâmplă la Brăila face înconjurul României. În etapa a 9-a, Dacia Unirea a devenit virală cu o fotografie din partida cu Sporting Liești, pierdută cu 0-1. La o lovitură liberă a oaspeților, Dacia Unirea a aliniat în ”zid” cinci jucători, toți de culoare, africani (foto articol).

Dacia Unirea Brăila – CSM Râmnicu Sărat, scor 1-4, în etapa a 11-a a Seriei 2 din Liga 3

Ca să menționăm și evoluția meciului dintre Dacia Unirea Brăila și CSM Râmnicu Sărat în sine, oaspeții s-au impus cu 4-1. Au făcut diferența încă din prima repriză, când au condus cu 3-0, în urma golurilor marcate de Andrei Ignat (minutele 18 și 43) și Matei Constantinescu (minutul 21).

În repriza a doua Dacia Unirea Brăila a redus din diferență prin Amara Toure (minutul 46), dar scorul final a fost stabilit de Modibo Keita (minutul 49).

La final, jucătorii oaspeților au făcut haz de situație și s-au bucurat de victorie plonjând în una din bălțile de la marginea terenului.

  • Dacia Unirea Brăila: Toma – Sava, Gomez, Israel, Raileanu, Simion, Mendez, Amara, Eloh, Amaechi, Duțu
    Rezerve: Gana – Moisoiu, Robu, Dedah, Okwego, Rayazik, Cioarec, Turcu, Ghiță
    Antrenor: Adrian Baldovin
  • CSM Râmnicu Sărat: Răpeanu – Tanasele, Ioniță, Ceaușel, Năstase, Danciu, Keita, Alexandru, Ignat, Constantinescu, Cazan
    Rezerve: Șerban – Socol, R. Ionescu, C. Ionescu, Calotă, Tănase, Tîrîlă, Roman, Mateiciuc
    Antrenor: Marius Tîrîlă
  • Arbitru central: Gabriel Oprea (Călăraşi).
  • Arbitri asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Ionuț Cojocaru (Călăraşi).
  • Observator de arbitri: Nicolae Goidea (Slobozia).
  • Delegat de joc: Simona Rența (Galaţi).

Dacia Unirea Brăila, în cădere liberă după un start de vis

Dacia Unirea Brăila a început perfect sezonul de Liga 3, în Seria 2. Avea cinci victorii în primele cinci etape, iar cu 15 puncte era pe locul 1, la egalitate cu locul 2, CSM Focşani. În prezent, au trecut 11 etape din sezonul de Liga 3, iar clubul din Brăila a înregistrat, după începutul de vis, șase eșecuri la rând!

Dacia Unirea Brăila ocupă locul 5 în Seria 2 de Liga 3, cu 15 puncte, la 13 puncte de liderul Metalul Buzău, dar are un avans de două puncte față de echipa de pe locul 6, chiar CSM Râmnicu Sărat.

În runda a 12-a de Liga 3, brăilenii vor întâlni, pe teren advers, Viitorul Şuţeşti, locul 10, ultimul, cu 3 puncte.

CSM Râmnicu Sărat nu o duce nici ea prea bine

CSM Râmnicu Sărat a jucat în semifinalele barajului de promovare în Liga 2 sezonul trecut, dar a cedat în fața Forestei Suceava și continuă în Liga 3. Însă, actuala stagiune nu a fost începută nici de ea prea bine, având patru victorii, un egal și șase înfrângeri. Campionatul l-a început cu patru eșecuri la rând, iar acum se află pe locul 6 în Seria 2, cu 13 puncte.

În runda următoare, CSM Râmnicu Sărat va evolua pe teren propriu contra Hamangia Baia, locul 7, 12 puncte.

Foto și: Pro Brăila

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-11-liga-3-19291457

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rezultatele-inregistrate-in-etapa-a-2-a-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19291573

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-egala-cu-dinamo-in-cupa-romaniei-19291561

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/oradea-gazda-ultimului-meci-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291478

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cosmetizare-la-stadionul-bucegi-din-rasnov-19291308

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 04 Nov. 2023, 17:56 Liga 3
Pe aceeași temă