Reacțiile lui Cosmin Petruescu și Alin Minteuan după amicalul buclucaș dintre Ripensia și CSM Reșița. ”Asta este infrastructura de care beneficiază la ora actuală această regiune” / ”Noi avem condiții destule de bune la Reșița”

Anda DELIU 05 Feb. 2021, 09:53 Liga 2

CSM Reșița a câștigat cu 2-1, joi, amicalul de la Timișoara cu colega de campionat Ripensia, partidă care inițial fusese programată într-un sat de lângă capitala Banatului, la Urseni.

Modul de organizare a acestei întâlniri a captat atenția întregii țări, după ce autocarul echipei lui Alin Minteuan a rămas blocat în noroi și a fost mutat din loc abia după intervenția unui excavator.

Cosmin Petruescu a văzut problema doar din punct de vedere al terenului: ”Am întâlnit și în campionat situații asemănătoare”

Deși în Timișoara există terenuri practicabile, Cosmin Petruescu, antrenorul Ripensiei, spune că acelea nu sunt ale clubului (roș-galbenii nu au jucat niciun amical pe stadionul Eelctrica în această iarnă!) și nu realizează că e și o problemă de imagine a clubului și a Timișoarei să duci adversari din alte orașe care privesc capitala Banatului cu admirație să joace într-un câmp plin de noroi.

”În momentul în care am legat acest joc, ne-am dorit să-l disputăm pe iarbă. Am încercat să jucăm pe cel mai bun teren de iarbă, din punctul meu de vedere, pe care puteam să jucăm această partidă. Nu s-a putut acest lucru.
Ne-am fi dorit să jucăm pe iarbă, pentru că în campionat meciurile le vom disputa pe iarbă. Astea sunt condițiile meteorologice de la noi. Asta este infrastructura de care beneficiază la ora actuală această regiune. Noi, ca antrenori, trebuie să ne adaptăm la ceea ce avem la dispoziție. Important e să găsim soluții, nu să căutăm scuze. Am întâlnit și în campionat situații asemănătoare, în partidele cu Metaloglobus, cu Farul, chiar cu Turris. Le-am disputat pe terenuri mai grele decât cele de la Urseni în această dimineață.
Acestea sunt condițiile de care clubul Ripensia dispune la ora actuală și trebuie să ne adaptăm la posibilitățile pe care le avem. Sunt probleme administrative care mă depășesc pe mine, ca antrenor. Nu știu dacă se putea evita situația. Cel mai important este că s-a disputat acest joc.
Cred că se bate prea mult monedă pe locul de disputare a acestei partide. Sunt dezamăgit de ușurința cu care am primit cele două goluri. În rest, consider că am făcut o partidă bună în compania unei colege din ligă foarte bune”, a declarat Petruescu.

Alin Minteuan: ”Până la urmă a înțeles și echipa gazdă că lucrurile stau exact așa cum le vedeam noi”

După situația trăită, Alin Minteuan a dat o declarație mai mult decât diplomatică.

”Nu erau condițiile bune pentru joc. Am hotărât ambele echipe că ar fi bine să ne schimbăm locația și asta am și făcut. Acolo era apă pe teren, era un teren îmbibat și am decis să jucăm aici, pe sintetic. Noi venind mai de departe, clar că ne-am dorit să fie un teren cât mai bun și să ne putem face antrenamentul.
Până la urmă a înțeles și echipa gazdă că lucrurile stau exact așa cum le vedeam noi și nu se putea juca.
Un meci foarte bun, cu o intensitate foarte bună. Două echipe care își propun foarte multe lucruri. Sper să le și realizăm la final. Noi avem condiții destule de bune la Reșița, un teren sintetic foarte bun. Ideea era să jucăm pe iarbă. Până la urmă am putut juca și aici. Cei de aici nu au găsit un teren care să fie, realmente, bun pentru joc”, a spus Minteuan.

Ripensia are următorul amical cu Pandurii, Reșița întâlnește ”FC U” Craiova

În meciurile amicale disputate în această pregătire de iarnă, Ripensia a mai înregistrat următoarele rezultate: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, 8-1 cu Avântul Periam, 4-3 cu Crișul Chișineu Criș, 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu și 2-1 cu Șoimii Lipova.

CSM Reșița a avut amicale cu ASU Politehnica Timișoara (3-1), CSM Deva (2-1) și Progresul Ezeriş (3-0).

Reșița va juca cu U Craiova 1948 SA la Severin, sâmbătă, iar Ripensia dă, vineri, piept cu Pandurii. Petruescu voia tot la Urseni!, dar Călin Cojocaru i-a spus foarte clar că nu vine cu echipa la meci pe acel teren de „județ”.

În clasamentul Ligii 2, din care s-au desfășurat 15 etape, Ripensia Timișoara ocupă locul 15, cu 18 puncte, în timp ce CSM Reșița se află pe pozițiaa 14-a, tot cu 18 puncte, dar cu un golaveraj mai bun: 9-16 față de 13-25.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-dat-o-lectie-din-toate-punctele-de-vedere-ripensiei-intr-un-amical-mutat-din-taramul-noroiului-pe-terenul-sintetic-de-la-baza-2-din-timisoara-19168154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momente-stanjenitoare-pentru-csm-resita-la-amicalul-cu-ripensia-autocarul-cu-care-a-facut-deplasarea-intr-un-sat-de-langa-timisoara-a-ramas-impotmolit-in-noroi-s-a-intervenit-cu-tractorul-iar-jocul-19168067

Anda DELIU 05 Feb. 2021, 09:53 Liga 2
Pe aceeași temă