Publicul redus la meciurile de la Piatra Neamț, marea dezamăgire a finanțatorului Ceahlăului. Cea mai mare satisfacție a lui Anton Măzărianu de când bagă bani în fotbal și ce l-ar determina să se oprească

Marius ANGHEL 12 Dec. 2023, 16:30 Liga 2
Publicul redus la meciurile de la Piatra Neamț, marea dezamăgire a finanțatorului Ceahlăului. Cea mai mare satisfacție a lui Anton Măzărianu de când bagă bani în fotbal și ce l-ar determina să se oprească

Ceahlăul este printre puținele cluburi din fotbalul românesc care au finanțator și nu beneficiază de fonduri nerambursabile din partea autorităților județene sau locale. La Piatra Neamț s-a dorit atragerea de bani publici din partea celor două instituții, însă nou-promovata în Liga 2 s-a lovit atât de refuzul Consiliului Județean Neamț, cât și de cel al Primăriei Piatra Neamț. Cel puțin pentru prima parte a sezonului 2023-2024, fiindcă promisiuni există pentru partea a doua a campionatului, într-un an electoral.

Astfel, trupa nemțeană supraviețuiește în mare parte datorită implicării afaceristului Anton Măzărianu, finanțatorul Ceahlăului.

Finanțatorul Ceahlăului, dezamăgit de asistența de la ultimele meciuri ale Ceahlăului

Invitat la emisiunea ”Tribuna Suporterilor”, a televiziunii locale Monitor TV, Anton Măzărianu a spus că o dezamăgire a sa vizavi de prima parte a sezonului, în special a ultimelor jocuri din 2023, este legată de numărul scăzut sau aflat în scădere de spectatori care a asistat la meciurile organizate pe stadionul din Piatra Neamț.

Au fost câteva mii de fani la jocurile Ceahlăului, cei mai mulți, circa 5.000, fiind la întâlnirea cu CSM Reșița, însă Măzărianu își dorește și mai mult de atât.

”M-aș bucura să avem mult mai mult public la Piatra Neamț. Eu am fost dezamăgit în ultimele meciuri, pentru că nici măcar atunci când am lăsat intrarea liberă nu au venit. Dar, asta este, mergem mai departe, încercăm să facem și noi imaginea mai bună”, a spus Măzărianu, care a fost întrebat și dacă va rămâne alături de echipă în situația în care nu se va reuși măcar o accedere la barajul de promovare în prima ligă: ”Cu siguranță, da! Păi am adus-o în Liga a 2-a ca să ce, să o las? Nu, exclus.”

  • 1.500 de spectatori a fost media la ultimele jocuri de acasă ale Ceahlăului în 2023, cu CSM Slatina (4-0) și CFC Argeș (2-0).

Cea mai mare satisfacție, respectiv ce l-ar determina să nu mai bage bani în fotbal!

Principala sursă de venit a clubului Ceahlăul spune că nu regretă că bagă bani în fotbal, însă se va gândi dacă o va mai face dacă așteptările privind numărul de spectatori la meciurile de acasă va scădea în continuare.

”Cel mai important lucru este să vedem cât mai mulți suporteri pe stadion. Dacă voi vedea că în continuare numărul de spectatori pe stadion va scădea considerabil, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, atunci cu siguranță aș putea să mă gândesc și la lucrul acesta, dacă să regret sau nu. Deocamdată, nu este cazul”, a comentat Măzărianu la Monitor TV.

Omul de afaceri a spus și care este cea mai mare mulțumire a sa de când investește la Ceahlăul, fața de eforturile făcute, ce îl face să meargă mai departe.

”Cea mai mare satisfacție a fost atunci când am promovat și am văzut că am putut face atâția oameni fericiți. Să reușești să faci atâția oameni fericiți, peste 10 mii de oameni, copii, femei, bărbați, este un lucru extraordinar”, a spus, emoționat, Anton Măzărianu.

Cuvinte mari pentru galeria Ceahlăului: ”Gestul lor este extraordinar”

Dacă de la publicul nemțean are așteptări mai mari, în schimb, atașamentul pe care îl simte pentru echipă din partea galeriei l-a făcut pe Anton Măzărianu să spună că gestul lor este unul extraordinar, demn de urmat.

”Le mulțumesc. Le-am spus-o și public, le-am spus-o și personal, gestul lor este extraordinar. Mulți cred că ar trebui să-i urmăm ca și gest și să-i respectăm pentru ceea ce fac pentru echipă. Au fost alături de echipă și la bine și la greu. Asta contează foarte mult. Contează cine este lângă tine când îți este greu, că la bine mulți vin lângă tine”, a mai declarat finanțatorul clubului Ceahlăul.

  • Per total, după 15 etape, potrivit lpf2.ro, Ceahlăul are o medie de 2.449 de spectatori la meciurile de acasă, șapte la număr, fiind a treia în clasament, după Corvinul (3.350 / 8 meciuri) și Chindia (2.818 / 8 meciuri).

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curatenia-de-iarna-la-ceahlaul-aproape-incheiata-19295961

 

Marius ANGHEL 12 Dec. 2023, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă