Unirea Tricolor Dăbuleni va reprezenta Doljul la barajul pentru Liga 3. AJF-ul a ”înghețat” sezonul

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 25 Jul. 2020, 14:17 Actualizat: 27 Jul. 2020, 16:36 Liga 4

Aşa cum s-a întâmplat cu majoritatea campionatelor judeţene, Liga a 4-a Dolj, întreruptă în luna martie, din cauza pandemiei, nu s-a mai reluat. În 2020 s-au disputat două etape, iar clasamentul din momentul întreruperii era foarte strâns în partea superioară, între lider şi echipa de pe locul 5 fiind numai trei puncte diferenţă.

UT Dăbuleni, singura echipă care putea respecta protocolul medical 

După ce a fost publicat protocolul medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator de către FRF, în conformitate cu ordinul MTS şi al Ministerului Sănătăţii, AJF Dolj a oferit primelor cinci clasate, respectiv Unirea Tricolor Dăbuleni, Jiul Podari, CS Cârcea, Metropolitan Işalniţa şi Danubius Bechet, ocazia de a demonstra că îndeplinesc condiţiile pentru a încheia sezonul, printr-un eventual baraj (play-off). Numai prima, respectiv Dăbuleniul, s-a declarat dispusă să se conformeze noilor rigori. În aceste condiţii, AJF Dolj a ”îngheţat” şi Liga a 4-a, aşa cum procedase cu o săptămână în urmă şi cu Liga a 5-a.

Deşi nu a fost declarată o campioană judeţeană, s-a hotârât ca liderul după cele 17 etape disputate, UT Dăbuleni, să reprezinte Doljul la play-off-ul de promovare în Liga a 3-a. Tot echipa din ”patria pepenilor verzi” a fost desemnată să continue şi la nivel naţional în Cupa României, competiţie care ajunsese în faza optimilor de finală. Dar cum din cele 16 echipe, tot Dăbuleniul a fost singura dispusă să respecte protocolul, aceasta a fost ”împinsă” mai departe.

UT Dăbuleni, duel cu Roberto Ziduri și Voința Budeasa pentru un loc în Liga 3 

Conform tragerii la sorți, Unirea Tricolor Dăbuleni, antrenată de Ovidiu Florescu, va juca în mini-grupa de promovare în Liga a 3-a, contra reprezentantelor județelor Dâmbovița, adică Roberto Ziduri, și Argeș, respectiv Voința Budeasa. Anul trecut, Doljul a fost reprezentată la baraj de Tractorul Cetate, care a ajuns în Liga a 3-a, dar nu a disputat decât turul sezonului, după care s-a retras.

Iată comunicatul AJF Dolj, după desfăşurarea Comitetului de Urgenţă:

În conformitate cu dispoziţiile art. 43 din Statutul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj  şi a Hotărârilor adoptate de Comitetul Executiv al A.J.F. Dolj, Comitetul de Urgenţă, compus din Horaţiu Stănescu, Preşedinte A.J.F., Bogdan Pâncu, Vicepreşedinte A.J.F. şi Dumitru Firu, reprezentant al cluburilor de liga a 4-a, hotărăşte cu majoritate de voturi (două  voturi pentru şi o abţinere, a domnului Firu Dumitru, a carui calitate de reprezentant al cluburilor de liga a 4-a il făcea pasibil de conflict de  interese): îngheţarea campionatului Ligii a 4-a, ediţia 2019-2020, fără acordarea titlului de campioană judeţeană; Judeţul  Dolj va fi reprezentat la barajul de promovare în Liga a 3-a, din datele de 1,5 si 9 august 2020,  de A.C.S. Unirea Tricolor  Dăbuleni, echipa aflată pe prima poziţie a clasamentului în momentul întreruperii acestuia  şi singurul club care şi-a dat acceptul scris pentru îndeplinirea condiţiilor reluării competiţiilor,  în conformitate cu prevederile protocolului medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator, aprobat de către Comitetul de Urgenţă al FRF din 14.07.2020;

Îngheţarea fazei judeţene a Cupei României, ediţia 2019-2020, fără acordarea titlului de câştigatoare a trofeului; Judeţul  Dolj va fi reprezentat în prima fază naţională a Cupei României, ediţia 2020-2021, de A.C.S. Unirea Tricolor Dăbuleni, singura echipă din cele 16 rămase în competiţie  care şi-a dat acceptul scris pentru îndeplinirea reluării competiţiilor,  în conformitate cu prevederile protocolului medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator, aprobat de catre Comitetul de Urgenţă al FRF din 14.07.2020”.

Clasamentul Ligii a 4-a Dolj în partea superioară, după 17 etape:

  1. Unirea Tricolor Dăbuleni 42 p
  2. Jiul Podari 41 p
  3. CS Cârcea 40 p
  4. Metropolitan Işalniţa 40 p
  5. Danubius Bechet 39 p

Majoritatea AJF-urilor au oprit campionatele în Liga 4 

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, AlbaVâlceaAradOltCălărașiIlfovTulceaBucureștiHunedoaraGorjVranceaTimișBuzăuConstanțaVasluiBotoșaniSălajArgeșIașiBrașov și Caraș Severin și-au stabilit reprezentanta la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul DolhascaCA OradeaCS Ocna MureșMinerul Costești, Victoria ZăbraniPetrolul PotcoavaACSM OltenițaViitorul DomneștiPescăruşul Sarichioi JuniorSteaua BucureștiCSM Jiul PetroșaniȘtiința TurceniVictoria GugeștiAvântul PeriamCSM Râmnicu SăratGloria AlbeştiSporting Juniorul Vaslui, Dante BotoșaniSportul Şimleu SilvanieiVoința BudeasaUnirea MirceștiCorona Brașov, respectiv Progresul Ezeriș sunt reprezentantele județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Acestora li se alătură și AJF Neamț, cu reprezentanta ei: Bradu Borca.

AJF Bistrița Năsăud nu-și desemnează echipă reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

 

 

 

 

 

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 25 Jul. 2020, 14:17 Actualizat: 27 Jul. 2020, 16:36 Liga 4
Pe aceeași temă