Ceahlăul a câștigat la limită amicalul cu CSM Bacău, înaintea căruia și-a prezentat stafful și lotul de jucători pentru Liga 2. Clubul, mulțumiri pentru primar

Marius ANGHEL 31 Jul. 2023, 13:19 Liga 2

ACSM Ceahlăul s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, în ultimul amical susținut înainte de debutul în Liga 2.

CSM Bacău a fost adversarul întâlnit vineri seară pe stadionul din Piatra Neamț, unde înainte de joc clubul a prezentat spectatorilor prezenți, circa 2.500, stafful tehnic condus de Cristian Pustai și lotul de jucători cu care se va începe sezonul, unul în care se află nu mai puțin de 14 achiziții, dintre care nouă sunt fotbaliști străini.

Lovitura de start simbolică a partidei a fost dată de Leon Ivanov, legendă a clubului Ceahlăul, iar printre cei aflați în tribune s-a numărat și primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

Neicuțescu a decis amicalul de prezentare al Ceahlăului, cu CSM Bacău

În ultimul joc amical dinaintea debutului în Liga 2, Ceahlăul a întâlnit pe teren propriu CSM Bacău, echipă care în sezonul recent încheiat de Liga 3 s-a situat pe locul 3 din 4 în play-off-ul Seriei 1, în care trupa nemțeană s-a clasat pe 2, după Foresta, pe care a învins-o în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 (0-0 la Suceava și 2-0 la Piatra Neamț).

Cu această ocazie, clubul nemțean și-a prezentat în fața spectatorilor veniți la stadionul din Piatra Neamț stafful tehnic și lotul de jucători.

Revenind la jocul cu CSM Bacău, acesta a fost câștigat la limită, cu scorul de 1-0, datorită golului marcat în minutul 26 de Mihai Neicuțescu, unul dintre cei care au pus umărul la promovare. Fostul dinamovist a șutat din afara careului aproape de vinclu.

Potrivit blogului ”SNP”, fiindcă Ceahlăul nu a comunicat jucătorii utilizați în acest amical, Cristian Pustai a început în formula: Stefan Krell – Pedro Albino, Cristin Jalbă, Stejărel Vișinar, Bogdan Bacalu – Wiredu Akwasi, Joao Lamine Jaquite – Alexandru Anton, Mihai Neicuțescu, Azdren Llullaku – Josemar Balanga. În partea secundă au fost utilizați și Boison Wynney, Daniel Moroșanu, Bogdan Forizs, Mario Petkov, Alexandru Fărăgău, Marius Savu, Michael Onișa, Vasile Petra, Cristian Copoț-Barb, Patrick Petre, Cătălin Ștefănescu, Robert Ciobanu, Santiago Selmani și Matei Moraru. Nu au fost utilizați Lorenzo Suares Fonseca, în refacere după o accidentare, și nici portarul Alexandru Barna.

Primarul Andrei Carabelea și-a cumpărat abonament la lojă

În afară de scor, marcator și, ulterior, fotografii de la eveniment, Ceahlăul a comunicat public doar mulțumiri primarului Andrei Carabelea, fiindcă a fost la joc și și-a achiziționat un abonament la lojă!

”CSM Ceahlăul mulțumește primarului municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, pentru susținere și pentru că este unul dintre cei care au cumpărat un abonament la lojă. De asemenea, aducem mulțumiri pentru implicarea arătată care a dus la lucrările de reparații de la Stadionul Municipal „Ceahlăul”, o arenă care poate să fie un plus pentru imaginea orașului atunci când va fi văzut la televizor în toată țara atunci când CSM Ceahlăul va disputa meciuri în competițiile naționale!
Hai CSM Ceahlăul!”, a transmis clubul nemțean, la acest mesaj publicând o fotografie cu primarul și finanțatorul Anton Măzărianu (foto jos).

”Lotul de jucători arată foarte bine, noul an fotbalistic va fi promițător, cum s-a încheiat și precedentul. Lotul pare bine întărit, echipa pornește cu un moral foarte bun, după o serie de jocuri amicale. După prima repriză de joc conducem pe tabelă și să o ținem tot așa și să vedem acest public minunat la fiecare meci pe stadion. Pe această cale invit toți cetățeni orașului care iubesc acest sport și care o susțin într-adevăr să își ia abonament pentru tot anul fotbalistic, sezon competițional. Da, tabela este comandată, are un termen de livrare și trebuie să vină toate componentele și să fie pusă în funcțiune”, a spus primarul Carabelea, citat de Gelu Crăcană pe pagina sa de Facebook.

  • Ca idee, dinspre același Carabelea, căruia clubul acum îi mulțumește, venea decizia ca Ceahlăul să nu fie primită în interiorul bazei sportive a orașului, pentru o datorie de 18 mii lei. Pustai și jucătorii rămâneau în stradă până când conducătorii clubului ajungeau la un acord cu reprezentanții primăriei, administratorul stadionului, pentru ca echipa să aibă din nou acces. Se întâmpla în luna aprilie a acestui an, când Ceahlăul se pregătea de primul joc de acasă din faza play-off-ului Ligii 3.
  • După promovare în Liga 2, primăria premia clubul din Piatra Neamț cu 200 mii lei pentru performanța realizată.

Ceahlăul debutează în Liga 2 la Hunedoara, cu Corvinul

În această vară, ACSM Ceahlăul a disputat șapte amicale, înregistrând următoarele rezultate: 1-3 cu CFR Cluj, 4-1 cu ASF Zărnești, 1-0 cu Concordia Chiajna, 1-1 cu FC Brașov, 3-0 cu CSM Alexandria, 1-1 cu Chindia Târgoviște și 1-0 cu CSM Bacău.

Echipa din Piatra Neamț va debuta duminică, 6 august, de la ora 12:00, în Liga 2, urmând să joace la Hunedoara, cu Corvinul, altă nou-promovată din Liga 2.

Primul meci acasă îl are în etapa a 2-a, în jurul datei de 12 august, cu CSM Reșița, tot o nou-promovată.

Foto: Nelu Messi Photography / CSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/14-jucatori-noi-la-ceahlaul-19278263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

Marius ANGHEL 31 Jul. 2023, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă