Petiție pentru renovarea stadionului-ruină din Brăila! Dacia Unirea cere implicarea autorităților locale și județene

Andrei PASCU 24 Oct. 2023, 16:55 Liga 3
Petiție pentru renovarea stadionului-ruină din Brăila! Dacia Unirea cere implicarea autorităților locale și județene

Stadionul din Brăila este, poate, arena din Liga 3 care arată cel mai rău! Tribunele aduc aminte de ruinele istorice de la Colosseum, iar suprafața de joc este uneori impracticabilă.

Din acest motiv, clubul Dacia Unirea Brăila a inițiat o petiție prin care le cere susținătorilor sportului din oraș și din județ să o semneze, pentru ca ulterior să fie trimisă către autoritățile locale și județene.

Dacia Unirea Brăila, petiție pentru renovarea Stadionului Municipal Brăila

Dacia Unirea Brăila a început perfect sezonul de Liga 3, în Seria 2. Avea cinci victorii în primele cinci etape, iar cu 15 puncte era pe locul 1, la egalitate cu locul 2, CSM Focşani. În prezent, au trecut nouă etape din sezonul de Liga 3, iar clubul din Brăila a înregistrat, după începutul de vis, patru eșecuri la rând!

O cădere surprinzătoare pentru echipă, dar în aceste zile nu își pune probleme doar din cauza aspectelor sportive, ci și din cauza stadionului pe care evoluează pe teren propriu, cel din localitate.

Sunt probleme la Stadionul Municipal Brăila, tribunele arătând într-o evidentă stare de degradare, dar în acest moment se pare că nu vor avea loc lucrări de recondiționare. Era în plan un proiect în această direcție, cu privire la începerea unor lucrări, în vara lui 2022.

Așa arăta suprafața de joc a Stadionului Municipal Brăila în meciul din etapa a 9-a de Liga 3, din weekendul trecut, cu Sporting Liești, scor 0-1

Promisiuni s-au făcut, dar Stadionul Municipal Brăila a rămas la fel

În urmă cu exact doi ani, în 2021, președintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea Brăila, Valentin Avramescu, declara că gazonul nu va mai fi o problemă, doar că asta nu s-a întâmplat. Erau promise și lucrări ample de îmbunătățire a arenei, dar nici în acest moment nu se știe sau cel puțin nu a fost comunicat public dacă și când vor avea loc acestea.

Acum, în octombrie 2023, Dacia Unirea Brăila a ajuns în punctul în care le cere ajutorul brăilenilor, să semneze o petiție prin care se cere și modernizarea Stadionului Municipal, care să ajungă pe masa autorităților locale și județene.

Către Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila.

Noi, cetățenii preocupați de promovarea și dezvoltarea fotbalului în Municipiul Brăila și Județul Brăila, vă adresăm această petiție cu speranța că veți lua în considerare următoarele aspecte importante pentru comunitatea noastră:

  1. Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sportive:
    Solicităm Primăriei și Consiliului Județean să aloce resurse pentru reabilitarea și modernizarea terenurilor de fotbal existente, precum și pentru construirea de noi facilități sportive, inclusiv terenuri cu gazon sintetic și dotări corespunzătoare.
  2. Sprijin pentru cluburile locale:
    Dorim să vă încurajăm să oferiți sprijin financiar și logistic cluburilor de fotbal din Brăila, în special celor de juniori, pentru a promova dezvoltarea tinerilor talentați și pentru a asigura că aceștia au acces la facilități și antrenamente adecvate.
  3. Evenimente sportive de calitate:
    Dorim să vedem organizarea de evenimente sportive de nivel înalt în comunitatea noastră, inclusiv turnee de fotbal, meciuri amicale cu echipe cunoscute și alte manifestări care să încurajeze pasiunea pentru fotbal în rândul locuitorilor noștri.
  4. Programe de tineret și dezvoltare a fotbalului de bază:
    Cerem crearea de programe și școli de fotbal pentru copii și tineri, pentru a dezvolta și promova talentul local în acest sport minunat.
  5. Transparență și implicare comunitară:
    Dorim să fim informați cu privire la alocarea resurselor și planurile de dezvoltare a fotbalului în Brăila și să fim implicați în procesul de luare a deciziilor.

Vă rugăm să luați în considerare aceste solicitări și să colaborați cu comunitatea pentru a face fotbalul un element vital al vieții noastre în Municipiul Brăila și Județul Brăila.

Vă mulțumim pentru atenția acordată acestei petiții și pentru eforturile dvs. de a face sportul fotbalului mai accesibil și mai dezvoltat în comunitatea noastră”, se arată în petiția promovată de Dacia Unirea Brăila.

Stadionul Municipal din Brăila, la 20 octombrie 2023:

Dacia Unirea Brăila, patru eșecuri la rând în Seria 2 din Liga 3

Dacia Unirea Brăila ocupă locul 5 în Seria 2 de Liga 3, cu 15 puncte, la nouă puncte de liderul CSM Focșani, dar are un avans de patru puncte față de echipa de pe locul 6, Viitorul Ianca. În runda a 10-a de Liga 3, brăilenii vor întâlni, pe teren advers, ACS Hamangia Baia, locul 7, 9 puncte.

În etapa a 9-a, Dacia Unirea Brăila a cedat cu 0-1 pe teren propriu contra Sporting Lieşti.

Foto și video: Sorin PanăSportul Ilustrat

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-olimpia-satu-mare-contract-reziliat-cu-florin-fabian-19289860

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-la-finalul-turului-cea-mai-slaba-echipa-din-acest-sezon-de-liga-3-19289802

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sergiu-bar-antrenor-secund-la-cs-afumati-19289785

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florentin-petre-noul-antrenor-principal-al-unirii-ungheni-19289779

https://liga2.prosport.ro/liga-3/au-lasat-mingea-pentru-o-actiune-civica-componentii-echipei-aro-muscelul-campulung-au-ajutat-la-ecologizarea-unei-zone-din-comuna-dragoslavele-19289764

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-ungheni-schimba-antrenorul-19289607

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-15-meciuri-au-loc-astazi-in-runda-care-pune-punct-turului-sezonului-regular-singura-echipa-ramasa-cu-punctaj-maxim-19288975

Andrei PASCU 24 Oct. 2023, 16:55 Liga 3
Pe aceeași temă