Cristian Pustai confirmă interesul pentru Tincu și Vașvari de la Poli Iași. Ceahlăul s-a despărțit de încă doi jucători

Narcis POHOAȚĂ 09 Jan. 2024, 15:59 Liga 2
Cristian Pustai confirmă interesul pentru Tincu și Vașvari de la Poli Iași. Ceahlăul s-a despărțit de încă doi jucători

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț reia miercuri, 10 ianuarie, pregătirile pentru partea a doua a campionatului Ligi 2, primul antrenament al anului fiind programat în jurul orei 12:30.

Antrenorul formației nemțene, Cristian Pustai, a declarat că așteaptă trei-patru jucători noi pentru a întări lotul și a confirmat că doi dintre fotbaliștii doriți la echipă sunt Răzvan Tincu și Gabriel Vașvari, de la Politehnica Iași, despre care Liga2.ro a scris de zilele trecute.

Cristian Pustai și-i dorește la Ceahlăul pe Răzvan Tincu și Gabriel Vașvari

După cinci săptămâni de vacanță, jucătorii Ceahlăului se vor reuni miercuri, la baza sportivă din oraș.Cristian Pustai își așteaptă elevii la stadion la ora 12:00, iar după o jumătate de oră este programată o primă dezmorțire.

Antrenorul grupării nemțene a confirmat că și-i dorește la echipă pe mijlocașul Gabriel Vașvari și fundașul central Răzvan Tincu, de la Politehnica Iași.

”Miercuri ne reunim și așteptăm și câteva noutăți, între care și jucători care au fost la Liga 1. Sunt unii care încă nu și-au reziliat contractele și nu putem vorbi mai multe. Da, mi-i doresc pe Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu de la Politehnica Iași, dar să vedem când vor veni, când își vor încheia contractele cu Poli Iași. Ne trebuie doi fundași centrali și un vârf și poate un mijlocaș. Cam trei jucători noi, maxim patru vom aduce. Și să vedem un under 2005, fundaș stânga”, a declarat Cristian Pustai pentru Liga2.ro.

Legat de cei doi jucători de la Poli Iași, finanțatorul Anton Măzărianu a declarat că undeva la sfârșitul săptămânii va putea anunța dacă discuțiile cu aceștia se vor materializa prin semnarea contractelor. ”Profesorul Cristian Pustai îi vrea, să vedem cum ne înțelegem, condițiile, sunt mai multe aspecte de luat în calcul. Și până nu am ceva concret nu pot să spun nimic oficial. La sfârșitul săptămânii vom ști mai multe, vineri cred că putem avea informații cât de cât finale legate de jucătorii cu care suntem în discuții”, a declarat și Anton Măzărianu.

Vasile Petra s-a despărțit de Ceahlăul și merge la ACS Mediaș

La momentul discuției telefonice cu Cristian Pustai, acesta a spus că singura certitudine la capitolul plecări este despărțirea de Vasile Mihai Petra, care și-a exprimat dorința de a juca mai aproape de casă.

”Petra este singurul din lotul trecut care pleacă. El a dorit să meargă mai aproape de casă și va juca la Mediaș”, a subliniat Pustai.

Mijlocașul în vârstă de 30 de ani, pe care îi va împlini în data de 12 ianuarie, originar din Reghin, era la Ceahlăul din ianuarie 2023 și a pus umărul la promovarea echipei în Liga 2. Petra a fost accidentat în majoritatea timpului din această primă parte a sezonului și a prins doar un meci în Liga 2 în tricoul nemțenilor, 10 minute în Unirea Slobozia – Ceahluăl 2-1, din ultima etapă din 2023.

În cariera sa a mai jucat pentru Unirea Tărlungeni, Avântul Reghin, ASA Târgu Mureș, FC Brașov, UTA Arad, SCM Zalău, AFC Odorheiu Secuiesc și Unirea Ungheni.

Conform celor spuse de Pustai, Petra merge la ACS Mediaș, a doua clasată în Seria a 9-a a Ligii 3.

Alexandru Fărăgău nu mai continuă nici el cu Ceahlăul

Inițial, la scurt timp după încheierea meciurilor oficiale din 2023, Ceahlăul a anunțat două despărțiri, de atacantul albanez Santiago Selmania și de fundașul capverdian Lorenzo Fonseca.

Astăzi, echipa nemțeană a comunicat oficial rezilierea contractului cu mijlocașul Vasile Petra, dar și cu fundașul Alexandru Fărăgău (18 ani), unul dintre jucătorii under pe care i-a avut în lot în prima parte a sezonului.

Pustai probabil a uitat de Fărăgău, altfel este greu de crezut că antrenorul nu a știut astăzi de dimineață de despărțirea de fundaș.

”Mulțumim, Alexandru Fărăgău! Sănătate și mult succes mai departe!” și ”Mulțumim, Mihai Vasile Petra! Sănătate și mult succes mai departe!”, a comunicat Ceahlăul pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Florin Fărăgău a semnat în vară cu Ceahlăul și a evoluat în 7 partide de Liga 2 pentru Nemțeni. A strâns 381 de minute, fiindcă în trei dintre jocuri a început ca titular și a fost înlocuit o dată. A evoluat în partidele cu CS Tunari (1-0), Chindia (1-1), Unirea Dej (1-0), CSM Alexandria (2-2), CSC Șelimbăr (0-0), Steaua (1-3) și Unirea Slobozia (1-2).

Fărăgău se întoarce la ”U” Cluj, de unde era împrumutat.

Nemțenii știu primul adversar din Antalya

Echipa nemțeană se va pregăti la baza proprie până la sfârșitul lunii, timp în care va efectua și un semicantonament, începând cu 15 ianuarie, iar în perioada 30 ianuarie – 10 februarie va fi prezentă într-un stagiul în Turcia, în stațiunea Belek.

De la reunirea de miercuri vor lipsi portughezul Pedro Albino și mijlocașul din Guineea Bissau Joao Jaquite, care ajuns seara la Piatra Neamț și vor susține joi primul antrenament. Nici portarul Stefan Krell nu va fi la reunire, el urmând a se alătura lotului începând de sâmbătă.

Ceahlăul va disputa cinci amicale în Turcia, primul contra formației poloneze Miedz Legnica, care în vara anului 2023 a retrogradat din prima ligă.

Până la plecarea în Antalya, Ceahlăul ar putea disputa un prim meci amical acasă, pe 20 ianuarie, aceasta fiind dorința tehnicianului Cristian Pustai. Ultimul amical va avea loc la data de 17 februarie, cu CSM Focșani, data putând fi modificată în funcție de programarea primului joc oficial din 2024.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-si-razvan-tincu-sunt-aproape-de-trecerea-de-la-poli-iasi-la-ceahlaul-19296842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-va-faca-un-cantonament-in-turcia-si-va-juca-cinci-amicale-19296736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-patrick-petre-19296711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-vrea-intariri-in-fiecare-compartiment-la-ceahlaul-19296515

Narcis POHOAȚĂ 09 Jan. 2024, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă