Pandurii ia în calcul să se retragă din Liga 2 și să se înscrie la Liga 3! ”E cea mai bună soluție”, susține Marin Condescu. Gorjenii vor continua în eșalonul secund cu o singură condiție

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 13 Aug. 2020, 11:51 Actualizat: 13 Aug. 2020, 11:59 Liga 2
Pandurii ia în calcul să se retragă din Liga 2 și să se înscrie la Liga 3! ”E cea mai bună soluție”, susține Marin Condescu. Gorjenii vor continua în eșalonul secund cu o singură condiție

Aflată în insolvență, Pandurii Târgu Jiu anunță, prin vocea principalului creditor Marin Condescu, că nu va lua startul la noul sezon din Liga 2, în cazul în care campionatul se va desfășura cu o singură serie. Costurile legate de deplasările lungi, la care se adaugă cele cu testarea jucătorilor pentru depistarea virusului SARS-CoV-19, pun clubul gorjean în imposilitatea de a face față competiției din punct de vedere financiar în această situație generată de pandemie.

Mai multe echipe din Liga 2, în frunte cu ASU Politehnica Timișoara, susțin ideea unui campionat cu două serii, împărțite pe criteriul geografic.

Marin Condescu: ”La Liga 3 putem să ne reorganizăm din toate punctele de vedere”

În cazul în care sistemul din eșalonul secund rămâne cel stabilit inițial, Pandurii intenționează să-și continue activitatea la Liga 3. ”Cu 21 de echipe în Liga 2, vor fi foarte multe etape, iar distanţele sunt colosale. La deplasările foarte lungi se adaugă și celelalte probleme: se joacă fără spectatori, iar testarea jucătorilor este obligatorie. Toate aceste lucruri sunt foarte greu de suportat. Din punct de vedere financiar, la cum se prezintă acum echipa, cred că cea mai bună soluţie ar fi ca Pandurii să joace în Liga a 3-a, ca să putem să ne reorganizăm din toate punctele de vedere. Așteptăm să vină şi banii de la acționari, ca apoi să atacăm promovarea. Procesul a ajuns la Înalta Curte de Justiție și Casație şi a trecut de camera de filtru. Sperăm ca într-o lună de zile să fie finalizat. Dacă se vor face două serii în Liga a 2-a putem juca în eșalonul secund”, a declarat Marin Condescu pentru Liga2.ro.

Pandurii s-a zbătut în ultimele trei sezoane în subsolul clasamentului din Liga 2, iar anul acesta a fost salvată de decizia FRF, care a decis să ”înghețe” campionatul pentru echipele clasate sub locul 6 și să nu mai retrogradeze nimeni, din cauza pandemiei.

Propunerea ASU Politehnica Timișoara de repartizare a echipelor din Liga 2, ediția 2020/2021, în două serii:

Seria 1: Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus București, Dunărea Călărași, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia și Aerostar Bacău;
Seria 2: CS Mioveni, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, FC Csikszereda, Pandurii Târgu Jiu, U Craiova 1948 SA, CSM Slatina și Fotbal Comuna Recea.

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 13 Aug. 2020, 11:51 Actualizat: 13 Aug. 2020, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă