VIDEO | CSM Reșița și-a trecut în cont prima victorie în Turcia. A învins o echipă din liga a patra din Polonia, dar a arătat mari probleme în apărare

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 14:49 Liga 2
VIDEO | CSM Reșița și-a trecut în cont prima victorie în Turcia. A învins o echipă din liga a patra din Polonia, dar a arătat mari probleme în apărare

Al doilea amical din Turcia a adus victoria pentru CSM Reșița. După eșecul contra colegei din Liga 2 ACSM Ceahlăul, reșițenii au trecut de o formație din liga a patra din Polonia, de Wieczysta Krakow. A fost un duel spectaculos, în care s-au marcat șase goluri, iar trupa din Valea Domanului s-a impus cu scorul de 4-2.

Atacantul Mediop Ndiaye a fost în formă și a reușit să marcheze de două ori, fiind cel mai bun jucător al echipei antrenate de Flavius Stoican.

Prima victorie în Turcia pentru CSM Reșița

Diferența de divizii s-a văzut după numai trei minute, atunci când Alfred Mensah a marcat primul gol. A făcut presing la un fundaș central, l-a deposedat, la aproximativ 20 de metri de poartă, a făcut câțiva pași și a șutat cu dreptul, pe jos, în colțul din stânga.

Au urmat faze de poartă periculoase pentru ambele echipe, cu un plus pentru reșițeni, dar cei care au marcat au fost adversarii formației din Liga 2. În minutul 41, CSM Reșița nu s-a apărat bine la o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, iar un jucător advers a depășit apărarea, a pus latul din câțiva metri și a făcut 1-1.

După numai două minute CSM Reșița a preluat iar avantajul pe tabelă, după un fault în careu comis de un fundaș advers. A executat și a înscris Ciprian Rus de la punctul cu var, rezultat cu care s-a terminat și prima repriză.

Mediop Ndiaye, dublă pentru CSM Reșița

În repriza secundă a ieșit în evidență Mediop Ndiaye, autorul a două goluri la rând. Prima dată a punctat la patru minute de la reluare, cu un șut din câțiva metri, după un balon trimis spre poartă de un coleg, dar deviat de fundașii adverși. Pe fază, fără să fie incomodat de vreun apărător, atacantul a punctat simplu.

CSM Reșita a controlat partida și în minutul 63 s-a desprins la trei goluri pe tabelă, 4-1. Același Mediop Ndiaye a marcat cu un șut din prima, din careu, fără șanse pentru portarul celor de la Wieczysta Krakow (liderul grupei 4 din liga a patra a Poloniei).

Minusul pe care cu siguranță îl poate remarca Flavius Stoican în urma acestui meci amical este acela al modului în care se apără jucătorii săi la fazele fixe. Wieczysta Krakow a marcat ultimul gol al amicalului, în minutul 89, în urma unei lovituri libere parcă trasă la indigo cu prima reușită. Diferența a fost că adversarii au marcat de data aceasta cu capul, dar tot după o inexactitate colectivă în defensivă.

  • CSM Reșița, în prima repriză: I. Rus – Szijj, Cega, Elton da Silva, Chera – Dolghi, Fr. Cristea, Lascu, Negru (Domil) – Mensah, Cip. Rus.
  • CSM Reșița, în a doua repriză: Mereu – Szijj, Dudea, Al. Sabău, Fota – Gomboș, Napoleone, Dolghi, Al. Fărăgău – Domil, Ndiaye.
    Au mai jucat în repriza a doua: Drăghiceanu, Erico da Silva, Doană, Andr. Burlacu, Rob. Burlacu.

Impresiile lui Flavius Stoican după al doilea amical jucat de CSM Reșița în Turcia

CSM Reșița a disputat, după cum spuneam, al doilea amical în cantonamentul din Turcia, primul fiind contra CSM Ceahlăul, pierdut cu 2-3. Flavius Stoican a tras și concluziile la finalul confruntării cu Wieczysta Krakow, dar a analizat evoluția echipei sale în ambele teste.

Sunt două meciuri pe care le-am disputat după foarte mult timp pe terenuri de iarbă, am marcat multe goluri, dar am și primit, au fost și multe ocazii ratate, dar și greșeli. Am dat minute tuturor jucătorilor în aceste două meciuri amicale, de acum intrăm în linie dreaptă pentru a pregăti partida oficială care ne așteaptă.

Chiar dacă mai avem încă cel puțin două meciuri amicale, ne pregătim pentru partida cu cei de la CSA Steaua. Acum am văzut unde am făcut greșeli şi unde mai avem de lucrat ca să le reparăm, să încercăm ca la ora meciului cu Steaua să fim sută la sută, așa cum îmi doresc. Am dat credit și minute inclusiv jucătorilor foarte tineri, pentru că de asta i-am și luat în cantonament.

Vom mai avea cel puţin două amicale, încă suntem în discuții pentru a mai disputa un al treilea meci. Tinerii vor mai avea minute pe teren, dar la fel de adevărat este că trebuie să ne axăm acum pe creşterea nivelului fiecarui jucător în parte. Suntem conștienți că fără muncă nu putem să ne atingem obiectivul, dar până la urmă ceea ce mă bucură este faptul că reușim să marcăm goluri.

Acum suntem atenți să încercăm să reparăm greșelile, să nu mai primim cu ușurință goluri, pentru că au fost câteva pe care le-am primit din faze fixe și vrem să lucrăm la acest aspect.

De asemenea, vreau să nu mai ratăm cu atâta seninătate. În ceea ce privește jucătorii tineri, au entuziasm, dar s-a adunat într-adevăr și la ei o stare de oboseală, pentru că au fost zile cu câte două antrenamente.

Cât priveşte un prim unsprezece de bază, vreau să spun că fiecare jucător în parte are șansa lui, până la urmă important este ca să-i văd focusaţi la antrenamente și să conștientizeze atunci când greșesc, ca să putem să reparăm şi atunci trebuie lucrat și pe partea psihologică, trebuie lucrat și din punct de vedere tactic și tehnic.

Încă nu am definitivat un prim 11, pentru că mai sunt meciuri și se poate întâmpla orice dar, în mare parte, știu ce potențial au jucătorii și atunci le dau încredere tuturor. Până la urmă, ei își aleg tricoul de titular, în urma evoluțiilor din meciurile amicale și în urma antrenamentelor pe care le susțin.

Per ansamblu, sunt mulțumit de cele două teste, de evoluțiile lor. Chiar dacă în amicalul contra celor de la Ceahlăul am pierdut, la pauză am avut 1-0 și a fost un meci echilibrat. În debutul reprizei secunde, au avut cei de la Ceahlăul zece minute în care au reușit să marcheze, dar e drept că am făcut și schimbări la pauză.

Suntem realiști, dacă mergeau toate ca pe roate poate picam în extrema cealaltă. Așa, suntem conștienți că mai avem de muncă. Gândul meu este ca atunci când reîncepe campionatul să fim sută la sută conectați, sută la sută focusați, sută la sută din punct de vedere fizic, tehnic, tactic și să fim pregătiți pentru primul meci oficial. În afară de cele două meciuri amicale pe care le mai avem de disputat, îmi doresc să mai jucăm încă un meci de pregătire, tocmai pentru a-mi face o imagine mai clară asupra fiecărui jucător.

Dacă vom mai găsi un adversar de eșalon superior, vom încerca să jucăm două meciuri într-o zi!”, a declarat Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

CSM Reșița, victorii pe linie în România

În România, în prima parte a pregătirii de iarnă, efectuată pe plan local, CSM Reșița a disputat trei meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 4-0 cu CSM Deva (locul 1 Seria 7 Liga 3), 4-0 cu CS Timișul Șag (locul 2 Liga 4 Timiș) și 3-1 cu CSM Jiul Petroșani (locul 6 Seria 7 Liga 3).

Echipa lui Flavius Stoican va mai evolua, în Turcia, contra SGV Freiberg (locul 4 din 18 după 21 de etape în seria sud-vest a ligii a patra din Germania – 15 februarie) și Kisvarda Master Good FC II (locul 2 în seria nord-este a ligii a treia din Ungaria – 16 februarie).

Golurile marcate de CSM Reșița în amicalul cu Wieczysta Krakow

Foto și video: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-concordia-egale-din-nou-pe-eugen-popescu-19299362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-intre-csc-dumbravita-si-poli-timisoara-19299328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u17-a-invins-republica-moldova-u17-19299345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-pentru-unirea-dej-in-amicalul-cu-gloria-bistrita-nasaud-19299330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-clar-pentru-cs-tunari-contra-cetatea-turnu-magurele-19299317

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-cel-mai-bun-antrenor-din-liga-2-bogdan-chipirliu-cel-mai-bun-jucator-19299309

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă