Știința Turceni, desemnată campioană județeană la Gorj! A fost singura echipă care a garantat că poate respecta protocolul medical pentru fotbalul amator

Mircea OGLINDOIU 17 Jul. 2020, 10:13 Liga 4
Știința Turceni, desemnată campioană județeană la Gorj! A fost singura echipă care a garantat că poate respecta protocolul medical pentru fotbalul amator

Clasată pe primul loc în momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei, cu 37 puncte acumulate în 14 etape, Știința Turceni a fost desemnată campioana Ligii a 4-a Gorj. Decizia a fost luată joi, de Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Gorj, după discuțiile purtate cu toate cele trei echipe implicate în lupta pentru titlul județean.

Contracandidate Petrolul Bustuchin (32 puncte) și Vulturii Fărcășești (31 puncte) au anunțat că nu mai sunt interesate de prezenta la barajul pentru promovare, deoarece nu pot îndeplini protocolul medical pentru fotbalul amator, care implică, la fel ca cel profesionist, teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

„Luând act de discuțiile purtate cu reprezentanții echipelor clasate pe primele trei locuri în Liga 4 și a deciziilor cluburilor CS Vulturii Fărcășești și CS Petrolul Bustuchin, care au anunțat în scris AJF Gorj că nu pot îndeplini condițiile prevăzute în „Protocolul de reluare a competițiilor de fotbal amator”, s-a aprobat în unanimitate desemnarea echipei clasate pe primul loc, ACS Știința Turceni, drept campioană a Gorjului în sezonul 2019-2020. Urăm mult succes echipei din Turceni la meciurile de baraj pentru promovare în Liga a 3-a”, a anunţat AJF Gorj.

Știința Turceni întâlnește la baraj adversare din Arad și Caraș Severin

Știința Turceni va întâlni la baraj reprezentantele județelor Arad și Caraș Severin, în mini-turneul pentru promovarea în Liga 3, programat în intervalul 1-9 august.

Dacă la Arad, Victoria Zăbrani a fost deja desemnată campioană județeană, județul Caraș Severin e pus într-o situație ingrată. Liga 4 e formată din două serii, iar un eventual joc de baraj pentru desemnarea campioanei se poate disputa doar cu respectarea protocolului medical, care implică cheltuieli foarte mari. Progresul Ezeris și Rapid Buchin sunt pe primul loc în Zona Oravița, respectiv Zona Caransebeș.

Turceni a mai fost campioană în 2013 și a jucat 2 ani în Liga 3

Știința Turceni mai câșigase campionatul județean și în 2013. În aceeași vară, a reușit să și promoveze în Liga 3, după ce a câștigat meciul de baraj, susținut la Reșița, cu reprezentanta județului Hunedoara, Universitatea Petroșani, de care a dispus cu 2-0.

În eșalonul trei, Știința a rezistat doar două sezoane. Deși a evitat retrogradarea pe teren, echipa din Turceni s-a retras din Liga 3 în vara anului 2015, din motive financiare.

AJF-urile care și-au desemnat deja campioanele 

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, AlbaVâlceaArad, OltCălărași, Ilfov, Tulcea, București și Hunedoara au hotărât să ”înghețe” Liga a 4-a și să-și desemneze echipa reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești, Pescăruşul Sarichioi Junior, Steaua București, respectiv CSM Jiul Petroșani sunt primele campioane județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Acestora li se alătură de acum și reprezentata județului Gorj: Știința Turceni.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/comitetul-de-urgenta-al-frf-a-validat-datele-de-disputare-ale-meciurilor-de-baraj-pentru-liga-3-precizarile-forului-si-cum-se-face-departajarea-in-caz-de-egalitate-de-puncte-19138196

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-stabilit-protocolul-medical-pentru-reluarea-competitiilor-de-fotbal-amator-precum-liga-4-sau-meciurile-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-3-19139278

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-urile-trebuie-sa-si-desemneze-campioana-si-reprezentanta-in-cupa-romaniei-mai-devreme-decat-fusesera-anuntate-initial-de-frf-cand-vor-avea-loc-barajele-pentru-promovarea-in-liga-3-19135265

Mircea OGLINDOIU 17 Jul. 2020, 10:13 Liga 4
Pe aceeași temă