CSM Reșița a început lucrările la stadionul ”Mircea Chivu”. Cristian Bobar: ”Investiţia este destul de mare.” Planurile inițiale nu coincid cu ce se pune acum în practică

Răzvan STÎNGĂ 26 Jun. 2020, 15:17 Liga 2
CSM Reșița a început lucrările la stadionul ”Mircea Chivu”. Cristian Bobar: ”Investiţia este destul de mare.” Planurile inițiale nu coincid cu ce se pune acum în practică

CSM Reșița a început lucrările la stadionul ”Mircea Chivu”. Din informațiile oferite de președintele Cristian Bobar, gazonul nu va fi schimbat definitiv, ci este vorba de o reînsămânţare. Promisiunile au fost făcute încă de anul trecut, dar abia acum au fost demarate lucrările.

Decizia a fost luată pentru că suprafața de joc a echipei din Valea Domanului a dat mari bătăi de cap jucătorilor. Au fost meciuri în care gazonul arăta foarte rău. Bobar a mai punctat că echipa primește sprijin și din partea autorităților locale.

Cristian Bobar: ”Sunt sigur că la începerea campionatului vom avea un gazon de Liga 1”

Investiția trece de 50.000 de euro, iar conducătorul este convins că acesta se va ridica la nivelul unuia bun din Liga 1. Se vor lua măsuri, a accentuat Cristian Bobar, pentru ca problemele care se regăsesc la Craiova, pe ”Ion Oblemenco”, și București, pe ”Arena Națională”, să nu aibă loc și la Reșița.

”Se munceşte deja intens la stadion, lucrăm cu o firmă din Oradea şi, bineînţeles, cu colegii noştri de la Direcţia Primăriei, care ne ajută foarte mult. Gazonul va arăta foarte bine, s-a descoperit că avem un drenaj foarte bun, chiar dacă este din 1954. A fost desfundat de cei de la Aquacaraş şi merge perfect, chiar şi pe ploile din ultimele zile.

Vom evalua dacă îl putem salva sau dacă putem să-i facem nişte însămânţări foarte bune, cu maşini speciale. Ar fi extraordinar dacă am putea face acest lucru, să nu punem un covor nou, pentru că timpul este foarte scurt, şi aţi văzut că apar probleme şi pe stadioane mari. De exemplu, la Craiova, sau pe Naţional Arena, s-a văzut că se rupe foarte repede. Sper să reuşim să salvăm gazonul. Oricum, investiţia este destul de mare, trece de 50.000 de euro. Sunt sigur că la începerea campionatului vom avea un gazon de Liga 1”, a declarat preşedintele CSM Reşiţa, Cristian Bobar, pentru reșița.ro.

CSM Reșița anunța că schimbă gazonul definitiv 

CSM Reșița anunța, după ce Federația Română de Fotbal preciza că echipele de la locurile 7 în jos nu vor mai juca în acest sezon, că se vor face investiții și la nivelul infrastructurii. Oficialii spuneau că au plan schimbarea gazonului de pe stadionul din Valea Domanului. Bobar aprecia că investiția se va ridica la aproximativ 100.000 de euro. Acum, se pare că planurile s-au modificat, iar suma investită ajunge la 50.000 de euro.

Discuțiile pentru schimbarea gazonului de pe arena ”Mircea Chivu” erau de dată mai veche. Ele au apărut încă de anul trecut, din octombrie, când clubul oferea un comunicat de presă prin care preciza că va demara cât de curând acțiunea cu privire la înlocuirea suprafeței de joc. Se făcea trimitere la faptul că banii primiți de la Universitatea Craiova (aproximativ 25.000 de euro) pentru disputarea meciului din Cupa României, din 16-imile competiției din 25 septembrie pe ”Ion Oblemenco”, vor fi folosiți în acest sens.

”Ne dorim ca să avem în Valea Domanului un gazon și un drenaj foarte bun. Aseară am avut o discuție cu domnul primar și am stabilit ca de săptămâna viitoare să demarăm discuții cu anumite firme care să execute această lucrare la un nivel înalt calitativ. Am reușit să adunăm o sumă destul de mare, 100 de mii de euro, din : vânzarea de abonamente, tricouri, bani de la anumiți sponsori, care se alătură celor primiți de la Universitatea Craiova, în urma meciului desfășurat la Craiova pe ’Ion Oblemenco’. Săptămâna viitoare voi contacta niște firme care au schimbat gazonul la Iași, la Arad și în alte părți. Dorim să ne apucăm foarte repede de treabă și să ne respectăm promisiunea față de reșițeni, pe care am făcut-o la acel moment”, spunea președintele reșițenilor la jumătatea lunii mai.

În plus, comparațiile cu terenurile de pe ”Ion Oblemenco” și Arena Națională sunt complet nejustificate. Acolo avem parte de stadioane cu acoperișuri, unde circulația aerului are de suferit, în timp ce la Reșița, ”Mircea Chivu” este complet descoperit.

Foto: CSM Reșița 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-dumitras-si-alin-dudea-continua-cu-csm-resita-anuntul-clubului-din-valea-domanului-19136916

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-reprogramat-reluarea-antrenamentelor-alexandru-pelici-am-considerat-ca-mai-e-nevoie-de-ceva-timp-pentru-a-pune-totul-la-punct-noua-data-luata-in-calcul-de-antrenor-19136143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-si-a-stabilit-stafful-tehnic-la-csm-resita-unul-dintre-secunzi-a-fost-antrenor-principal-in-liga-3-si-va-avea-si-alta-functie-in-cadrul-clubului-19135382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-revine-cu-bucurie-la-resita-prima-sa-reactie-dupa-numirea-ca-antrenor-la-csm-sper-sa-retraim-clipele-frumoase-de-altadata-sa-indraznim-sa-visam-mai-mult-de-ce-nu-sa-ne-b-19134756

Răzvan STÎNGĂ 26 Jun. 2020, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă