Răsturnare de situație la Cluj. Campioana en-titre ACS Florești s-a retras din turneul care decidea participanta la barajul pentru promovarea în Liga 3. Președintele Vasile Marc explică noul mod în care se stabilește câștigătoarea Ligii a 4-a

Marius ANGHEL 23 Jun. 2020, 16:22 Liga 4
Răsturnare de situație la Cluj. Campioana en-titre ACS Florești s-a retras din turneul care decidea participanta la barajul pentru promovarea în Liga 3. Președintele Vasile Marc explică noul mod în care se stabilește câștigătoarea Ligii a 4-a

Planurile făcute de Asociația Județeană de Fotbal Cluj pentru stabilirea campioanei Ligii a 4-a, implicit pentru desemnarea reprezentantei la barajul pentru promovarea în Liga 3 au fost date peste cap. După ce în data de 17 iulie aprobase în ședință de Comitet Executiv ca primele trei clasate din sezonul regulat să joace un baraj între ele, între timp, astăzi, 23 iunie, una dintre aceste formații, ACS Florești (foto), campioana en-titre, a luat decizia de a se retrage din lupta pentru câștigarea unui nou titlu județean. În aceste noi condiții, Someșul Dej și Supporter 2.0 Cluj Napoca vor juca între ele în dublă manșă, în situația în care Someșul nu câștigă prima întâlnire.

Inițial, Someșul Dej, ACS Florești și Supporter 2.0 Cluj Napoca trebuiau să joace un turneu de baraj

Săptămâna trecută, AJF Cluj luase hotărârea ca primele trei clasate din acest moment din Liga a 4-a, distanțate semnificativ de celelalte echipe după 15 etape disputate până în momentul suspendării campionatului, să joace un baraj în trei. Meciurile dintre Someșul Dej, ACS Florești și Supporter 2.0 Cluj Napoca urmau să aibă loc în datele de 18, 22 și 26 iulie pe un teren neutru, la stadionul din Mihai Viteazu.

Înaintea intrării în acest mini-turneu de trei meciuri, echipelor li se înjumătățeau punctele acumulate în sezonul regulat. Astfel, liderul Someșul Dej nu va mai avea un avans de două puncte față de ACS Florești și trei față de Supporter 2.0 Cluj Napoca, ci doar un punct față de ambele, fiindcă aceasta din urmă beneficia și de o rotunjire.

ACS Florești s-a retras, astfel că Someșul Dej și Supporter 2.0 vor juca cu titlul de campioană pe masă

Între timp însă, ACS Florești și-a analizat situația financiară și a decis să nu mai joace la barajul pentru desemnarea campioanei, pentru a-și apăra trofeul câștigat sezonul trecut, când a pierdut promovarea în Liga 2 în fața bihorenilor de la CSC Sânmartin, fiindcă a cedat în ambele manșe cu 2-0.

Informația a fost confirmată de președintele AJF Cluj, Vasile Marc, pentru Cluj Sport. Acesta a și explicat ce se întâmplă mai departe, pentru desemnarea campioanei județene și reprezentantei la barajul pentru promovare. ”În aceste condiţii, se vor disputa două partide, tur-retur, între Someşul Dej şi Supporter 2.0 pentru stabilirea campioanei. Primul joc va fi pe terenul Someşului, în 18 iulie, iar returul în 26 iulie”, a spus Vasile Marc.

Decizia înjumătățirii punctelor rămâne și după retragerea Floreștiului de la baraj, astfel că Someșul Dej va avea tot un singur punct în fața celor de la Supporter 2.0, care își spun Victoria Cluj. În situația în care Someșul va câştiga meciul tur, returul nu va mai avea loc, pentru că diferenţa dintre cele două echipe ar fi de patru puncte.

  • Județul Cluj face parte din ”Regiunea 2, Nord-Vest” la barajul de promovare în Liga 3, iar câștigătoarea Ligii a 4-a va întâlni reprezentantele campionatelor organizate de Bihor și Satu Mare, în Grupa A. Sălaj, Bistrița Năsăud și Maramureș se vor întâlni în Grupa B. În Bihor, campioană a fost decisă CA Oradea.

Antrenorul echipei ACS Florești explică retragerea

Motivul retragerii echipei din Florești din barajul pentru desemnarea campioanei este datorat lipsei finanțării din partea autorităţilor locale, din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, infrastructura nu îi permite, pentru moment, echipei să evolueze pe teren propriu în Liga 3, în cazul în care ar fi promovat.

”Bugetul nu era suficient pentru Liga a 3-a, dar şi baza sportivă era gata doar în toamnă. Nu îndeplineam condiţiile pentru Liga a 3-a. Mie îmi place să fiu realist, iar să încurcăm şi să facem figuraţie nu mă interesează. Dacă anul viitor factorii decizionali de acolo se ţin de cuvânt şi avem un buget suficient, e altceva. Dar să te retragi în etapa doua sau a treia nu e genul meu. Anul trecut am fi avut potenţial, dar au fost mai buni adversarii noştri. Acum nu vrem să încurcăm. Dacă ştiam că mergem să câştigăm şi să vrem să promovăm, atunci da. Însă doar să ne aflăm în treabă nu vreau”, a declarat, pentru Cluj Sport, antrenorul floreştenilor, Călin Budişan.

Potrivit acestuia, bugetul pentru sezonul următor al Ligii a 4-a nu este în pericol, iar promovarea rămâne principalul obiectiv. ”Acest buget îl avem asigurat. Dar acum nu aveam baza sportivă şi să mergem să închiriem terenuri e imposibil. Sunt realist. Nu vrem să încurcăm pe nimeni şi le urăm succes celor două echipe clujene. Care e mai bun să promoveze şi să dea Dumnezeu să ne vedem cu ei în Liga a 3-a”, a mai spus Budișan.

Programul sferurilor de finală ale Cupei României, faza județeană Cluj

Altfel, AJF Cluj a decis ca meciurile din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, faza județeană, să se desfășoare după următorul program:

  • 18.07.2020 / Someșul Gilău – ACSM Câmpia Turzii
  • 18.07.2020 / Unirea Iclod – Arieșul Mihai Viteazu
  • 18.07.2020 / Viitorul Poieni – Vulturul Mințiu Gherlii
  • 22.07.2020 / Sporting Apahida – Someșul Dej

https://liga2.prosport.ro/liga-3/au-fost-stabilite-cele-14-mini-grupe-ale-barajului-de-promovare-in-liga-3-rezultatul-tragerii-la-sorti-efectuate-de-frf-doar-cinci-ajf-uri-si-au-decis-pana-acum-campioanele-19136267

Marius ANGHEL 23 Jun. 2020, 16:22 Liga 4
Pe aceeași temă