CS Comunal Șelimbăr își ia portar de la UTA. Arădenii au dezvăluit mutarea: ”Acum face un pas important spre Liga 2. La vară ne-ar plăcea să-l vedem în lotul primei echipe”

Călin MNERIE 07 Jan. 2023, 20:15 Liga 2
CS Comunal Șelimbăr își ia portar de la UTA. Arădenii au dezvăluit mutarea: ”Acum face un pas important spre Liga 2. La vară ne-ar plăcea să-l vedem în lotul primei echipe”

După Cristian Blaga (18 ani), dat la Steaua, clubul UTA mai împrumută un tânăr portar în Liga 2, de această dată la CS Comunal Şelimbăr.

Este vorba despre Alexandru Roșca (19 ani – foto), titular între buturile celor de la Progresul Pecica în prima parte a sezonului 2022-2023 al Ligii 3, cu 1340 de minute jucate.

Practic, în cele 15 etape disputate, goalkeeperul arădean a fost înlocuit o singură dată de Lucas Roșu, în ultimele 10 minute ale meciului cu ACB Ineu, la scorul de 4-0 pentru echipa sa, tabela oprindu-se la 4-1.

Pecica nu are printre cele mai bune defensive din Seria a 8-a, cu 30 de goluri primite, dar Roșca a avut prestații, în general, bune.

Cristian Păcurar: ”După Liga a 3-a și Liga a 2-a, îl așteptăm pe Alex și în Liga 1”

Până la urmă, formația șelimbăreană a ținut cont de faptul că tânărul portar al clubului UTA și-a făcut deja mâna la două echipe de Liga 3 (Crișul Chișineu Criș – în prima parte a sezonului 2021-2022) și Progresul Pecica, dar a făcut parte și din lotul ”Bătrânei Doamne” în primăvara lui 2022, fără a apuca să debuteze în Liga 1.

”Sunt și exemple fericite, precum cel al lui Rareș Pop, care a ajuns direct de la echipa de juniori în SuperLigă, unde evoluează constant, dar majoritatea copiilor au nevoie să parcurgă niște etape. Alex Roșca a apărat la Crișul și Pecica în Liga a 3-a, iar acum face pasul, unul important zicem noi, spre Liga a 2-a. La vară ne-ar plăcea să-l vedem în lotul primei echipe, dar asta depinde de evoluțiile sale la Șelimbăr. Mai trebuie spus că echipa din județul Sibiu are și o opțiune de cumpărare a fotbalistului la finalul acestui sezon”, ne-a mărturisit Cristian Păcurar, șeful Academiei UTA, care recunoaște că mai sunt câteva oferte pentru juniori ai ”roș-albilor”, inclusiv de la formații de Liga 2.

Alexandru Roșca se bate tot cu un ”under” pentru un tricou de titular la Șelimbăr

Așadar, Roșca se va prezenta la reunirea de luni a celor de la Șelimbăr și-l va avea ca principal concurent pentru un tricou de titular pe Aleksander Mitrovic (19 ani). Acesta este născut tot în anul 2003, a fost crescut de Dinamo și a trecut și pe la Genoa (primavera) și a evoluat în 12 dintre cele 16 partide ale formației pregătite în acest moment de Claudiu Niculescu.

CS Comunal Șelimbăr a renunțat în această iarnă la portarul ce a jucat celelalte patru meciuri de campionat, Alexandru Silveanu (19 ani).

Al portar în lotul sibienilor este Simon Bumbar (17 ani), adus în vară de la defuncta Gaz Metan Mediaș, pentru care a evoluat în șapte partide de prima ligă. Acesta nu a apucat să debuteze la sibieni.

În pauza de iarnă, cu trei meciuri înainte de finalul sezonului regular, CS Comunal Şelimbăr ocupă locul 12 în clasament, cu 21 de puncte, la cinci distanță de Gloria Buzău, echipa de pe locul 6, ultima care duce în play-off.

Cine apără la Pecica?

Fiindcă Lucas Roșu este destinat să revină la UTA, pentru a apăra buturile echipei U16 în Liga Elitelor, Progresul Pecica rămâne automat fără portari.

Sunt șanse mari, însă, ca Fabian Burtic, portar de 16 ani crescut chiar de Pecica, dar care a fost împrumutat la UTA U17 în prima parte a sezonului, să revină acasă.

Lângă acesta, însă, Mihai Petcuț și Bogdan Bozian ar avea nevoie și de un doilea goalkeeper, iar Rareș Bârlădeanu (17 ani) ar putea fi una dintre variante. Mai trebuie analizată și situația lui Blaga la Steaua, căci acesta nu a apărat deloc poarta liderului Ligii 2.

Opt plecări, trei achiziții și o revenire la Șelimbăr

CS Comunal Șelimbăr s-a despărțit în această pauză de iarnă de opt jucători: Alexandru CurteanAlexandru Dandea, Robert Riza, Alexandru Raicea, Alexandu SilveanuOctavian Ursu, Alexandru Ciocâlteu și Adrian Cîrstean.

Dintre aceștia, Ursu a fost prezentat deja la SC Oțelul Galați, iar Ciocâlteu a semnat cu CSM Slatina.

La capitolul veniri, cu șelimbărenii au semnat Raul Palmeș, care în prima parte a sezonului de Liga 2 a evoluat pentru Concordia Chiajna, și Nini Popescu, ultima dată la Gloria Bistrița Năsăud, în Liga 3. În plus, la echipă va reveni și Stefan Visic, plecat de la Progresul Spartac, unde a fost împrumutat în prima parte a campionatului.

Sâmbătă seară, sibienii au anunțat achiziționarea lui Florinel Mitrea, fundaș pus pe liber la începutul lunii decembrie a anului trecut de ”U” Cluj, club cu care a promovat în vară în prima ligă, însă pe care nu l-a folosit deloc în campionat în acest sezon.

Tot ca noutate în această iarnă, în stafful tehnic condus de Claudiu Niculescu a fost cooptat preparatorul fizic Andrei Antoce.

Călin MNERIE 07 Jan. 2023, 20:15 Liga 2
Pe aceeași temă