Și AJF Arad a pus punct Ligii a 4-a. Victoria Zăbrani, echipa antrenată de Dorel Mutică, a dost desemnată campioană și reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3. Toate deciziile luate

Marius ANGHEL 19 Jun. 2020, 11:00 Liga 4

Se mărește numărul Asociațiilor Județene de Fotbal care decid ”înghețarea” actualei ediții de Liga a 4-a din cauza pandemiei de COVID-19. AJF Arad a decis, joi, 18 iunie, să pună punct acestui sezon al celei mai importante competiții pe care o organizează și să desemneze liderul actual drept campioană și reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3. E vorba despre Victoria Zăbrani, echipă antrenată de Dorel Mutică (47 de ani), cea care avea un avans de doar două puncte față de a doua clasată Frontiera Curtici, după 15 etape desfășurate până în această ediție de campionat.

  • Zilele trecute, AJF-urile din Alba și Vâlcea au decis, de asemenea, ”înghețarea” Ligii a-4 a și desemnarea echipelor clasate pe locul 1 drept campioane și reprezentante la barajul pentru promovarea în Liga 3, alăturându-se astfel asociațiilor din Suceava și Bihor. În schimb, Clujul și Bucureștiul au stabilit un altfel de mod de a încheia acest sezon afectat de pandemia de COVID-19. Primele trei, respectiv primele patru clasate vor juca mini-turnee în urma cărora se decide campioana.

Victoria Zăbrani desemnată campioană în Arad. Liga a 4-a, a 5-a și a 6-a, ”înghețate”

În ședința de joi, 18 iunie, a Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal Arad, s-a luat decizia, în unanimitate, cu o singură abținere, ca întrecerile din județul din vestul țării să nu se mai reia în acest sezon competițional suspendat din luna martie din cauza pandemiei de COVID-19.

După ce primele șase clasate din Liga a 4-a Arad au fost puse să răspundă la un chestionar și doar jumătate dintre ele s-au arătat dispuse să respecte protocolul mecial impus de autorități, conducătorii AJF au decis ”înghețarea” competiției și desemnarea liderului Victoria Zăbrani drept campioană a ediției 2019/2020, deci și reprezentanta județului la barajul de promovare în Liga 3. Doar Cătălin Puia, managerul echipei Unirea Sântana, una dintre formațiile ce ar fi dorit să dispute un play-off de șase echipe, s-a abținut de la vot, anunță Sport Arad

Campionatele Liga a 5-a și Liga a 6-a au fost, de asemenea, ”înghețate”, iar startul noilor ediții ale Ligii a 4-a și a 5-a au fost anunțate pentru 22 august.

  • Județul Arad face parte din ”Regiunea 4, Vest” la barajul de promovare în Liga 3, iar câștigătoarea Ligii a 4-a va întâlni două reprezentante dintre următoarele campionate organizate de: Timiș, Mehedinți, Caraș Severin, Gorj sau Hunedoara.
Victoria Zăbrani și Frontiera Curtici, primele două clasate din Liga a 4-a Arad s-au întâlnit în ultimul meci direct, dar amical, la 15 februarie, la Zăbrani, unde au remizat la scorul de 0-0. În campionat, în meciul tur, Victoria s-a impus pe teren propriu cu 1-0.

Liga a 4-a Arad ca avea două echipe în plus în noua ediție. Modul în care se decide câștigătoarea Cupei României însă n-a fost stabilit

În următorul sezon al Ligii a 4-a Arad vor participa 14 echipe, deci cu două în plus față de cum a fost în această ediție, data limită până la care trebuie depus dosarul de licențiere pentru această competiție fiind stabilită pentru ziua de 27 iulie. Cele două echipe care vor urca în această competiție, dacă îndeplinesc condițiile licențierii, sunt Șoimii Lipova II și Viitorul Șepreuș, adică liderii celor două serii din Liga a 5-a.

Cât privește faza județeană a Cupei României, AJF Arad nu a luat încă o decizie. Comitetul Executiv se va reuni din nou după 1 iulie pentru a ”studia condițiile în care Curtici, Păuliș, Sântana, Beliu, Ineu, Șimand, Glogovăț și Socodor ar putea reveni pe gazon pentru a-și disputa trofeul”, notează Sport Arad.

Victoria Zăbrani a fost desemnată campioana Ligii a 4-a Arad și va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3.

Noul președinte al AJF Arad va fi ales la 31 iulie. Răzvan Cadar, favorit?

Totodată, în această ședință CEx s-a validat ca Adunarea Generală Extraordinară a asociației să fie organizată la data de 31 iulie, atunci când va fi ales noul președinte, după decesul lui Adrian Lucaci. Acum, interimar este Andras Mako, unul dintre cei doi vicepreședinți din mandatul regretatului Lucaci.

Înscrierea la candidatura pentru funcția de președinte al AJF Arad pentru următorii doi ani se face între datele 22 iunie – 10 iulie, validarea urmând a avea loc la 22 iulie.

Potrivit Sport Arad, principalul favorit la un mandat de președinte al AJF Arad până în vara lui 2022 este Răzvan Cadar, actualul șef al Comisiei Județene de Arbitri Arad.

Comunicatul AJF Arad după ședința din 18 iulie a Comitetului Executiv:

”Comitetul Executiv al AJF Arad din data de 18 iunie 2020, întrunit în mod statutar în prezența majorității membrilor săi, domnul Iovescu Ionel fiind absent motivat, adoptă următoarele decizii:

1.Aproba inghetarea Campionatului Judetean Liga a-4 a si desemnarea echipei CS VICTORIA ZABRANI castigatoarea camionatului Liga a 4-a 2019-2020 respectiv echipa CS VICTORIA ZABRANI va reprezenta judetul Arad la barajul pentru promovarea in Liga a 3-a.

2.Aprobă inghetarea Campionatului Judetean Liga a – 5 -a respectiv Liga a 6-a.

3. Aprobă data de 27.07.2020 ca data limita de inscriere in Campionatul Judetean 2020-2021 si depunerea licentei pentru liga Liga a 4 a.

4.Aprobă perioada de 01.07.2020 – 04.09.2020 perioada de transferuri pentru Campionatul Judetean 2020-2021.

5.Aprobă inceperea Campionatelor Liga a 4-a si Liga a 5 – a in data de 22.08.2020 pentru Campionatul Judetean 2020-2021.

6. Aprobă numarul de 14 echipe participante pentru Liga a 4- a a sezonului 2020-2021

7. Aprobă ca data de incepere a Ligii a 6-a sa fie hotarata dupa data de inscrierea a echipelor pentru Campionatul 2020-2021, in functie de cate echipe se vor inscrie in competitie.

8.Aprobă ca data 31.07.2020 desfasurarea Adunarii Generale Extraordinare conform art. 27 din statutul AJF. (pentru alegearea presedintelui AJF ARAD) cu mentiunea ordinea de zi si locatia va fi publicata ulterior.

9.Aproba ca data de incepere a depunerilor candidaturilor pentru functia de Presedinte AJF ARAD, data de 22.06.2020 pana in data de 10.07.2020 orele 12.00, la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal Arad.”

Clasament final Liga a 4-a Arad, ediția 2019/2020, ”înghețat” din cauza pandemiei:

Foto: Victoria Zabrani

CITEȘTE și: Curticenii se consideră nedreptățiți: „Un meci de baraj cu Zăbraniul se mai putea juca fără probleme, ne-am și dat acceptul verbal pentru el!”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-frf-ingheata-campionatul-ligii-3-si-schimba-formatul-barajului-promovarii-din-liga-4-care-e-situatia-promovarii-si-retrogradarii-din-liga-3-si-cum-ar-putea-ajunge-mai-no-19131781

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-urile-trebuie-sa-si-desemneze-campioana-si-reprezentanta-in-cupa-romaniei-mai-devreme-decat-fusesera-anuntate-initial-de-frf-cand-vor-avea-loc-barajele-pentru-promovarea-in-liga-3-19135265

Marius ANGHEL 19 Jun. 2020, 11:00 Liga 4
Pe aceeași temă