AJF Călărași va trimite la barajul pentru Liga 3 echipa de pe locul 3. Problemele întâmpinate cu primele două clasate

Andrei PASCU 08 Jul. 2020, 14:39 Liga 4
AJF Călărași va trimite la barajul pentru Liga 3 echipa de pe locul 3. Problemele întâmpinate cu primele două clasate

Asociația Județeană de Fotbal Călărași a numit echipa care va reprezenta județul la meciul de baraj pentru promovarea în Liga 3. Aceasta este ACSM Oltenița, formație care se afla până în momentul suspendării campionatului, din cauza pandemiei COVID-19, pe locul 3. S-a ajuns la această variantă după problemele întâmpinate în cazul primelor două clasate. Mai exact, AJF Călărași a decis să ”înghețe” sezonul de Liga 4, dar dificultățile au apărut ulterior.

În momentul suspendării campionatului de Liga 4 Călărași, ACSM Oltenița era la 15 puncte de locul 1 

La începutul lunii iunie, s-a adus în spațiul public informația că echipa care se afla pe primul loc în clasament, Venus Independența, chiar dacă a fost desemnată campioană, nu va merge la barajul de promovare pentru Liga 3 pentru că nu îndeplinește condițiile.

Astfel, se decisese ca formația care va reprezenta județul la barajul cu alte două campioane să fie aleasă după o confruntare tur-retur între următoarele două clasate, Unirea Mânăstirea și ACSM Oltenița.

Mai noi, Unirea Mânăstirea a decis să se retragă din acest baraj, astfel că echipa din Oltenița va fi reprezentanta județului Călărași la barajul de promovare în Liga 3. Ea se va afla în aceeași grupă cu echipele care vor fi desemnate campioane în Prahova şi Ilfov.

  • Înainte de suspendarea campionatului în Liga 4 Călărași, Venus Independența era lider detașat, cu 56 de puncte (18 victorii și două egaluri) după 20 de etape, iar următoarele clasate, Unirea Mânăstirea și ACSM Oltenița aveau 44, respetiv 41 de puncte.

În ceea ce privește Cupa României în Liga 4 Călărași, potrivit arenamedia.ro, s-a luat hotărârea ca aceasta să se reia după data de 15 iulie, prin disputarea fazelor sferturilor de finală. Prima dată, partidele fuseseră programate pe 4 iulie, dar au fost reprogramate din pricina stării de alertă.

Tot mai multe județe anunță suspendarea definitivă a sezonului în Liga 4 

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, AlbaVâlcea, Arad și Olt au decis ”înghețarea” Ligii a 4-a și desemnarea echipelor clasate pe locul 1 drept campioane și reprezentante la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava sunt primele campioane județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3. Acestora li se adaugă și ACSM Oltenița.

  • FRF a anunțat marți, 7 iulie, datele de disputare ale celor trei meciuri ale barajului de promovare în Liga 3, cât și regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor.

Foto: Sport B

https://liga2.prosport.ro/liga-4/comitetul-de-urgenta-al-frf-a-validat-datele-de-disputare-ale-meciurilor-de-baraj-pentru-liga-3-precizarile-forului-si-cum-se-face-departajarea-in-caz-de-egalitate-de-puncte-19138196

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-brasov-va-decide-campioana-la-liga-4-in-urma-unui-play-off-daca-se-va-juca-fara-masurile-suplimentare-din-protocolul-medical-ce-echipe-vor-participa-si-datele-de-disputare-ale-meciurilor-19137996

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-arges-a-anuntat-ca-decide-campioana-din-liga-4-pe-teren-sistemul-adoptat-si-datele-de-disputare-ale-meciurilor-19137436

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-buzau-a-decis-cum-finalizeaza-liga-4-sezonul-se-termina-pe-sezon-cu-un-play-off-intre-primele-patru-clasate-19136982

Andrei PASCU 08 Jul. 2020, 14:39 Liga 4
Pe aceeași temă