Ceahlăul, plusuri și minusuri în prima parte a sezonului Ligii 2. Echipa lui Cristian Pustai a jucat un fotbal spectaculos, dar a plătit tribut ratărilor, irosind inclusiv patru penalty-uri din cele cinci primite

Narcis POHOAȚĂ 13 Dec. 2023, 13:37 Liga 2
Ceahlăul, plusuri și minusuri în prima parte a sezonului Ligii 2. Echipa lui Cristian Pustai a jucat un fotbal spectaculos, dar a plătit tribut ratărilor, irosind inclusiv patru penalty-uri din cele cinci primite

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, nou-promovată în Liga 2, a încheiat anul pe locul 9, cu 22 de puncte, și păstrează șanse de calificare în play-off. Trupa lui Cristian Pustai este la doar o lungime de locul 6, ocupat de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, poziție pe care s-ar fi putut afla dacă nu pierdea ultimul meci al anului, cel de la Slobozia, pe care l-a dominat în fața clasatei pe locul 3, Unirea (scor 1-2).

Ceahlăul are a patra cea mai bună ofensivă din Liga 2, în primele 15 etape

Formația de sub Pietricica are o linie de clasament echilibrată, cu 6 victorii, 4 remize și 5 înfrângeri, golaveraj 22-14 și în ciuda poziției din clasament s-a remarcat printr-un joc spectaculos, dovadă numărul mare de goluri marcate.

Cu cele 22 de reușite, Ceahlăul are a 4-a cea mai bună ofensivă din Liga 2, după Steaua (29), Corvinul și CSM Reșița (câte 23).

Nemțenii au avut în general o constanță în prima parte a stagiunii, dar au avut oscilații mari în multe etape pe parcursul unui joc. Au făcut prime reprize foarte bune în unele partide, după care au căzut după pauză sau pe final, cedând puncte importante. Astfel s-a întâmplat cu Chindia (1-1), Metaloglobus (1-2) sau CSM Alexandria (2-2), partide în care Ceahlăul a obținut doar două puncte după ce a condus pe tabelă!

Locul 4 – cea mai bună poziție, locul 13 – cea mai slabă clasare

Echipa pregătită de Cristian Pustai a stat mai mereu în preajma locurilor de play-off. Cel mai sus a fost pe locul 4 – după etapa a 3-a, iar cel mai jos a fost pe locul 13 – după runda a 11-a, când nemțenii veneau după două remize și un eșec în Ghencea, 1-3 cu Steaua.

De remarcat că nou-promovata dn județul Neamț a făcut poate cele mai bune meciuri ale sezonului contra a două echipe de pe podium, CSC Șelimbăr (locul 1, scor 0-0) și Unirea Slobozia (locul 3, scor 1-2). Elevii lui Pustai au controlat cu autoritate cele două întâlniri, iar antrenorii adverși au recunoscut la final superioritatea nemțenilor. Ceahlăul s-a ales, însă, doar cu un punct, plătind tribute ratărilor exasperante. În plus, în cele două meciuri moldovenii au ratat câte un penalty, de fiecare dată prin Sergio Cortelezzi (foto).

Pedro Albino, singurul jucător din lotul Ceahlăului care a bifat toate meciurile

Una dintre surprizele plăcute din lotul Ceahlăului este portughezul Pedro Albino. Lusitanul în vârstă de 24 de ani este singurul jucător al formației nemțene care a bifat minute în toate cele 15 meciuri din acest sezon al Ligii 2.

Albino a fost titular în toate cele 15 partide, din care 12 integralist. A fost folosit de către antrenorul Cristian Pustai atât ca fundaș dreapta, postul său de bază, cât și în linia mediană și a marcat un gol, în 4-0 cu CSM Reșița.

Portughezul a bifat 1.316 minute în prima parte a campionatului, doar alți trei jucători trecând de borna celor 1.000 de minute: Stejărel Vișinar (1.095), Mihai Neicuțescu (1.078) și Mihael Onișa (1.037).

Ceahlăul a primit două cartonașe roșii în cele 15 etape, prin Alexandru Anton, în prima etapă, la Hunedoara, și Mihai Neicuțescu, în etapa a 13-a, la Buzău, ambele pentru două cartonașe galbene.

Golgheterii echipei sunt Azdren Llullaku, Patrick Petre, ambii cu câte 4 goluri, și Mihai Neicuțescu, cu 3 goluri.

4 penalty-uri ratate din 5 avute!

Interesant este faptul că Ceahlăul a beneficiat în cele 15 meciuri de cinci penalty-uri, cele mai multe din Liga 2!

Patru au fost, însă, ratate, Azdren Llullaku și Sergio Cortelezzi irosind câte două lovituri de la punctul cu var, cu mențiunea că Llullaku a înscris o dată după respingerea portarului advers (cu CFC Argeș). Același atacant albanez a ratat cu CSM Slatina, iar urugayanul a irosit cele două șanse în partidele cu CSC Șelimbăr și Unirea Slobozia, în care Ceahlăul a dominat categoric jocul, dar a obținut doar un punct.

De remarcat că Ceahlăul a jucat cu toate cele opt echipe aflate acum în prima parte a clasamentului Ligii 2. A obținut doar două victorii, cu Viitorul Pandurii și Concordia Chiajna, a remizat cu CSC Șelimbăr și Gloria Buzău și a cedat cu Corvinul, Unirea Slobozia, CS Mioveni și Steaua.

”Pot să o spun cu tărie: jucăm cel mai frumos fotbal din Liga a 2-a. Echipa este foarte așezată, din ce în ce mai așezată și chiar contăm”
Anton Măzărianu, finanțator ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cea-mai-mare-satisfactie-si-dezamagirea-finantatorului-ceahlaului-19295987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curatenia-de-iarna-la-ceahlaul-aproape-incheiata-19295961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-echipa-din-liga-2-cu-cele-mai-multe-reveniri-de-la-0-1-19295956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rotund-csc-selimbar-cel-mai-bun-tanar-marcator-din-liga-2-19295949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-detalii-despre-stejarel-visinar-accidentat-grav-si-operat-19295895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/portarul-ceahlaului-stefan-krell-la-imperiul-leilor-19295556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/portughezul-pedro-albino-cuvinte-mari-pentru-nivelul-fotbalului-din-liga-2-dar-si-o-constatare-unde-crede-ca-ar-mai-trebui-imbunatatit-19293644

Narcis POHOAȚĂ 13 Dec. 2023, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă