AJF Vrancea a desemnat-o pe Victoria Gugești drept reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3, cât și în primul tur al fazei naționale a Cupei României. ”Doar ea a anunțat că poate respecta condițiile impuse de protocolul medical”

Marius ANGHEL 17 Jul. 2020, 19:55 Liga 4
AJF Vrancea a desemnat-o pe Victoria Gugești drept reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3, cât și în primul tur al fazei naționale a Cupei României. ”Doar ea a anunțat că poate respecta condițiile impuse de protocolul medical”

Prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă generată de pandemia COVID-19 și anunțul ”Protocolului medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator” au determinat mai multe Asociații Județene de Fotbal să decidă în aceste zile soarta actualei ediții de campionat a Ligii a 4-a suspendată în martie din cauza noului coronovirus. Printre acestea se număr și cea din Vrancea, acolo unde echipa Victoria Gugești a fost desemnată atât reprezentanta județului la barajul pentru promovarea în Liga 3, cât și în primul tur al fazei naționale a Cupei României.

În ședința de astăzi, 17 iulie, a Comitetului Executiv al AJF Vrancea s-a decis ca echipa CSL Victoria Gugești să fie desemnată reprezentanta județului la barajul pentru promovarea în Liga 3, dar și în primul tur al fazei naționale a Cupei României. Acest club nu este considerat însă de AJF-ul condus de Dan Dumitru drept campioana acestei ediții a Ligii a 4-a Vrancea sau câștigătoarea fazei județene Vrancea.

Decizia a fost luată după ce AJF a consultat toate cele opt echipe prezente în play-off, iar dintre acestea ”doar CSL Victoria Gugești a anunțat că poate respecta condițiile impuse de protocolul medical”. La fel a fost cazul și în competiția Cupa României, ”înghețată”, de asemenea. Totodată, și campionatul Liga 5 a fost încheiat.

Sportul Ciorăști, CS Panciu, ACS Homocea, Voința Sl. Ciorăti, Național Golești, Unirea Țifești și CSC Dumbrăveni sunt echipele care erau în competiție cu Victoria Gugești și care au anunțat că nu pot îndeplini condițiile medicale.

Deciziile AJF Vrancea în privința campionatelor Liga 4, Liga 5 și Cupa României, faza județeană:

”Vineri, 17 Iulie 2020, a avut loc ședința Biroului Executiv al AJF Vrancea, în care s-a analizat situația actuală a activității fotbalistice județene generată de criza pandemica și măsurile în conformitate adoptate de autoritatile competente ale statului – Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății.
În cadrul ședinței, Biroul Executiv al AJF Vrancea a hotărât urmatoarele:
• Înghețarea Campionatului Ligii a 4-a, ediția 2019/2020, fără acordarea tilului de campioană județeană, iar reprezentanta judetului Vrancea la barajul de promovare in Liga a 3-a, editia 2020/2021 va fi echipa CSL Victoria Gugești.
În luarea acestei decizii s-a tinut cont de următoarele aspecte:
– Din cele opt echipe calificate în play-off-ul Superligii Vrancei, șapte au anunțat că nu pot respecta condițiile stabilite în ordinul comun al Ministerul Tineretului și Sportului – Ministerul Sănătății, respectiv CSL Sportul Ciorăști, CS Panciu, ACS Homocea, Voința Sl.Ciorăti, Național Golești, Unirea Țifești și CSC Dumbrăveni. Doar CSL Victoria Gugești a anunțat că poate respecta condițiile impuse de protocolul medical.
2 Înghețarea Campionatului Ligii a 5-a.
3. Înghețarea fazei județene a Cupei României, fără acordarea titlului de câștigătoare a trofeului în sezonul 2019/2020. CSL Victoria Gugești va reprezenta județul în prima fază națională a Cupei României.
Prezenta hotărâre are la bază următoarele:
– Imposibilitatea programarii etapelor din Play – Off – ului / Play – Out – ului până la 27 iulie, data limită impusă de FRF
– Posibilitatea foarte redusă de respectare a condițiilor stabilite în ordinul comun al Ministerul Tineretului și Sportului – Ministerul Sănătății de Asociatiile Sportive / Cluburile participante in Play – Off – ul Superligii și în Liga a cincea.
• În ceea ce priveste Cupa României – etapa județeană, ediția 2020, aceasta nu se va mai finaliza din cauza faptului că din cele patru echipe din semifinalele Cupei Romaniei, doar una poate respecta măsurile impuse de care autoritățile competente ale statului. În aceste condiții, CSL Victoria Gugești va reprezenta județul la faza națională”.

Vrancea se duelează cu Brăila și Galați pentru promovarea în Liga 3

La barajul pentru promovarea în Liga 3, Victoria Gugești, reprezentanta județului Vrancea, va întâlni echipele din Brăila și Galați. Acestea fac parte din Grupa A a ”Regiunii 7, Sud-Est”. Din Grupa B fac parte Tulcea, Constanța și Buzău.

Datele de desfășurare a partidelor care vor avea loc pe teren neutru sunt programate la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9. Ora de start a meciurilor este 17:30.

AJF-urile care și-au anunțat reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, AlbaVâlceaArad, OltCălărași, Ilfov, Tulcea, București, Hunedoara și Gorj au hotărât să ”înghețe” Liga a 4-a și să-și desemneze echipa reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești, Pescăruşul Sarichioi Junior, Steaua București, CSM Jiul Petroșani, respectiv Știința Turceni sunt campioanele județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Acestora li se alătură de acum și reprezentata județului Vrancea: Victoria Gugești.

AJF-urile din Cluj, Galați și Argeș pretind că pot organiza meciuri de baraj pentru desemnarea campioanei / reprezentantei la turneul de promovare în Liga 3.

 

Marius ANGHEL 17 Jul. 2020, 19:55 Liga 4
Pe aceeași temă