Echipa de pe locul 3 din Liga 4 Constanța a fost desemnată campioană. Cum a fost posibil și ce adversare va avea la barajul pentru Liga 3

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 18 Jul. 2020, 11:48 Actualizat: 18 Jul. 2020, 19:50 Liga 4
Echipa de pe locul 3 din Liga 4 Constanța a fost desemnată campioană. Cum a fost posibil și ce adversare va avea la barajul pentru Liga 3

Asociația Județeană de Fotbal Constanța a avut în plan să termine sezonul 2019/ 2020 pe teren în Liga 4, prin disputarea unui play-off între primele patru clasate. A fost însă nevoită să suspende campionatul, întrucât trei dintre echipele care se regăseau pe primele poziții în clasament nu puteau respecta protocolul medical impus de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, cu privire la disputarea meciurilor de fotbal pe timpul pandemiei.

Viitorul Fîntînele, CS Agigea și CS Năvodari au acuzat mai multe probleme și nu pot participa la play-off 

Echipa care va reprezenta județul la meciurile de baraj pentru Liga 3 este ocupanta locului 3, Gloria Albeşti, care se afla la o diferență de două puncte față de pozițiile de deasupra ei. Viitorul Fîntînele (locul 1), CS Năvodari (locul 2) și CS Agigea (locul 4) au anunțat Asociația Județeană de Fotbal Constanța că nu pot participa la play-off. Cluburile au prezentat patru motive pentru care nu se pot prezenta, dintre care două de ordin economic: ”lipsa fondurilor financiare pentru efectuarea testelor” și ”lipsa fondurilor financiare pentru intrare in cantonament”.

Stimati parteneri, datorita starii de urgenta, AJF Cosntanta a inghetat competitiile fotbalistice din anul competitionat 2019-2020 astfel: Liga 4 (loc 5-18), Liga 5 si Liga 6, competitiile de copii si juniori. Pentru locurile 1-4 din Liga 4, datorita diferentei de minim 3 puncte dintre primele 4 clasate, am propus disputarea unui campionat de tip Play-Off organizat pe teren neutru. La sedinta organizata de AJF Constanta, cu participarea celor 4 echipe din Play-Off: CS Navodari , CS Viitorul Fantanele, CS Agigea, CS Gloria Albesti, s-a prezentat protocolul medical aprobat de Ministerul Turismului si Sportului si Ministerul Sanatatii. Protocolul cuprinde conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru reluarea fotbalului amator.

Astfel un numar de 3 echipe dupa cum urmeaza: CS Navodari, CS Viitorul Fantanele si CS Agigea au comunicat faptul ca nu pot indeplini conditiile prezentate in protocol. Enumeram probleme prezentate:

-lipsa fondurilor financiare pentru efectuarea testelor;
-lipsa fondurilor financiare pentru intrare in cantonament;
-majoritatea sportivilor desfasoara activitati profesionale si timpul nu le permite sa participe la intreg procesul medical care sta la baza protocolului;
-lipsa fondurilor materiale ce impun respectarea protocolului medical.

Urmare a acestor decizii, comitetul de urgenta al AJF Constanta declara echipa CS Gloria Albesti ca reprezentanta a judetului Constanta la barajul de promovare in Liga 3 in zona 7, alaturi de echipele ce vor reprezenta judetele Tulcea si Buzau”, se precizează în comunicatul emis de AJF Constanța, potrivit Ziua Constanța.

Gloria Albeşti își cunoaște adversarele de la baraj 

Astfel, s-a conturat barajul care va opune campioanele din județele Constanța, Buzău și Tulcea. Nu numai asociația de la malul mării și-a desemnat echipa care va participa la barajul de promovare în Liga 3. Reprezentanta Buzăului este CSM Râmnicu Sărat, iar reprezentanta județului Tulcea este Pescărușul Sarichioi Junior.

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor.

Ulterior,AlbaVâlceaAradOltCălărașiIlfovTulceaBucureștiHunedoaraGorjVrancea și Timiș  au hotărât să ”înghețe” Liga a 4-a și să-și desemneze echipa reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești, Pescăruşul Sarichioi Junior, Steaua București, CSM Jiul Petroșani, Știința Turceni, Victoria Gugești, respectiv Avântul Periam sunt reprezentantele județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Sunt însă și câteva AJF-uri care vor decide campioanele prin disputarea câtorva meciuri. În categorie se încadrează Cluj, Galați și Argeș, care susțin că vor organiza partide în dublă manșă sau într-o singură manșă între primele clasate pentru stabilirea celei mai bune echipe din acest sezon.

Foto: CS Gloria Albești 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 18 Jul. 2020, 11:48 Actualizat: 18 Jul. 2020, 19:50 Liga 4
Pe aceeași temă