CSM Reșița nu resimte efectele pandemiei atât de tare. Bugetul clubului, stabil. Cristian Bobar: ”Dacă s-ar fi jucat cu spectatori, nu era o problemă ca Liga 2 să aibă o serie”

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2020, 16:31 Liga 2
CSM Reșița nu resimte efectele pandemiei atât de tare. Bugetul clubului, stabil. Cristian Bobar: ”Dacă s-ar fi jucat cu spectatori, nu era o problemă ca Liga 2 să aibă o serie”

Părerile cluburilor din Liga 2, cu privire la posibilitatea ca întrecerea să înceapă sub două serii sau să continue în formula sub care se desfășoară în acest moment, cu o serie, sunt împărțite. Multe echipe consideră că, din cauza pandemiei, bugetele au de suferit, iar campionatul cu două serii ar fi cea mai potrivită variantă, deoarece cheltuielile ar fi mai mici. Sunt și echipe care susțin desfășurarea în aceeași formulă.

Cristian Bobar: ”Eu nu pot decide asupra bugetului clubului. Din punctul meu de vedere, dacă s-ar fi jucat cu spectatori în tribună, pentru noi nu era o problemă să fie o singură serie”

CSM Reșița, prin președintele Cristian Bobar, este de părere că sunt părți bune și părți rele în ambele cazuri. Referitor la minusurile în privința Ligii 2 cu două serii, conducătorul a evidențiat că astfel nu vor mai avea loc meciuri cu multe dintre echipele de tradiție. A dat ca exemplu Rapid și Petrolul, care ar putea aduce o sumă importantă de bani din vânzările de bilete, dacă se va permite disputarea meciurilor cu spectatori în tribune.

”Bineînțeles că la sistemul competițional cu două serii în Liga 2 există plusuri și minusuri. Bugetul va scădea dacă vor fi două serii și aici mă refer la tot ceea ce înseamnă cheltuieli de transport și cazare. Deplasările ar fi mult mai scurte și mai puțin costisitoare. Dar dacă e să ne gândim pe altă parte, în cazul în care se vor adopta două serii, Reșița nu va mai putea juca cu Rapid, cu Petrolul, cu echipele din acea parte a țării.

Dacă mă întrebați care este poziția echipei CSM Reșița încă nu pot să mă pronunț. Trebuie să mă sfătuiesc cu primarul Ioan Popa și cu câțiva consilieri care răspund de partea sportivă. Eu nu pot decide asupra bugetului clubului. Din punctul meu de vedere, dacă s-ar fi jucat cu spectatori în tribună, pentru noi nu era o problemă să fie o singură serie. Spun acest lucru deoarece la meciurile de top de acasă veneau câteva mii de oameni și am fi acoperit cheltuielile pentru partidele din deplasare”, a declarat Cristian Bobar pentru Caraș Online.

ASU Politehnica cere două serii în Liga 2 și a venit și cu propunerea cum să fie împărțite cele 21 de echipe, iar Pandurii Târgu Jiu a anunțat că se gândește să se retragă din Liga 2 și să continue la Liga 3, dacă se merge pe o singură serie în eșalonul secund.

CSM Reșița va testa suprafața de joc de pe ”Mircea Chivu” într-un amical cu Pandurii 

CSM Reșița a început după terminarea campionatului în Liga 2 reparațiile la suprafața de joc de pe stadionul ”Mircea Chivu”. Bobar a precizat că lucrările s-au finalizat cu bine, iar jucătorii vor testa noul gazon vineri, într-un amical cu Pandurii Târgu Jiu. Cărășenii au până acum un 1-1 cu Șoimii Lipova, o înfrângere cu 5-2 cu ”FC U” Craiova, încă un 1-1, de această dacă cu CS Hunedoara, un succes cu 4-0 cu Progresul Ezeriș și încă o înfrângere, cu Ripensia, 1-0.

CSM Reșița va mai juca, după partida cu Pandurii, încă un meci amical cu U Craiova 1948 SA, pe 21 august, la Severin.

Până în acest moment avem programat un singur meci amical, pe care sperăm să-l jucăm vineri, de la ora 11, în Valea Domanului, pe terenul mare, împotriva echipei Pandurii Târgu Jiu. Aveam mai multe amicale programate, dar sunt echipe care nu au reușit să facă testele. Trebuie să ne adaptăm, este o situație mai complicată. Vom juca acest amical cu Pandurii, iar săptămâna viitoare, vineri, pe data de 21 august, vom juca cu Universitatea Craiova, la Drobeta-Turnu Severin. Cu ocazia amicalului cu Pandurii vom inaugura noul gazon. Terenul arată foarte bine și important este ca jucătorii să aibă poftă de joc și foame de rezultate. Nu mai sunt permise scuzele că suntem obosiți, deja ne antrenăm de o lună și jumătate. Scuzele nu mai au niciun rost”, a mai spus Cristian Bobar, președintele CSM Reșița.

CSM Reșița a început lucrările la stadionul ”Mircea Chivu” în urmă cu o lună. Gazonul nu a fost schimbat definitiv, ci a fost vorba de o reînsămânţare. Promisiunile au fost făcute încă de anul trecut, dar abia acum au fost demarate lucrările. Decizia a fost luată pentru că suprafața de joc a echipei din Valea Domanului a dat mari bătăi de cap jucătorilor. Au fost meciuri în care gazonul arăta foarte rău.

Președintele Reșiței a dat asigurări că la ora primului meci oficial din sezonul următor din Liga 2, gazonul va arăta de nivelul unuia din Liga 1. Investiția pe care o face clubul se ridică, potrivit informațiilor oferite de club, la 50.000 de euro.

Foto: Miruna Mihancea / CSM Reșița

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2020, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă