Egalată la ultima fază! FC Brașov a remizat în amicalul cu CSM Ceahlăul. Reacțiile lui Dan Alexa și Cristian Pustai

Adi MARICA, Andrei PASCU 15 Jul. 2023, 15:43 Liga 2

FC Brașov și CSM Ceahlăul au  terminat la egalitate amicalul disputat sâmbătă, pe Stadionul Tineretului, scor 1-1 (1-0).

Brașovenii au deschis scorul prin Ștefan Blănaru, care a transformat un penalty obținut de Dan Spătaru (19), iar elevii lui Cristian Pustai au egalat în minutul 90 prin Petra.

FC Brașov, remiză cu CSM Ceahlăul

Brașovenii au dominat startul jocului și au avut ocazii importante prin Călin Popescu (bară) și Blănaru. După golul lui Blănaru, nemțenii au pus stăpânire pe joc și au avut șansa egalării prin Patrick Petre, Marius Savu și Llullaku.

În partea secundă, Alexa și Pustai au făcut mai multe modificări, iar jocul a scăzut mult în intensitate. Nemțenii au încercat să pună probleme în ofensivă, dar mai periculoși au fost brașovenii prin Blănaru și Vlad Marica, la ambele faze portarul oaspeților fiind salvat de bară!

În final, a reușit să înscrie la ultima fază prin Vasile Petra. Săptămâna viitoare, FC Brașov va mai disputa două meciuri de pregătire, miercuri cu Unirea Slobozia (Liga 2) și sâmbătă, la finalul cantonamentului de la Cheile Grădiștei, cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3).

Dan Alexa, scos din sărite de golul primit în ultimul minut, în FC Brașov – CSM Ceahlăul: ”E inadmisibil!”

Dan Alexa spune că amicalul cu CSM Ceahlăul a fost un test util, însă a fost nemulțumit de modul în care au tratat jucătorii săi faza golului egalizator reușit  de Vasile Petra.

Un joc disputat pe o căldură sufocantă în care am avut momentele noastre bune, am avut și trei bare, iar cei de la Ceahlăul au avut în multe momente posesia. Din minutul 70 am dorit să dau minute de joc  tuturor jucătorilor din lot.

O să analizez faza golului în care am fost egalați, pentru că este inadmisibil să luăm gol după o fază fixă. Bine că s-a întâmplat într-un meci amical.

Mă bucur că putem beneficia de cantonament  și de aceste amicale în această perioadă”, a spus Alexa.

Cristian Pustai, reacție după FC Brașov – CSM Ceahlăul

Cristian Pustai, antrenorul Ceahlăului,  spune că meciul cu FC Brașov a fost unul obișnuit pentru această fază a pregătirilor.

Un amical în care jucătorii mei au văzut ceea ce înseamnă Liga 2. Ca orice joc de pregătire sunt mulțumit că nu ne-am ales cu jucători accidentați pentru avem câțiva jucători în cantonament care nu au putut juca“, a spus Pustai, care mai cere conducerii jucători:

”Toată echipele mai vor jucători. Un vârf bun de atac nu cred că ar refuza nimeni”.

  • Ambele echipe se află în această perioadă în cantonament, CSM Ceahlăul la Săcele și FC Brașov la Cheile Grădiștei.
  • La acest joc au asistat și Ion Geolgău, directorul de scouting al FRF, dar și Adrian Dulcea, selecționerul echipei U18 a României (foto articol). Cel mai probabil, Dulcea  a ținut să-i vadă la lucru pe Dan Spătaru și Bogdan Bacalu.
  • La nivel de organizare, cei de la Ceahlăul mai mult de lucru pentru Liga 2. Echipa a venit în cantonament la Săcele cu un sigur rând de echipament, unul de culoare galbenă, astfel că le-au solicitat celor de la Brașov să joace în negru. Oficialii echipei nu au putut prezenta nici un tabel cu numerele jucătorilor pentru acest joc.

Rezultatele înregistrate de FC Brașov și CSM Ceahlăul în alte amicale

Înaintea partidei cu CSM Ceahlăul, FC Brașov a mai jucat câteva meciuri de pregătire. Brașovenii au început cu două ”jocuri” a câte 45 de minute în triunghiularul de la Ghimbav, cu Farul (1-1) și Poli Iași (0-0), apoi s-au impus cu 12-0 în fața celor de la Inter Cristian (Liga 4 Brașov) au pierdut cu 3-1 cu CFR Cluj, au câștigat cu 5-1 cu Olimpic Zărnești (Liga 3) și s-au impus cu 3-0 în fața celor de la FC Muscelul Câmpulung (Liga 3).

De partea cealaltă, acesta a fost al patrulea amical susținut de CSM Ceahlăul în cantonament, după 1-3 cu CFR Cluj, 4-1 cu ASF Zărnești și 1-0 cu Concordia Chiajna.

Până la startul noului sezon de Liga 2, CSM Ceahlăul le va mai întâlni pe CSM Alexandria (19 iulie) și Chindia Târgoviște ( tot la 19 iulie).

FC Brașov – Ceahlăul 1-1

  • Au marcat: Ștefan Blănaru 19-pen / Vasile Petra 90

FC Brașov: Micu (Mutu 46′, Anca-Trip 70′) – Sorsa (Marco Popescu 84′), Fustar (Burlacu 55′) , Oltean (Țică 46′) – Lascu (Dandea 46′) , D. Spătaru (Vl. Marica 70′) , V. Constantin (An. Mihăilă 70′) , Izata (Iorga 46′), Dumbravă (Perju 46′) – Călin Popescu (Bebeto Lupuleț 62′), Blănaru (Vasu 70′)
Antrenor: Dan Alexa

CSM Ceahlăul: Krell- Petkov, Forisz, Vișinar, Faragau-Always, Jaquite, M. Savu, P. Petre, Llullaku – Josemmar
Au mai jucat: Boison, Moroșanu, Bacalu, Onișa, Anton și Petra
Antrenor: Cristian Pustai

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-4/alexandru-munteanu-si-iasmin-latovlevici-aproape-de-judet-19277263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-remiza-cu-unirea-dej-19277260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-pus-in-vanzare-abonamentele-19277257

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liam-rowan-buss-a-ajuns-in-italia-19277224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-cati-antrenori-au-avut-contracte-in-stagiunea-2022-2023-19277221

 

 

Adi MARICA, Andrei PASCU 15 Jul. 2023, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă