VIDEO | Ceahlăul, trimis în stradă de Primăria Piatra Neamț. Cristian Pustai și jucătorii echipei au primit interdicție să mai intre în baza sportivă a orașului pe care îl reprezintă. Update: autoritățile locale au fost înduplecate

Marius ANGHEL 03 Apr. 2023, 13:18 Liga 3
VIDEO | Ceahlăul, trimis în stradă de Primăria Piatra Neamț. Cristian Pustai și jucătorii echipei au primit interdicție să mai intre în baza sportivă a orașului pe care îl reprezintă. Update: autoritățile locale au fost înduplecate

UPDATE: După câteva zeci de minute petrecute în stradă, după ce li s-a refuzat accesul în incinta bazei sportive din Piatra Neamț, antrenorul Cristian Pustai, stafful său tehnic și jucătorii echipei Ceahlăul au primit, în cele din urmă, acceptul din partea administratorului bazei, autoritățile locale, să-și exercite munca.

Conducerea clubului din Liga 3 a reușit să ajungă la un acord cu reprezentanții Primăriei Piatra Neamț ca Ceahlăul să fie reprimit în baza sportivă a municipiului și pe stadion și să-și continue activitatea cel puțin până la finalul sezonului actual, unul în care joacă în play-off-ul Seriei 1 și luptă pentru accederea la barajele de promovare în Liga 2.

Sâmbătă, de la ora 17:00, Ceahlăul are primul meci acasă în play-off, cu CSM Bacău, echipă care are două puncte în față.

”CSM Ceahlăul se pregătește normal
CSM Ceahlăul Piatra Neamț se pregătește astăzi, dar și de aici înainte, pe stadion pentru că lucrurile s-au liniștit. Într-adevăr începem antrenamentul cu 40 de minute mai târziu, din cauză că nu am avut acces pe stadion, dar lucrurile s-au rezolvat după ce conducerea clubului și reprezentanții Primăriei Piatra Neamț au discutat și s-a stabilit modul de lucru.
Vă așteptăm sâmbătă la meciul cu CSM Bacău, care va începe la ora 17:00.”, a transmis Ceahlăul Piatra Neamț după ce luni, în aproape de ora prânzului, s-a văzut cu interdicție de a mai intra în baza sportivă din oraș.

Ceahlăul, dat afară, în stradă, de Primăria Piatra Neamț, pentru o datorie de 18.000 lei!

Ulterior, și primăria Piatra Neamț a avut o reacție oficială după ce i-a interzis clubului Ceahlăul să mai intre în baza sportivă.

”Asociația Club Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra-Neamț, asociație sportivă de drept privat, are datorii către municipalitatea pietreană pentru utilizarea Stadionului Municipal în valoare totală de 18.000 lei, aferente perioadei august 2022 – februarie 2023. Aceste datorii sunt în conformitate cu HCL 13 din 28.01.2021, hotărâre care stabilește și faptul că „Tarifele de utilizare se reduc cu 75% pentru Asociațiile/Cluburile Sportive de drept public/privat cu Certificat de Identitate Sportivă, care performează la nivelul Municipiului Piatra Neamț”, categorie în care se încadrează și Asociația Club Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra-Neamț.
Cunoscând situația financiară a Asociației Club Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra-Neamț, dar și importanța pe care o are pentru comunitatea pietreană existența unei echipe de fotbal, municipalitatea a purtat mai multe discuții cu reprezentanții asociației în vederea rezolvării acestei situații și a eșalonării lunare a debitului acumulat.
Printr-o adresă oficială, înregistrată astăzi la sediul instituției, Clubul Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra-Neamț a transmis instituției noastre o propunere de grafic pentru eșalonarea datoriilor acumulate pe care o vom analiza cu celeritate. Suntem convinși, având în vedere și angajamentul formulat astăzi de asociație, că situația datoriilor pentru utilizarea Stadionului Municipal se va rezolva.
Echipa de fotbal Ceahlăul își desfășoară în continuare antrenamentele și meciurile oficiale pe Stadionul Municipal în aceleași condiții ca și până acum.”
, a transmis instituția condusă de Andrei Carabelea.

Corespondența dintre primărie și clubul Ceahlăul a fost făcută și ea public. O datorie de 18.012,5 lei, acumulată în perioada august 2022 – februarie 2023, către municipalitate a făcut instituția condusă de Carabelea să ia decizia să dea în stradă echipa de fotbal.

Ceahlăul și-a asumat, prin președintele ei, Daniel Mahu, plătirea datoriei în patru rate.


Textul inițial:

Situație explozivă la Piatra Neamț, acolo unde echipa locală de fotbal, Ceahlăul, a primit interdicție, luni, 3 aprilie, din ordinul primarului Andrei Carabelea să-și mai desfășoare activitatea la baza sportivă din oraș.

A patra clasată în play-off-ul Seriei 1 a Ligii 3, echipă antrenată de Cristian Pustai, s-a trezit luni că nu mai are voie să pătrundă în incinta stadionului și că se află în imposibilitatea de a-și mai desfășura pe această arenă cele patru jocuri de acasă pe care le mai are în acest sezon.

Ceahlăului i s-a interzis de către Primăria Piatra Neamț să mai intre în baza sportivă din oraș

Cătălin Ștefănescu, Patrick Petre, Mihai Neicuțescu și restul jucătorilor, în frunte cu antrenorul principal Cristian Pustai și stafful tehnic al echipei Ceahlăul s-au trezit la începutul acestei săptămâni că nu mai au voie să pătrundă în interiorul bazei sportive din oraș și au așteptat pe stradă să li se explice ce se întâmplă.

Primăria Piatra Neamț, administratorul stadionului Ceahlăul, nu-i mai permite echipei din oraș, activă în Liga 3, să se antreneze și să-și desfășoare meciurile pe această arenă, într-un ”război” pe care autoritățile locale îl au cu finanțatorul clubului, Anton Măzărianu.

”Șoc, în fotbalul nemțean!
Clubului de fotbal ASCM Ceahlăul i-a fost transmis de Primăria orașului Piatra Neamț că începând cu data de 03.04.2023 nu mai are acces pe stadionul Municipal. Interzicerea în baza sportivă vine în urma neachitări taxelor de către clubul de fotbal către primărie”, a transmis, pe pagina sa de Facebook, Gelu Crăcană, fost ofițer de presă al fostei Ceahlăul, club căruia îi duce mai departe tradiția actuala echipă din Liga 3.

Decizia primăriei, atac la adresa viitorului candidat la funcția de primar, finanțatorul Ceahlăului?

Din informațiile Liga2.ro, această decizie a autorităților împotriva echipei Ceahlăul nu vine doar din cauza datoriilor clubului aflat în insolvență, ci și împotriva finanțatorului ei Anton Măzărianu, despre care se zvonește că ar urma să candideze pentru funcția de primar la următoarele alegeri.

Nu mai departe de anul trecut, în timpul sezonului regular, Măzărianu amenința că mută formația din Piatra Neamț, înființată în 2016 după falimentul Ceahlăului care a evoluat mulți ani în prima ligă, într-o altă localitate, fiindcă primăria nu vrea să ajute financiar clubul. Acum se pare că a venit răspunsul autorităților, care au dat afară echipa din baza sportivă și o pune într-o situație ingrată să nu știe unde să-și continue activitatea.

  • În trecut, fostul Ceahlăul reușea cea mai importantă parte din istoria sa sub conducerea primarului Gherghe Ștefan, zis ”Pinalti”. Clubul a rezistat ani la rând în prima ligă, a fost membru important în Cooperativa fotbalului românesc și a ajuns inclusiv în cupele europene, remizând acasă cu Juventus Torino (scor 1-1, 2019) sau eliminând Mallorca din Cupa Intertoto cu două victorii (2020). Tot sub conducerea lui Gheorghe Ștefan a fost reabilitat stadionul Ceahlăul, unul care și acum e considerat cel mai frumos din regiunea Moldovei, însă după ce acesta nu a mai fost primar a început și decăderea clubului, în final ajungând la faliment. Actuala echipă, ACSM Ceahlăul, pornită din liga județeană, se zbate de mai mulți ani în Liga 3 și are probleme financiare.

Gelu Crăcană: ”Am ajuns la poarta boierului și boierul nu ne lasă să intrăm. Suntem de râsul curcilor! Echipa orașului Piatra Neamț, Ceahlăul, stă ca vițelul la poartă nouă!”

Gelu Crăcană, rămas un suporter al echipei de fotbal, a fost prezent la stadion când Cristian Pustai și jucătorii au primit interdicție pe stadion.

”Ceea ce vedeți în direct sunt imagini din secolul XV. Am ajuns la poarta boierului și boierul nu ne lasă să intrăm. Uitați sportivii și stafful tehnic opriți la poartă prin dispoziția primarului Carabelea și probabil dispoziția primăriei, evident. Jucătorii nu pot să facă antrenamentul, nu au acces în baza sportivă. Suntem de râsul curcilor! Fotbaliști, sportivi care un au acces pur și simplu în bază. Nu-i posibil așa ceva! Baza sportivă a orașului este închisă pentru echipa de fotbal a orașului Piatra Neamț. E uluitor, nu-mi găsesc cuvintele! Nu-i posibil așa ceva. Să vii la serviciu și să nu poți să intri să lucrezi. Bătaie de joc. Nu le vine să creadă sportivilor ce se întâmplă și în special antrenorului, domnul Pustai. Sunt mirați.

În bază au acces doar domnul Damian și domnul Bobi Mahu, pentru a duce negocieri cu administratorul bazei sportive, dar în special pentru a duce negocieri cu primăria orașului Piatra Neamț. Este unic în istoria clubului, de 100 și vreo doi, trei ani, când sportivii nu au acces la baza sportivă. Echipa orașului Piatra Neamț, Ceahlăul, stă ca vițelul la poartă nouă! E posibil așa ceva, domnule prima Carabelea? Nu e posibil. Suntem în sezonul XXI, nu e posibil așa ceva. Lăsați sportivii să-și facă treaba, domnu’ Carabelea, domnu’ Lepăduș, domnilor consilieri ai municipiului Piatra Neamț.”, a spus, de la fața locului, Gelu Crăcană.

Imagini de la Piatra Neamț, cu jucătorii și stafful tehnic așteptând în stradă explicații de ce nu sunt lăsați în baza sportivă:

Ceahlăul Piatra Neamţ a fost aproape de o victorie în fața liderului Foresta în prima etapă din play-off

Ceahlăul Piatra Neamţ a terminat sezonul regular al Ligii 3 pe locul 4 în Seria 1, cu 33 de puncte acumulate în 18 etape, la fel ca CSM Bacău, aflată pe locul 3.

În cele nouă etape din play-off, cu meciuri tur-retur-tur, le mai are ca adversare pe Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți.

În prima etapă din play-off, Ceahlăul a fost aproape de o surpriză, sâmbătă, pe terenul liderului Foresta, însă sucevenii au egalat din penalty în minutul 90+7, partida încheindu-se cu scorul de 1-1. În celălalt joc, CSM Bacău a câștigat cu 1-0 în deplasare la Rădăuți.

Astfel, după prima rundă din cele nouă din play-off, Foresta e lider, cu 43 de puncte, urmată de Bucovina Rădăuți (37) pe al doilea loc care duce la barajele de promovare în Liga 2. Pe celelalte două poziții, care doar asigură menținerea în Liga 3 în sezonul următor, se situează CSM Bacău (36 puncte) și Ceahlăul (34 puncte).

Ceahlăul are primul meci pe teren propriu sâmbătă, de la ora 17:00, cu CSM Bacău. Acasă le va mai întâlni, în următoarea ordine, pe Foresta, Bucovina Rădăuți și din nou CSM Bacău.

Ceahlăul, la a cincea încercare de promovare de când e în Liga 3

Noul Ceahlăul, pornit din Liga a 4-a Neamț, activează de cinci sezoane în Liga 3 și se chinuie să promoveze din Seria 1. Cel mai aproape a fost în ediția 2020-2021, când a terminat pe locul 3, iar acum, în ediția 2022-2023, are din nou șanse.

Parcursul noii echipe din Piatra Neamț de când activează în Liga 3:

  • 2018-2019 – locul 10 din 15
  • 2019-2020 – locul 3 din 16 – campionat întrerupt după 16 etape, din cauza pandemiei
  • 2020-2021 – locul 3 din 10
  • 2021-2022 – locul 5 din 10 în sezonul regular / locul 1 din 6 în play-out
  • 2022-2023 – locul 4 din 10 în sezonul regular / pe locul 4 din 4 după o etapă
Marius ANGHEL 03 Apr. 2023, 13:18 Liga 3
Pe aceeași temă