Someșul Dej a câștigat dramatic returul barajului cu ”Victoria Cluj”, în minutul 90, și va fi reprezentanta Clujului la turneul de promovare în Liga 3

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 12:05 Liga 4

Someșul Dej și-a dovedit, în final, superioritatea din sezonul regulat ”înghețat” din cauza pandemiei și în dubla manșă a barajului cu Supporter 2.0 Cluj Napoca (cunoscută ca Victoria Cluj) și a devenit campioana Ligii a 4-a Cluj în acest sezon afectat de COVID-19, cât și reprezentanta județului la barajul de promovare în Liga 3.

După ce în meciul tur al barajului cu ”Victoria Cluj”, organizat de Someșul Dej în comuna Vad, a pierdut cu 3-2 (goluri: Vasile Pop 5, Darius Hîmpea 43, Alexandru Petruş 55 / Colţa 88, Sebastian Rus 90), în retur, în partida găzduită de baza ”Ardealul”, trupa antrenată de Gheorghe Barbu s-a impus cu 2-1 (Nistor 5 / Colţa 65, Daniel Popa 90) și a câștigat astfel această dublă manșă care decidea campioana Ligii a 4-a Cluj.

Someșul Dej a revenit pe primul loc după ce a marcat în minutul 90 cu ”Victoria Cluj”

Ceea ce a contat în primul rând din cele două meciuri de baraj au fost punctele obținute în urma rezultatelor, fiindcă cele două echipe au avut punctaj diferit în momentul starului dublei manșe. Someșul Dej a încheiat barajul cu un punct în fața ”Victoriei Cluj”.

Inițial, AJF Cluj luase hotărârea ca primele trei clasate din Liga a 4-a, distanțate semnificativ de celelalte echipe după 15 etape disputate până în momentul suspendării campionatului, să joace un baraj în trei. Meciurile dintre Someșul Dej, ACS Florești și Supporter 2.0 Cluj Napoca urmau să aibă loc în datele de 18, 22 și 26 iulie pe teren neutru. Numai că ACS Florești s-a decis să se retragă din acest mini-turneu, astfel că celelalte două echipe au rămas să joace între ele un baraj tur-retur.

Înaintea intrării în acest mini-turneu, echipelor li s-a înjumătățit punctele acumulate în sezonul regulat. Astfel, liderul Someșul Dej nu a mai avut un avans de trei puncte față de Supporter 2.0 Cluj Napoca, ci doar un punct, fiindcă aceasta din urmă a beneficia și de o rotunjire de 0,5 puncte.

Cum primul meci a fost câștigat de ”Victoria Cluj”, aceasta a trecut pe primul loc cu două puncte avans. În retur i-ar fi fost bun și egalul, numai că în ultimul minut a primit gol și a pierdut cu 2-1, astfel că Someșul Dej a trecut din nou în față, cu un un punct avans, deși a devenit și campioană și reprezentanta județului la barajul de promovare în Liga 3.

Victoria Cluj: Tiut – Kelemen, German, Nistor, Manu – Cl. Petruș, Al. Petruș – Hîmpea, Lamah, Porumb – V. Pop
A mai intrat: Dîrjan
Antrenor: Călin Moldovan

Someșul Dej: Sabo – Podină, Sg. Costin, Toma, Plăian – Rebus – P. Bogdan, Hetea, Dobre, S. Rus – Colța
Au mai intrat: Trif, Petrean, Budăcan, Boerean, Popa
Antrenor: Gheorghe Barbu

Someșul Dej va întâlni la barajul pentru Liga 3 reprezentantele campionatelor organizate de Bihor și Satu Mare

Județul Cluj face parte din ”Regiunea 2, Nord-Vest” la barajul de promovare în Liga 3, iar câștigătoarea Ligii a 4-a, Someșul Dej, va întâlni reprezentantele campionatelor organizate de Bihor și Satu Mare, în Grupa A. Sălaj, Bistrița Năsăud și Maramureș se vor întâlni în Grupa B. În Bihor, campioană a fost decisă CA Oradea.

Datele de desfășurare a partidelor care vor avea loc pe teren neutru sunt programate la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9. Ora de start a meciurilor este 17:30. Jocurile au loc în următoarea ordine: Satu Mare – Cluj, Bihor – Satu Mare, Cluj – Bihor.

Câștigătoarea fiecărei grupe va promova în Liga 3, însă șanse de a urca în al treilea eșalon au și ocupantele locurilor 2.

AJF-urile care au încheiat sezonul de Liga 4

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, Alba, Vâlcea, Arad, Olt, Călărași, Ilfov, Tulcea, București, Hunedoara, Gorj, Vrancea, Timiș, Buzău, Constanța, Vaslui, Botoșani, Sălaj, Argeș, Iași, Brașov, Caraș Severin, Neamț, Dolj și Maramureș și-au stabilit reprezentanta la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești, Pescăruşul Sarichioi Junior, Steaua București, CSM Jiul Petroșani, Știința Turceni, Victoria Gugești, Avântul Periam, CSM Râmnicu Sărat, Gloria Albeşti, Sporting Juniorul Vaslui, Dante Botoșani, Sportul Şimleu Silvaniei, Voința Budeasa, Unirea Mircești, Corona Brașov, Progresul Ezeriș, Bradu Borca, Unirea Tricolor Dăbuleni, respectiv Progresul Șomcuta Mare sunt reprezentantele județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Acestora li se alătură și AJF Cluj, cu reprezentanta ei: Someșul Dej.

AJF Bistrița Năsăud nu-și desemnează echipă reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Foto: Cluj Sport

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 12:05 Liga 4
Pe aceeași temă