VIDEO | ”FC U” Craiova a umilit CSM Reșița într-un amical în care a condus cu 5-0. Un lituanian și Andrei Ciolacu, ultimele noutăți ale lui Eugen Trică. Alexandru Pelici a găsit motivele înfrângerii

Marius ANGHEL 23 Jul. 2020, 15:28 Liga 2

După ce a efectuat a treia testare împotriva COVID-19, iar rezultatele au fost negative, ”FC U” Craiova a disputat miercuri, 22 iulie, la Drobeta Turnu Severin, un prim amical în această perioadă de pregătire de vară, pentru noua ediție a Ligii 2. Adversarul nou-promovatei în eșalonul secund a fost CSM Reșița, care s-a testat și ea de două ori împotriva noului coronavirus și jucase până acum un amical, 1-1 cu Șoimii Lipova. Oltenii s-au impus cu 5-2 în testul cu trupa antrenată de Alexandru Pelici.

Oltenii, vijelioși în prima repriză la Severin. Au avut 5-0 cu Reșița

U Craiova 1948 SA a arătat poftă de fotbal la Severin și în prima jumătate de oră conducea deja la scor de neprezentare. Italianul Andrea Campagno (16), Marian Stoenac (20) și Robert Răducanu (28) l-au învins pe portarul Alberto Cobrea. Primul a înscris cu capul din 6 metri, dintre doi adversari, la o centrare din stânga, Stoenac a transformat cu scăriță, pe centrul porții, un penalty, iar Răducan a punctat cu un șut de la 20 de metri central lângă bara din dreapta.

Nici cu juniorul Spînu în poartă Reșița nu a evitat încă un gol până la pauză, Vlad Pop înscriind în minutul 38 după un un-doi în fața careului și un șut pe jos, fază la care goalkeeperul bănățenilor a scăpat mingea printre picioare.

Jucătorii Craiovei se bucură după unul dintre golurile marcate în poarta Reșiței. Foto: Miruna Mihancea

După pauză, Vlad Boția, care se pare că încă nu a plecat de la Craiova, deși singur anunțase că a ajuns la un acord cu Adrian Mititelu pentru a fi împrumutat în altă parte, l-a învins pe Zimmermann în minutul 61 cu o reluare din marginea careului mic, la colțul scurt, după ce Andrei Ciolacu a pătruns în stânga și a centrat pe bara a doua.

https://www.facebook.com/FCUniversitateaOFFICIAL/posts/3275633649146714

Autogolul lui Avram și golul lui Daniel Ene au mai redus din umilința Reșiței

CSM Reșița a înscris prima dată norocos, în minutul 64. După o centrare din dreapta, fundașul Craiovei Costinel Gugu a ratat degajarea și a trimis mingea în sus, aceasta s-a întreptat către propria poartă, goalkeeperul Mario Enache, încurcat de fundașul Marius Avram, a sărit pe sub ea, a ratat intervenția, iar balonul s-a dus în autogol.

Mario Enache s-a încurcat de Marius Avram la un luft al lui Gugu, a dat pe lângă minge, iar aceasta a intrat în poartă, la primul gol al Reșiței în acest amical. Foto: Ediție

Ulterior, în minutele de final, în 82, după o pătrundere din stânga în centru și o centrare în dreapta, Daniel Ene a reluat cu latul din 6 metri la colțul scurt, pe lângă portar, și a stabilit scorul final: 5-2.

Matulevicius n-a avut prea mult succes în atacul Reșiței. Foto: Miruna Mihancea

Olberkis Sigitas și Andrei Ciolacu, ultimele noutăți din lotul lui Eugen Trică

Cu ocazia acestui prim amical desfășurat în această vară, după cele ratate cu CSM Slatina, CSM Alexandria și Flacăra Horezu, Eugen Trică a testat jucătorii transferați, cât și alți doi nou-veniți în lot: fundașul central lituanian Olberkis Sigitas, cât și fostul atacant al Rapidului Andrei Ciolacu. Acesta din urmă a intrat pe teren la pauză și a oferit centrarea de la golul de 5-0.

Olberkis Sigitas (23 de ani) a evoluat ultima dată în campionatul Maltei, la Senglea Athletic, iar în cariera sa a mai jucat la Kruoja, Siauliai, Panevezys, Zalgiris (toate patru din Lituania), Dnepr Mogilev (Belarus) și Jelgava (Letonia).

Andrei Ciolacu este un atacant format de Rapid și care a mai jucat pentru CS Otopeni, Slask Wroclaw (Polonia), ASA Târgu Mureș, Warriors FC (Singapore), Juventus București, Metaloglobus sau Tskhinvali (Georgia).

Andrei Ciolacu, în duel cu Robert Boboc pentru minge, în amicalul dintre U Craiova 1948 SA și CSM Reșița. Foto: Miruna Mihancea

Alexandru Pelici a găsit motivele pentru înfrângerea la scor suferită de Reșița: ”Sunt în faţa noastră cu vreo două-trei săptămâni de pregătire”

După jocul pierdut la o diferență însemnată, antrenorul Reșiței, Alexandru Pelici a pus eșecul pe seama momentului diferit de pregătire în care se află cele două echipe. A apreciat însă meciul ca fiind un test foarte bun.

”A fost un test foarte bun, pentru că am putut să vedem ce avem de corectat. Dacă nu aveam nimic de corectat nu avea sens să fim aici. E un test util, prin care putem să ne convingem de foarte multe lucruri. Ne ajută și sperăm să corectăm ceea ce ave mde corectat. În multe momente, atitudinea e cea care contează. Sunt două etape diferite de pregătire – a noastră, vizavi de cea a Craiovei. Ei sunt în faţa noastră cu vreo două-trei săptămâni de pregătire, şi asta se vede. Noi venim după cantonament, e normal că nu am avut prospeţime, ei au avut o viteză în plus la orice situaţie de joc. Asta este. E bine că s-a întâmplat acum, pentru că avem timp să corectăm până la campionat”, a declarat Alexandru Pelici la finalul partidei de la Severin.

Alexandru Pelici are o remiză, 1-1 cu Șoimii Lipova, și o înfrângere, 5-2 cu U Craiova 1948 SA, în meciurile amicale desfășurate de CSM Reșița, de când a preluat echipa bănățeană. Foto: Miruna Mihancea

”FC U” Craiova: Rob. Popa (Enache 46′) – Gîț, Gugu (cpt.), Olberkis Sigitas (Avram 46′), Huyghebaert, C. Cristea (Zanfir 46′), Vl. Pop (Blidar 60′), Criștiu (Boția 60′), Stoenac (Rogoveanu 46′), Rob. Răducanu (Zimța 60′), Campagno (Ciolacu 46′)

CSM Reșița: Cobrea – C. Lungu, Dumitraș, Dudea, I. Găman – Danci, Boboc – Chera, Dodoi, Laur. Buș – Matulevicius
Au mai jucat: Spînu, Zimmermann – Szijj, Acka, Breșneni, D. Ene, Vădrariu, Bagherea, Rimovecz, Dat.

Craiova – amical la Chiajna cu Concordia, Reșița – joc test la Târgu Jiu cu Pandurii

Următorul amical al echipei craiovene are loc vineri, 24 iulie, de la ora 18:00, la Chiajna, cu Concordia, pe terenul secund al bazei sportive a ilfovenilor. CSM Reșița are următorul joc de pregătire tot vineri, la Târgu Jiu, de la ora 18:00, cu Pandurii, echipa care le-a transmis bănățenilor că s-a testat și ea împotriva COVID-19.

Înregistrarea amicalului dintre ”FC U” Craiova și CSM Reșița:

https://www.youtube.com/watch?v=UrUYZMnOLP0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR36ER1rbtfUQOt9embgilSaOAbljSAxf8tMVq_qZoI_h7Qw9uJ-Cl6WDTM

https://www.youtube.com/watch?v=hi-JxJNzoGM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3AVNpjYK5sFnrxbOZSA_qWfPcZuHkNXBCPnDXjGZdTdiLFmPXlBpRjTPE

Foto: Miruna Mihancea
Video: Ediție

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-obtinut-o-remiza-in-amicalul-cu-soimii-lipova-alexandru-pelic-nu-ne-interesa-rezultatul-important-este-ca-jucatorii-sa-inteleaga-ceea-ce-le-transmitem-19139712

Marius ANGHEL 23 Jul. 2020, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă