CSM Reșița a obținut o remiză în amicalul cu Șoimii Lipova. Alexandru Pelici: ”Nu ne interesa rezultatul. Important este ca jucătorii să înțeleagă ceea ce le transmitem”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jul. 2020, 19:02 Actualizat: 17 Jul. 2020, 22:42 Liga 2
CSM Reșița a obținut o remiză în amicalul cu Șoimii Lipova. Alexandru Pelici: ”Nu ne interesa rezultatul. Important este ca jucătorii să înțeleagă ceea ce le transmitem”

Cu o zi întârziere față de cum fusese programat inițial, pentru ca adversarii să primească rezultatul testului de COVID-19, primul amical al echipei CSM Reșița din această perioadă cu pandemia a avut loc pe stadionul Gloria din Reșița. În fața băieților lui Alexandru Pelici au fost vicecampionii Seriei a 4-a a Ligii 3 Șoimii Lipova, iar rezultatul testului a fost unul de egalitate, scor 1-1.

Ambele reușite ale meciului de la Reșița au venit după pauză. Mai întâi, au înscris gazdele, în minutul 50, prin Cristian Danci, direct din lovitură liberă de la 20 de metri ușor lateral dreapta, bătută pe lângă zid, lângă bara colțului scurt. Șoimii Lipova a egalat cu 12 minute înainte de final. Nagy a croșetat trei adversari în dreapta, a pasat de pe linia de fund în 9 metri, de unde Dragoș Grigore a trimis din alergare sub transversală.

Lipova merita mai mult de la acest test, ținând cont de ocaziile importante de gol create în special în prima repriză. Sulea, Codoban și Moise au ratat din poziție de singur cu Zimmermann, iar lui Polgar i-a fost refuzat un penalty, notează Sport Arad.

Alexandru Pelici: ”În mare parte, jucătorii au înțeles ce le-am cerut și s-au achitat de sarcini”

Pentru CSM Reșița, acest meci test a încheiat cantonamentul efectuat în ultimele zile, Alexandru Pelici dându-le două zile libere jucătorilor săi la finalul acestei săptămâni. Antrenorul care a debutat la rosso-neri cu această ocazie a tras și câteva concluzii la finalul întâlnirii, a vorbit despre ultimele două transferuri, cât și despre ceea ce urmează.

”Sunt mulțumit, deoarece cei de la Lipova au venit să joace cu noi acest amical. Au făcut și ei testele înaintea jocului și acesta este motivul pentru care am reușit să jucăm. În aceste momente este o problemă cu jocurile amicale, pentru că sunt echipe care nu fac testele pentru coronavirus. Am întâlnit o echipă bună, o echipă care probabil se va bate pentru promovare. Noi tocmai ce am încheiat primul cantonament și nu aveam cum să avem o prospețime deosebită. În mare parte, jucătorii au înțeles ce le-am cerut și s-au achitat de sarcini. Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni în urma acestui amical. Din păcate, Bruno Vasiu s-a accidentat la un antrenament, a avut un contact mai dur cu Dumitru Ene și va lipsi vreo două săptămâni.

În perioada următoare ne vom cristaliza un prim 11. Miercuri vom juca cu Craiova lui Eugen Trică și a lui Adrian Mititelu și apoi vom vedea. Săptămâna viitoare, vineri sau sâmbătă, ar trebui să jucăm cu Ghiroda, dar nu este sigur că cei de acolo vor face testele. Dacă nu le vor face, va trebui să ne reorientăm și vom vedea dacă cei de la Lipova vor fi de acord să facem returul cu ei. Șoimii Lipova este o echipă bună și un adversar care pune probleme.

Am primit în aceste zile și două vesti bune: venirea la club a lui Boboc și prelungirea contractului lui Cobrea. Trebuie să avem răbdare cu juniorii, la acest capitol suferim și trebuie neapărat să găsim un jucător născut în anul 2002 cu care să putem începe oricare joc. Am rulat tot lotul la acest amical, este normal acest lucru pentru că nu ne interesa rezultatul. Important este ca jucătorii să înțeleagă ceea ce le transmitem și apoi să crească din punct de vedere al prospețimii fizice și din punct de vedere al reușitelor tehnice. Acest lucru vine odată cu trecerea stării de oboseală”, a declarat, citat de Caraș Online, Alexandru Pelici.

Flavius Sabău: ”Am urmărit foarte mult faza defensivă și cred că ne-am achitat de sarcini destul de bine”

De partea cealaltă, antrenorul Flavius Sabău își va băga elevii într-un mini-cantonament pe plan local, cu antrenamente preponderent cu caracter fizic, și intenționează să joace următorul amical cu SCM Zalăul pe finalul acestei luni.

”A fost o partidă destul de bună, cu un ritm bun pentru această perioadă. Din punct de vedere tactic am urmărit foarte mult faza defensivă și cred că ne-am achitat de sarcini destul de bine. Drept dovadă adversarul nostru nu și-a creat prea multe situații și am primit doar acel gol din lovitură liberă. Consider că ne-am îndeplinit obiectivele, atât din din punct de vedere tactic, cât și din punct de vedere fizic. Apreciem și evoluția ultimului sosit, Alex Moise, un fotbalist tehnic, de viteză, care ne va ajuta mult în sezonul ce urmează. De luni îi așteptăm alături de noi și pe juniorii Gavrilă și Dobie.

Pregătirea am început-o în data de 6 iulie și vom aborda viitoarea ediție din campionatul Ligii 3 cu gândul să ne clasăm pe unul din primele cinci locuri. Evident că ne dorim să fim cât mai sus, sperăm să fie locul 1. Cel mai probabil, bugetul clubului pentru sezonul viitor va fi pentru unul din primele cinci locuri”, a declarat Flavius Sabău, citat de Sport Arad.

CSM Reșița: Zimmermann – L. Acka, Dumitraș, Dudea, Vădrariu – Țegle, Breșneni – Chera, D. Ene, Astafei – Laur. Buș
Au mai jucat: Cobrea, Spînu – Bagherea, Dalea, Dat, Dodoi, I. Găman, C. Lungu, Rimovecz, Szijj, Jivan, Rob. Boboc
Antrenor: Alexandru Pelici

Șoimii Lipova: Iliescu – Polgar, Bercu, Abel Popa, Filimon – Vlad, Dobrean, Măd. Popa, D. Rusu – Codoban, Moise
Au mai jucat: Buta – Nagy, Dolga, Stoin, Prună, Simion, Sulea, D. Grigore, Hațiegan, Bicuschi
Antrenor: Flavius Sabău

CSM Reșița are programat următorul amical pentru ziua de miercuri, 22 iulie, la Drobeta Turnu Severin, cu nou-promovata în Liga 2 U Craiova 1948 SA.

Amical CSM Resita-Șoimii Lipova

Publicată de Caras Severin – caon.ro pe Vineri, 17 iulie 2020

Amical CSM Resita-Șoimii Lipova

Publicată de Caras Severin – caon.ro pe Vineri, 17 iulie 2020

Foto și video: Caraș Online

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jul. 2020, 19:02 Actualizat: 17 Jul. 2020, 22:42 Liga 2
Pe aceeași temă