Noul președinte al Chindiei, primele declarații: ”Încercăm cea mai spectaculoasă promovare pe care a avut-o Târgoviștea. Ar fi una istorică. Nu e ușor, dar nici greu!”

Bogdan ISTRATE 16 Feb. 2024, 23:49 Liga 2
Noul președinte al Chindiei, primele declarații: ”Încercăm cea mai spectaculoasă promovare pe care a avut-o Târgoviștea. Ar fi una istorică. Nu e ușor, dar nici greu!”

Chindia are, de vineri, 16 februarie 2024, un nou președinte, al treilea în acest sezon, în persoana lui Gabriel Boriga, fost primar la Târgoviște, președinte onorific la CSM Târgoviște și, actualmente, city-manager al municipiului.

Gabriel Boriga a fost singur la conferința în care s-a prezentat ca președinte la Chindia

La scurt timp după ce în Adunarea Generală a Acționarilor clubului s-a aprobat demisia președintelui Lorin Petrescu și a fost ales în unanimitate Gabriel Boriga ca nou conducător, Chindia a anunțat oficial, la ora 13:55, schimbările, pe care Liga2.ro le comunicase de la ora 13:25.

Apoi, noul președinte al clubului târgoviștean a susținut o conferință de presă în care a fost singur și s-a autoprezentat. Prin comparație, la numirea din vară a lui Andrei Cordoș au participat reprezentanții asociaților și colaboratorii proaspăt aleși de noul președinte, iar la numirea lui Lorin Petrescu i-a fost alături vicepreședintele Nicolae Croitoru și antrenorul Vasile Miriuță.

Cu un discurs mult peste cel al predecesorilor, totuși rezervat, Boriga, conducător la un club de fotbal în premieră, a detaliat planurile sale pentru Chindia în 2024: ”Nu este deloc un moment bun. Nu este ceea ce și-ar dori un președinte al acestui club, cu atât mai puțin un părinte al acestui club. Mă întorc în timp, acum 14 ani, în 2010, eram unul dintre cei patru fondatori ai celui mai iubit club din județul Dâmbovița. Nu puteam să îmi las copilul la greu. Așa cum niciunul dintre noi nu ar putea. Este momentul în care noi toți, târgovișteni și dâmbovițeni, putem realiza o misiune imposibilă. Vă sigur că putem să o ducem la bun sfârșit. Primul pas e accederea în play-off. Ne despart două puncte, pentru unii sunt multe, pentru alții sunt puține. La fel, ne despart cinci locuri, pentru unii sunt multe, pentru alții sunt puține. Nu sunt un om care să se plângă. Apelez la toți suporterii, toți oamenii pentru care Chindia înseamnă ceva. Dacă nu aveam încredere că putem reuși, nu eram astăzi aici. Stăteam liniștit în postul meu de la primărie.”

Apel la suporteri: ”Să mergem către cea mai spectaculoasă promovare pe care a avut-o Târgoviștea”

Pe parcursul conferinței de presă, care a durat aproape trei sferturi de oră, Gabriel Boriga a făcut mai multe apeluri la suporteri, să revină alături de echipă.

În condițiile în care Andrei Cordoș și Lorin Petrescu fixaseră prețuri și de 60 sau 40 lei pentru meciuri din Liga 2, cu 15 lei tichetul de parcare, iar echipa suferea teribil, măcinată de rezultate proaste și scandaluri, tribunele s-au golit către finalul lui 2023.

”Sunt momente în viață în care trebuie să îți asumi niște lucruri. Sunt zeci, sute de mii de suporteri ai Chindiei, peste tot. A venit momentul să ne strângem cu toții și să mergem către cea mai spectaculoasă promovare pe care a avut-o Târgoviștea. Ar fi o promovare istorică, din postura actuală. Nu e ușor, dar nici greu. Cel mai important e să nu facem rău acestei echipe. Avem nevoie de suporteri. Vreau transparență maximă cu presa și cu suporterii. Vin din presă, sunt suporter al Chindiei. Trebuie să comunicăm, altfel decât s-a făcut până acum”, a vorbit noul președinte al Chindiei.

Diego Longo continuă! La fel și vicepreședintele Nicolae Croitoru

Boriga l-a reconfirmat pe Diego Longo în funcția de antrenor, însă a dat de înțeles că italianul trebuie să se limiteze la a pregăti echipa și a comunica doar cu executivul, fără a antrena alte conflicte în cadrul clubului.

”Am mare încredere în stafful administrativ și în jucători. Dar ne trebuie și întăriri. Îmi voi pune la bătaie toate cunoștințele acumulate în atâția ani. Poate nu am cea mai mare experiență în fotbal, dar voi încerca să aduc cei mai buni târgovișteni și dâmbovițeni pe toate palierele. Am tot sprijinul necondiționat al asociaților de la Chindia. Nu se pune problema să umblăm acum la stafful tehnic. Am avut astăzi o primă discuție cu antrenorul principal și cu jucătorii și le-am spus care sunt pretențiile mele. Eu sunt la un nivel de Champions League, așa cum am fost la baschet și la volei cu CSM Târgoviște. Eu nu cobor. Dacă nu ajungem la baraj, plec singur. Eu pentru asta am venit. Dacă nu se poate realiza acest obiectiv, a doua zi după ce s-a ratat acest obiectiv, am plecat. Poate să fie un mandat de o lună. Nu știu cine ar fi venit acum, aici, eu am venit cu sufletul și sper să reușim ce ne-am propus”, a mai spus Boriga.

În cazul în care Chindia ratează accederea în play-off, iar acolo ajung trei echipe fără drept de promovare, atunci mai există o șansă de a prinde barajul de accedere în SuperLigă și din postura de participantă în play-out.

Boriga a anunțat și faptul că vicepreședintele și coordonatorul Academiei Chindiei, Nicolae Croitoru, a renunțat la decizia de a demisiona. Dar, totodată, a comunicat și faptul că Lorin Petrescu nu va mai avea nicio funcție la club, ci se va concentra pe afacerile sale.

”A fost o ofertă care mi s-a făcut și am luat în calcul foarte multe lucruri, însă, cele mai importante două au fost că niciodată copilul nu ți-l lași când îi este greu sau când se află la ananghie și, doi, că bărbații trebuie să-și arate anumite podoabe pe care le au la greu, nu la bine. Că după ce o să mergem la baraj o să vedeți ce o să fie pe aici prin oraș. Azi era pustiu. Asteau au fost cele două motivații principale, plus că e un challenge (n.r. – provocare) incredibil”
Gabriel Boriga, la conferința de presă în care s-a prezentat ca președinte la Chindia Târgoviște

  • Un salariu restant din trei au primit angajații Chindiei, jucători, antrenori și personal, astăzi după-amiază, altul fiind promis pentru săptămâna viitoare

Conferința de presă a lui Gabriel Boriga, prima ca președinte al Chindiei:

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-boriga-este-noul-presedinte-al-chindiei-19299794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-foarte-delicata-pentru-chindia-inainte-de-reluarea-ligii-2-19299754

Bogdan ISTRATE 16 Feb. 2024, 23:49 Liga 2
Pe aceeași temă