AJF Tulcea și-a desemnat reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3. E aceeași echipă care și în precedentele trei ediții de campionat a ieșit campioană. A fost stabilită și echipa care merge în faza națională a Cupei României

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Jul. 2020, 11:42 Liga 4
AJF Tulcea și-a desemnat reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3. E aceeași echipă care și în precedentele trei ediții de campionat a ieșit campioană. A fost stabilită și echipa care merge în faza națională a Cupei României

Asociația Județeană de Fotbal Tulcea se înscrie pe lista celor care au decis ”înghețarea” ultimei ediții a Ligii a 4-a din cauza pandemiei COVID-19. Forul condus de președintele Petre Badea a desemnat-o campioană județeană pe Pescărușul Sarichioi Junior, prima clasată în momentul suspendării competiției, aceasta urmând a fi reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3. Totodată, a fost desemnată, fără să se mai joace și alte meciuri, și reprezentanta județului Tulcea în prima fază națională a Cupei României, ediția 2020/2021.

Deși inițial își propunea să organizeze un play-off și un play-out pentru a încheia această ediție de campionat a Ligii a 4-a suspendată din cauza pandemiei, AJF Tulcea a revenit asupra decizie după ce a tras concluzia că echipele nu puteau îndeplini condițiile medicale de desfășurare de meciuri la acest nivel, ținând cont de faptul că situația națională privind pandemia nu s-a îmbunătățit.

Pescărușul Sarichioi Junior, campioană județeană în Tulcea pentru al patrulea an consecutiv

Astfel, Tulcea s-a alăturat altor județe din țară care au decis ”înghețarea” acestui sezon competițional și desemnarea la ”masa verde” a campioanei acestei ediții. Liderul Pescărușul Sarichioi Junior, echipă care la finalul turului, după 9 etape desfășurate în această competiție, a acumulat punctaj maxim, a fost desemnată campioană sezonului 2019/2020, deci și reprezentanta județului la barajul pentru promovarea în Liga 3.

În aceste condiții, Pescărușul Sarichioi Junior devine pentru a patra ediție la rând a Ligii a 4-a Tulcea campioana județeană și participantă la barajul pentru promovare, care în această vară se desfășoară într-un mod inedit, în grupe de câte trei echipe, și care e programat să se dispute la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9, de la ora 17:30.

În momentul suspendării campionatului, Pescăruşul Sarichioi Junior avea un avans de cinci puncte în fața echipe clasate pe locul 2, Flacăra Mihail Kogălniceanu.

Pescăruşul Sarichioi Junior defilează de patru ani consecutivi în fotbalul tulcea. Foto: Ionuț Oprina

Clasamentul Ligii a 4-a Tulcea ediția 2019/2020, ”înghețat” după desfășurarea turului:

  1. Pescăruşul Sarichioi Junior 9 9 0 0 54-10 27 puncte
  2. Flacăra M. Kogălniceanu 9 7 1 1 51-12 22
  3. Granitul Babadag 9 6 0 3 33-28 18
  4. Șoimii Topolog 9 5 2 2 39-17 17
  5. Viitorul Murighiol 9 5 1 3 25-13 16
  6. Naţional Somova 9 3 2 4 22-27 11
  7. Viitorul Horia 9 3 0 6 20-25 9
  8. Progresul Isaccea 9 1 3 5 18-56 6
  9. Triumf Cerna 9 1 1 7 22-63 4
  10. Beroe Ostrov 9 0 0 9 11-44 0

Pescăruşul, pierzătoare în precedentele trei ediții ale barajului de promovare în Liga 3

La barajul pentru promovare din această vară, Pescăruşul Sarichioi Junior, ca reprezentantă a județului Tulcea, a picat, în urma tragerii la sorți efectuate de FRF, să joace în Grupa B a ”Regiunii 7, Sud-Est” cu campioanele din județele Constanța, respectiv Buzău. În Grupa A sunt Brăila, Vrancea și Galați.

Pescăruşul Sarichioi Junior a fost reprezentanta județului Tulcea și în precedentele trei ediții ale barajului de promovare în Liga 3, însă de fiecare dată a pierdut dublele manșe. Ultima altă campioană în Tulcea a fost Șoimii Topolog, care în ediția 2016/2017 a cedat cu 6-3 dubla mansă cu Sportul Chiscani, campioana din Brăila.

Iată rezultatele ultimelor patru ediții ale barajului de promovare în Liga 3 ale campioanei din Tulcea:

16 / 17 Brăila – Tulcea: Sportul Chiscani – Șoimii Topolog 2-2 / Șoimii Topolog – Sportul Chiscani 1-4
17 / 18 Tulcea – Constanța: Pescăruşul Sarichioi Junior – ASSCS Farul Constanţa 2-7 / ASSCS Farul Constanţa – Pescăruşul Sarichioi Junior 1-0
18 / 19 Tulcea – Buzău: Pescăruşul Sarichioi Junior – SCM Gloria Buzău 0-3 / SCM Gloria Buzău – Pescăruşul Sarichioi Junior 5-1
19 / 20 Tulcea – Constanța: Pescăruşul Sarichioi Junior – Poseidon Limanu-2 Mai 1-2 / Poseidon Limanu-2 Mai – Pescăruşul Sarichioi Junior 6-1

Flacăra Mihail Kogălniceanu, desemnată reprezentanta județului Tulcea în faza națională a Cupei României

Totodată, pe lângă campioană, AJF Tulcea a decis să stabilească la ”masa verde” și reprezentanta județului în prima fază națională a Cupei României. Aceasta a fost stabilită pe baza echipelor încă rămase în competiția județeană ajunsă în faza semifinalelor, dar și pe baza clasării în Liga a 4-a în momentul suspendării campionatului.

Pentru a împăca și capra și varza, după ce Pescăruşul Sarichioi Junior a fost desemnată campioana Ligii a 4-a, a doua clasată Flacăra Mihail Kogălniceanu a fost stabilită ca reprezentantă a județului în Cupa României, faza națională.

În semifinalele faze județene Cupa României erau programate meciurile: Viitorul Murighiol – Pescăruşul Sarichioi Junior, respectiv Granitul Babadag – Flacăra Mihail Kogălniceanu, care ar fi trebuit să aibă loc în data de 5 iulie.

Flacăra Mihail Kogălniceanu (în roșu) va reprezenta Tulcea în faza națională a Cupei României. În campionatul Ligii a 4-a Tulcea, echipa a pierdut cu 4-2, pe teren propriu, meciul cu Pescăruşul Sarichioi Junior. Foto: Ionuț Oprina

Deciziile Comitetului de Urgență al AJF Tulcea:

”Comitetul de Urgenta al AJF Tulcea, intrunit azi, 14 iulie 2020, avand in vedere hotararile Comitetului Executiv al AJF Tulcea din 9 iunie 2020, tinand cont de prevederile protocoalelor medicale aplicabile in acest moment, prin care se mentin obligativitatea testarii COVID 19 a jucatorilor dar si unele restrictii privind accesul suporterilor la stadioane,constatand ca in aceste conditii nu se pot relua meciurile de seniori LIga a IV-a,

Hotaraste:

1. Se comunica Departamentului Competitii al Federatiei Romane de Fotbal ca, la meciurile de baraj in vederea promovarii in Liga a 3–a, judetul Tulcea va fi reprezentat de ACS Pescarusul Sarichioi Jr, echipa situata pe locul 1 in momentul inghetarii campionatului.

2. Se comunica Departamentului Competitii al Federatiei Romane de Fotbal ca, la meciurile din cadrul Cupei Romanaiei , judetul Tulcea va fi reprezentat de Asociatia ACS Flacara Mihail Kogalniceanu, echipa situata pe locul 2 in momentul inghetarii campionatului”

AJF-urile care și-au desemnat deja campioanele 

Primele are au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, AlbaVâlceaArad, Olt, Călărași și Ilfov au decis ”înghețarea” Ligii a 4-a și desemnarea echipelor clasate pe locul 1 drept campioane și reprezentante la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița și Viitorul Domnești sunt primele campioane județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Acestora li se alătură de acum și reprezentata județului Tulcea: Pescăruşul Sarichioi Junior.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Jul. 2020, 11:42 Liga 4
Pe aceeași temă