Patrick Petre și Robert Vâlceanu vor să revină în prim-planul fotbalului, iar un pas a fost făcut: au promovat în Liga 2 cu Dacia Unirea. ”Am fost ca o familie” / ”Am câștigat pentru Florentin Petre”

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 30 May. 2021, 19:25 Liga 3

Patrick Petre (24 de ani) și Robert Vâlceanu (24 de ani) sunt doi dintre artizanii promovării obținute de Dacia Unirea Brăila, duminică, în detrimentul celor de la SC Oțelul.

Au jucat în Liga 1 în urmă cu câțiva ani, cele mai importante echipe fiind Dinamo și FCSB, iar acum au reușit alături de colegii lor și antrenorul Florentin Petre să readucă Brăila în Liga 2.

Patrick Petre: ”Am reușit promovarea datorită nouă, că ne-am unit și am fost ca o familie” 

Amândoi au afirmat, la fel cum a făcut-o și Florentin Petre de altfel, că s-a format o familie la Dacia Unirea Brăila, iar acesta e principalul argument care a dus la acest succes remarcabil. Faptul că nu s-a pierdut vreun meci în fața celor din Galați în dubla manșă este și mai surprinzător, ținând cont de spusele celor doi jucători. Anume, că Dacia Unirea Brăila are probleme cu banii destul de mari.

Patrick Petre e pregătit să rămână și în Liga 2 și să își ajute tatăl să mențină echipa peste locurile retrogradabile. Referitor la partida cu SC Oțelul a catalogat confruntarea ca fiind una foarte disputată, mai ales că și acolo au fost mai mulți fotbaliști cunoscuți.

”Am reușit promovarea datorită nouă, că ne-am unit și am fost ca o familie, și asta s-a văzut, cred că, până în ultimul moment. Nu am jucat niciun meci acasă (n.r. – Dacia Unirea Brăila își dispută meciurile de pe teren propriu la Însurăței). De bani, noroc că ne-am descurcat. Acum sper să fie mai bine la anul.

Suporterii ne-au explicat de la primul meci cu Oțelul, de când am venit aici, ce rivalitate au. E un fel de Dinamo – Steaua. Suntem foarte fericiți că i-am făcut fericiți pe acești suporteri. Acum, nu știu, să vedem ce o să fie la anul. Sper să fie lucruri bune, să vină banii.

Eu îmi doresc să rămân (n.r. – să continue el și tatăl său la echipa din Brăila), normal. Dacă o să fie bine și o să fie condiții bune, de ce să nu rămânem mai departe? O să întâlnim echipe cu istorie, cu tradiție, o să fie meciuri frumoase.

”(N.r. – Despre SC Oțelul) Sunt jucători care au câștigat campionate și, totuși, astăzi s-a simțit presiunea. Nu contează că este Liga a 3-a. A fost un meci cu o încărcătură foarte mare. Am văzut jucători experimentați cu emoții înainte de meci, care au câștigat titluri și așa mai departe. A fost frumos. Bine că am reușit noi să câștigăm și suntem fericiți acum. La Liga 2 o să rămânem același grup și poate o să mai vină și alți jucători, că ne-am bazat mai mult pe noi, ca unitate, ca familie”, a spus Patrick Petre la microfonul DigiSport, la finalul jocului de la Însurăței, care la nivelul Ligii 2 a mai evoluat doar pentru Farul Constanța, în ediția 2019/2020, în opt meciuri.

Patrick Petre joacă la Brăila din ianuarie 2020, la nivel de Liga 3, iar în cariera sa a mai evoluat pentru Dinamo, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Poli Iași, pentru toate în Liga 1.

Robert Vâlceanu: ”Am jucat pentru Florentin Petre” 

Robert Vâlceanu a simțit meciul ca pe unul de Liga 1. Atât de tensionat și de apăsător a fost returul cu SC Oțelul pentru el, mai ales că s-au făcut investiții mari la Galați, unde au venit jucători importanți, dar și un antrenor cu nume și cu mare experiență, Petre Grigoraș.

Mijlocașul crede că diferența a fost făcută de dorință și de modul în care s-a coagulat echipa la Dacia Unirea Brăila. În ceea ce privește Liga 2, este pregătit de prima etapă. Nici el nu ia în calcul plecarea, la fel ca Patrick Petre.

Pentru mine personal, meciul acesta a fost echivalentul unui meci de Liga 1, pentru că a fost o presiune mare. Am jucat contra unei echipe titrate, o echipă bună. Ne bucurăm că am promovat, că am făcut istorie aici, cred că pot spune asta. Pentru mine, personal, e un pas înainte în carieră, pentru că am fost accidentat și mi-a fost greu să revin. Acum voi juca în Liga 2. Le mulțumim fanilor că au fost lângă noi, că i-am făcut fericiți și sperăm să îi facem fericiți și în Liga 2.

Am fost jucători cu experiență la ambele echipe. Nu știu cum s-a văzut de la televizor, dar noi din teren am simțit că a fost un meci greu, de luptă, un meci bun și sper că am bucurat ochiul publicului. E foarte greu și la nivel de Liga 3, nu ai spații, jucătorii sunt mult mai agresivi ca în Liga 1 și sunt meciuri grele.

Nu e ușor nici la Liga 3 acum, sunt jucători cu experiență care au jucat la nivel înalt. Nu mai e Liga 3 care a fost înainte. Ca și în Liga 2, pentru că și acolo sunt echipe de tradiție cu jucători foarte buni. Și e o luptă continuă acolo.

(N.r. – Unde veți juca în Liga 2) Nu știu ce să spun de stadion, noi sperăm să evoluăm acolo, la Brăila. Nu depinde de noi. Au fost probleme cu banii, am jucat pentru noi, pentru Florentin Petre care ne-a ținut aici în ciuda restanțelor salariale, condițiilor grele de antrenament. Am jucat pentru el.

Mi-aș dori să rămân aici, să joc în Liga 2. Sperăm să jucăm și cu Steaua, să îi batem. Nu vreau să îmi pun suporterii Stelei în cap, dar fiecare meci trebuie tratat la victorie, pentru asta suntem aici”, a declarat Robert Vâlceanu la microfonul DigiSport.

Meciul de fotbal dintre Dacia Unirea Braila si FC Otelul Galati, contand pentru barajul de promovare în Liga 2, desfasurat cu spectatori pe Stadionul Orasenesc din Insuratei – Braila, duminica 30 mai 2021. © FOTO:Sorin Pana/SPORT PICTURES

Robert Vâlceanu s-a format la FCSB și era văzut drept un jucător de mare perspectivă. A jucat, la nivel de profesioniști, la FCSB, FC Voluntari, UTA, Astra și Metaloglobus. Cu aceasta din urmă a evoluat chiar în Liga 2. Pentru Dacia Unirea Brăila joacă din august anul trecut

Dacia Unirea Brăila a trecut cu 2-1, tur-retur, de SC Oțelul. În tur, la Galați, scorul a fost egal 1-1, în urma reușitelor lui Gabriel Răducan, minutul 37, respectiv autogolul lui Ionuț Neagu, din minutul 49. În returul de la Însurăței, singura reușită, care a și adus victoria brăilenilor, a fost semnată de Narcis Ioniță, în minutul 86.

Foto: Sorin Pană / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/suporterii-stelei-au-invadat-afumatiul-inaintea-meciului-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-autocarul-cu-jucatorii-lui-daniel-oprita-a-ajuns-la-stadion-escortat-foto-si-video-19187595

https://liga2.prosport.ro/liga-3/baraj-promovare-in-liga-2-viitorul-selimbar-magura-cisnadie-si-scm-zalau-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1730-19187192

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-sarbatoarea-de-la-miezul-noptii-unirea-dej-asteptata-de-sute-de-fani-in-centrul-orasului-dupa-promovarea-in-liga-2-antrenorul-dragos-militaru-discurs-la-portavoce-19187549

 

 

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 30 May. 2021, 19:25 Liga 3
Pe aceeași temă