CSM Slatina a pornit ca din tun, la Tunari, în noul sezon al Ligii 2. Antrenorul Daniel Oprescu a surprins la final: ”Sunt supărat! În rest, nu are rost să discutăm”

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 16:09 Liga 2

CSM Slatina a pornit ca din tun, la Tunari, în noul sezon al Ligii 2, ediția 2023-2024. A trecut cu 3-1 de nou-promovata ”Arsenal”, așa cum își alintă ilfovenii echipa locală.

După doar 14 minute de joc, oltenii aveau deja 2-0, acestea fiind și primele goluri înscrise de o echipă în noul sezon, iar cu puțină atenție în prelungiri ar fi putut termina partida fără gol primit.

Valentin Alexandru și Alexandru Ciocâlteu au înscris primele goluri în noul sezon al Ligii 2, pentru CSM Slatina

Văzută drept una dintre echipele puternice ale noului sezon de Liga 2, o candidată la accederea în play-off, CSM Slatina nu a stat la discuții cu nou-promovata CS Tunari. A miscat tabela de scor pentru prima dată în minutul 9, atunci când, după o aruncare de la margine din dreapta, mingea a ajuns în careu la Doman, acesta a pătruns până aproape de linia de fund, de unde a centrat prin fața porții, Moroz nu a intervinit, iar nou-venitul Valentin Alexandru, scăpat din marcaj la bara a doua, a pus latul și a îndeplinit o simplă formalitate din 2 metri.

Oltenii au început ca din tun, fiindcă din minutul 14 aveau deja avantaj dublu. Denis Marin a primit în stânga, a avansat câțiva metri și a centrat din alergare în diagonală, lung, în fața porții. Alexandru Ciocâlteu, și el nemarcat, s-a retras ușor și a trimis din prima, cu latul piciorului drept, și a marcat aproape sub transversală, spre colțul lung, nedându-i nicio șansă portarului Moroz.

  • Reușitele lui Valentin Alexandru și Alexandru Ciocâlteu au fost primele reușite de o echipă în noul sezon al Ligii 2, al treilea gol fiind semnat de Andreas Burcea, pentru Concordia Chiajna, în minutul 29 al jocului de la Miercurea Ciuc.

CS Tunari, bombardată de Slatina la debutul în Liga 2

Nu la foarte mult timp după începerea reprizei secunde, Slatina a mai punctat o dată și și-a risipit orice emoție privind câștigarea acestui joc din prima etapă.

În minutul 55, Doman a centrat dintr-un corner de pe dreapta, Silvian Matei s-a demarcat la colțul scurt și a deviat cu capul pe spate, direct la bara a doua, acolo unde a apărut columbianul John Mondragon, nemarcat, care a înscris cu o lovitură de cap din apropiere. Și pentru acesta, aflat la debut la Slatina, a fost, evident, primul gol pentru olteni.

Nu s-a terminat însă cu scor de neprezentare, fiindcă CS Tunari a reușit să înscrie golul de onorare în prelungiri. Bârfă a executat lung o lovitură liberă chiar de pe linia de la mijlocul terenului, Țegle a sărit să respingă cu capul, dar a deviat pe spate, spre propria poartă, Paul Mitrică (90+3) a fost atent, a preluat și a finalizat cu dreptul, din cădere, la colțul lung, în stânga.

Astfel, CSM Slatina s-a impus cu scorul de 3-1 în deplasare, în debutul în noul sezon de Liga 2, în timp ce CS Tunari a pierdut acasă la prima sa partidă disputată în eșalonul secund.

Daniel Oprescu, după succesul fără emoții de la Tunari: ”Sunt supărat”

Daniel Oprescu, antrenorul de la CSM Slatina, s-a declarat, surprinzător, supărat după acest debut fără emoții al echipei sale. E nemulțumit că jucătorii săi s-au relaxat pe final, când aveau deja 3-0, și au primit gol!

Sunt supărat pe modul în care am tratat jocul, după 3-0. Ne-am relaxat şi trebuie să scăpăm de aceste deprinderi proaste. În rest, nu are rost să discutăm, jocul a fost câştigat de o manieră clară. Exact aşa am gândit, să ne facem meciul uşor în primele 15 minute, pentru că nou-promovatele au o anumită dezinvoltură pe începutul de joc, iar dacă ştii cum să gestionezi asta, îţi creezi un avantaj. Pe de altă parte, CS Tunari va încurca multe echipe, sunt la început de drum, este nevoie de răbdare, de timp, au mulţi jucători noi, şi noi avem jucători noi, iar în acest campionat orice punct, orice gol primit, orice gol marcat, contează. Am tratat superficial faza golului şi sper să nu se mai întâmple”, a declarat, imediat după meci, pentru Newsflux, Daniel Oprescu.

CSM Slatina în meciul cu CS Tunari: Dincă – C-tin. Radu, Sălcianu, Mondragon, Pisăru – D. Toma, Sil. Matei (Țegle 70′) – Ciocâlteu (Răsdan 70′), Doman (cpt.)(Donca 84′), D. Marin (D. Dragu 82′) – Val. Alexandru (Cl. Dragu 70′)
Rezerve neutilizate: Silveanu – Abel Stan, Gherghe, C. Toma

Cinci noutăți în primul 11 la CSM Slatina. Cele cinci schimbări au adus alte cinci debuturi în echpa lui Oprescu

Cu ocazia acestui joc, la CSM Slatina au debutat, ca titulari, David Dincă (ex Steaua), John Mondragon (ex Minaur Baia Mare), Silvian Matei (ex Progresul Spartac), Denis Marin (ex Sporting București) și Valentin Alexandru (ex Gloria Buzău), iar din postura de rezervă au jucat Alin Țegle, Florin Răsdan, Claudiu Dragu (toți trei veniți de la Viitorul Pandurii), Mircea Donca (ex Minaur Baia Mare) și Denis Dragu.

Singura noutate rămasă pe bancă a fost Călin Toma (ex CSC Dumbrăvița), iar în lot nu s-au regăsit Raphael Stănescu (ex Minaur Baia Mare) și Mihai Ion (ex SR Brașov).

În etapa a 2-a, CSM Slatina joacă pe teren propriu, sâmbătă, 12 august, de la ora 12:00, cu Chindia Târgoviște, echipă care în prima rundă va juca abia marți seară, acasă cu Steaua. Partida de pe stadionul 1 Mai din Slatina va fi televizată.

  • În schimb, CS Tunari va juca sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Gloria Buzău, formație care va juca și ea în prima etapă tot marți, de la ora 18:30, la CS Mioveni.

Foto: Newsflux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-promovare-19278804

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă