Curățenia de iarnă la Ceahlăul, aproape încheiată! Anton Măzărianu, despre ce fel de achiziții se doresc la Piatra Neamț: ”Să intre direct în foc!”

Marius ANGHEL 11 Dec. 2023, 18:09 Liga 2
Curățenia de iarnă la Ceahlăul, aproape încheiată! Anton Măzărianu, despre ce fel de achiziții se doresc la Piatra Neamț: ”Să intre direct în foc!”

Ceahlăul este în vacanță de o săptămână și, momentan, singurul lucru cert transmis despre ceea ce urmează pentru ea a fost data reunii, 10 ianuarie 2024. În rest nu s-a stabilit locația cantonamentului și programul amicalelor din perioada de pregătire de iarnă.

La capitolul lot de jucători, trupa din Piatra Neamț a stabilit până acum două despărțiri, de atacantul albanez Santiago Selmania și de fundașul capverdian Lorenzo Fonseca.

Ceahlăul caută jucători obișnuiți cu condițiile din României, fie din Liga 2, fie din Liga 1: ”Să intre direct în foc”

Invitat la emisiunea ”Tribuna Suporterilor”, a televiziunii locale Monitor TV, Anton Măzărianu, finanțatorul clubului Ceahlăului, a declarat că în această perioadă există discuții cu privire la analiza evoluției din prima parte a sezonului, iar săptămâna viitoare se vor anunța mai multe detalii, cu privire la jucători, plecări și veniri, și perioada de pregătire.

Măzărianu spune că în această campanie de achiziții se dorește aducerea unor jucători fotbaliști, români sau străini, care deja să fie obișnuiți cu Liga 2 sau Liga 1, care să nu aibă nevoie de o perioadă de acomodare.

”Suntem deja într-o campanie de discuții cu unii jucători, dar clar că săptămâna viitoare vom lua anumite decizii, și cu privire la cantonament, și cu privire la anumiți jucători, așteptăm niște răspunsuri. Ceea ce este cert și pot să vă spun este că încercăm să luăm jucători doar din Liga a 2-a sau din Liga 1, care sunt obișnuiți cu condițiile noastre din România, astfel încât să nu necesite o perioadă de acomodare, fie străini, fie români, nu contească. Adică, dacă luăm ceva, trebuie să luăm jucători care pot intra direct în foc”, a spus Anton Măzărianu.

Mai pleacă unul, cel mult doi jucători!

Dacă la scurt timp după încheierea meciurilor oficiale din 2023 s-a renunțat la Santiago Selmania și Lorenzo Fonseca, finanțatorul clubului nemțean susține că vor mai pleca unul sau cel mult doi jucători. Împrumutați către alte echipe, Răzvan Pîntea, Robert Ciobanu, Cătălin Ștefănescu sau Daniel Mogoșanu, ”cu siguranță” nu vor fi readuși, iar la capitolul achiziții se dorește fotbaliști pe ax central.

”Am încheiat socotelile cu Selmani, cu Fonseca. Probabil vom mai renunța la unul, doi, cel mult. Oricum, curățenia s-a cam făcut.

(n.r. – posturile unde se dorect achiziții) Axul central este în vizor, adică fundaș central, mijlocaș central și un atacant. Acum, că o să fie nevoie de unul-doi pe fiecare post, cel puțin în apărare cred că vor trebui doi,… Nici nu putem să facem abuz acum, să plătim salarii încă șase luni pentru încă patru meciuri doar, căci play-out-ul deja nu mai contează. Sau poate o să conteze, dacă mai rămâne o echipă care trebuie aleasă din play-out, să intre la baraj, atunci, într-adevăr, lupta va fi până la capăt, așa cum am luptat și anul acesta la promovarea din Liga a 3-a în Liga a 2-a. Cu siguranță, asta este menirea noastră, ca să simțim orice promovare, să o simțim prin muncă și sudoare. Cred că o să ne batem până în ultima clipă și vom ajunge în play-off și probabil vom ajunge și la un baraj. Dacă tot am obișnuit populația din Piatra Neamț cu baraje de promovare, de ce nu?”, a declarat Măzărianu la Monitor TV.

Măzărianu, despre ce decizii ar lua mai bine: ”Aș analiza și eu în amănunt fiecare jucător pe care l-aș aduce la echipă”

Finanțatorul clubului Ceahlăul este de părere că putea să facă inclusiv el mai mult în această primă parte a sezonului. A făcut trimitere la achiziții, semn că mulții jucători străini aduși în vară nu sunt văzuți ca mutări bune.

”După anul acesta aș putea lua anumite decizii mult mai bine, din poate punctele de vedere. În primul și în primul rând, aș analiza și eu în amănunt fiecare jucător pe care l-aș aduce la echipă. Și poate și altele, din punct de vedere organizatoric… Dar toate astea se învață cu timpul și cu experiență, având în vedere că nu am mai avut tangență cu așa ceva și nu am mai fost în Liga a 2-a până acum. În Liga a 3-a era cu totul altceva, mult mai simplu, mult mai banal, zic eu. Mă bucur că am scăpat de acolo. E clar că vom învăța din greșelile făcute până acum. Acesta trebuie să fie marele nostru dar, pentru că dacă nu înveți din greșeli, atunci nu meriți să ai rezultate”, a mai spus Măzărianu.

”Pot să o spun cu tărie: jucăm cel mai frumos fotbal din Liga a 2-a. Echipa este foarte așezată, din ce în ce mai așezată și chiar contăm”
Anton Măzărianu, finanțator ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rotund-csc-selimbar-cel-mai-bun-tanar-marcator-din-liga-2-19295949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-echipa-din-liga-2-cu-cele-mai-multe-reveniri-de-la-0-1-19295956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-a-stabilit-ziua-reunirii-si-5-adversari-pentru-amicale-19295926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-reia-pregatirea-la-11-ianuarie-2024-19295930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-ceahlaul-s-a-intrat-in-vacanta-de-iarna-19295420

Marius ANGHEL 11 Dec. 2023, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă