AJF Ilfov și-a desemnat campioana în Liga 4. Ce echipă va reprezenta județul în barajul de promovare

Răzvan STÎNGĂ 11 Jul. 2020, 15:04 Liga 4
AJF Ilfov și-a desemnat campioana în Liga 4. Ce echipă va reprezenta județul în barajul de promovare

Asociația Județeană de Fotbal Ilfov a hotărât să suspende definitiv ediția 2019/ 2020 în Liga 4. Decizia a fost luată ca urmare a voturilor exprimate de cluburi în urma unor chestionare în care fiecare și-a exprimat opinia, după cum se arată pe site-ul AJF-ului. Astfel, echipa care va merge la barajul de promovare pentru Liga 3 este cea clasată pe locul 1, ACS Viitorul Domnești.

AJF Ilfov ”ia act de opțiunea majorității și hotărăște înghețarea campionatului”

Din Liga 4 Ilfov se scurseseră 11 etape din 22 până la instaurarea pandemiei de coronavirus în România. Echipa din Domnești avea 33 de puncte din tot atâtea posibile, iar avansul față de următoarele două clasate, ACS Corbeanca și CS Glina era de cinci, respectiv nouă puncte. De asemenea, nu vor exista retrogradate în Liga 5, anunță AJF Ilfov, iar semifinalele Cupei României vor avea loc pe 18 iulie. Finala a fost programată pentru 25 iulie.

Comitetul Executiv al AJF Ilfov întrunit astăzi 09.07.2020 a luat următoarele hotărâri :

1. În urma consultării cu cluburile participante în Liga 4 prin chestionarele care au fost completate de fiecare club AJF Ilfov ia act de opțiunea majorității și hotărăște înghețarea campionatului Liga a 4-a fără să retrogradeze nimeni și declară echipa ACS Viitorul Domnești campioană și reprezentanta județului Ilfov la barajul de promovare în Liga a 3-a.

2. Semifinalele Cupei României se vor disputa într-un singur tur pe terenul celei mai slab clasate în data de 18.07.2020 urmând ca finala sa se dispute în data de 25.07.2020”, se precizează pe site-ul Asociației Județene de Fotbal Ilfov.

Clasamentul final în Liga 4 Ilfov:

  1. ACS Viitorul Domnești- 33 puncte
  2. ACS Corbeanca- 28 puncte
  3. CS Glina- 24 puncte
  4. Club Sportiv Măgurele- 16 puncte
  5. ACSO Viitorul Pantelimon- 15 puncte
  6. FC Voluntari SA- 15 puncte
  7. CS Brănești- 15 puncte
  8. ACS Periș- 15 puncte
  9. CS Berceni- 14 puncte
  10. CS Ciorogârla- 10 puncte
  11. ACS Viitorul Dragomirești Vale- 5 puncte
  12. ACS Sănătate Voința Buftea- 3 puncte

Alte AJF-uri au anunțat și ele campioanele de județ 

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, AlbaVâlceaArad, Olt și Călărași au decis ”înghețarea” Ligii a 4-a și desemnarea echipelor clasate pe locul 1 drept campioane și reprezentante la barajul pentru promovarea în Liga 3. CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița sunt primele campioane județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a făcut mai multe precizări cu privire la meciurile de baraj în urma cărora vor fi stabilite echipele care promovează din Liga 4 în Liga 3, la finalul acestei stagiuni afectate de pandemia COVID-19. În primul rând, au fost stabilite datele de desfășurare a partidelor. Ele vor avea loc la începutul lunii august, în zilele de 15 și 9. Ora de start a meciurilor este 17:30.

La baraj vor participa 42 de campioane județene, însă barajele nu vor mai avea loc în dublă manșă între două echipe, ci vor fi organizate 14 mini-turnee de câte trei echipe din care prima clasată promovează, iar a doua are și ea șanse de a urca în Liga 3. S-a decis și modul de împerechere al celor trei meciuri din fiecare grupă, jocurile urmând a se desfășura pe teren neutru.

Partidele se vor disputa conform tabelei Berger de patru echipe – 2 vs 3, 1 vs 2, 3 vs 1 -, iar fiecare echipă va îndeplini o dată rolul de gazdă, deși partidele se dispută pe teren neutru. În ceea ce privește criteriul de departajare, după cel al punctelor, diferențierea se va face după golaverajul din meciurile directe. Următorul criteriu este cel al golurilor mai multe marcate în deplasare.

Foto: AJF Ilfov 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Jul. 2020, 15:04 Liga 4
Pe aceeași temă