Castraveții se coc și în luna mai! Bulgarii de la Dudeștii Vechi, campioni în Liga a 4-a Timiș | VIDEO

Anda DELIU 08 May. 2021, 17:22 Liga 4
Castraveții se coc și în luna mai! Bulgarii de la Dudeștii Vechi, campioni în Liga a 4-a Timiș | VIDEO

Pobeda Dudeștii Vechi (Star Bisnov), echipa celei mai mari comunități bulgărești din România, este campioana județului Timiș din această primăvară, în care s-a jucat la foc continuu.

În ultima rundă, desfășurată astăzi, 8 mai, în ultima zi în care AJF-urile trebuie să-și anunțe reprezentantele la barajul de promovare în Liga 3, echipa lui Daniel Vasilcin s-a impus cu 2-1 cu Timișul Șag, o formație în care s-a investit foarte mult în acest început de an. Astfel, echipa din localitatea de lângă cel mai vestic punct al țării, Beba Veche, va reprezenta Timișul la barajul de promovare în Liga 3.

  • Rocky Tranculov (31), Raul Costescu (68), pentru Pobeda, respectiv Armin Sultz (51), pentru Timișul Șag, au fost marcatorii meciului care a decis campioana Timișului în 2021.

Pobeda Dudești Vechi ratase marți șansa de a deveni matematic campioană în Timiș

Liga a 4-a Timiș a fost una dintre cele mai ”concentrate” dintre campionatele județene care s-au reluat primăvara aceasta. Au fost nouă etape și nouă echipe, iar în această săptămână, s-a jucat și marți, și joi, și sâmbătă!

Pobeda Dudești Vechi putea să fie matematic campioană de marți, dar a pierdut cu Comloșu Mare, formație care atunci se mai afla și ea în cărți. La ultima rundă, Pobeda, care tradus din bulgară înseamnă ”victorie”, a intrat cu două puncte în fața celor de la Peciu Nou. Nu s-au încurcat în ultima rundă, după un succes cu 2-1 cu Timișul Șag, echipa din comuna periurbană de lângă Timișoara, unde primar e fostul arbitru din lotul de Liga 2 Flavius Roșu și unde primăvara aceasta s-au dat salarii imense pentru acest nivel.

  • Pobeda în meciul cu Timișul Șag: Stoianov Gheorghe – Tranculov Rocky (Budur Toma 89), Solomon Răzvan, Oneț Sorin, Popovici Răzvan – Bogdan Cosmin (Ciocani Toni 89), Briciu Raul, Vasilcin Daniel, Boboiciov Raul (Ienovan Alexandru 46) – Rațiu Dan (Costescu Raul 66), Grigore Valentin (Paraliov Patrick 89). Rezerve neutilizate: Ciocani Ioan, Gurgus George, Boboiciov Ioan, Kalapiș Ioan.

Bulgarii au jucat în toamnă și în Cupa României

Pobeda a fost de ani de zile o ”nucă tare” în Liga a 4-a Timiș. Pe arena locală ce poartă numele lui Hristo Stoicikov se știe că orice echipă are o misiune dificilă.

Jocul ”bulgarilor” e unul tare, la limita regulamentului, iar presiunea publicului e una fantastică. Desigur, aceste lucruri s-au mai atenuat în pandemie, dar spiritul echipe a rămas.

De altfel, în vară, Pobeda a câștigat și faza județeană a Cupei României. Ulterior, a trecut cu 4-2 de Fortuna Becicherecu Mic, dar a pierdut cu 1-0 cu CSC Dumbrăvița, ocupanta podiumului din Seria 8 a Ligii 3.

Backa Topola e la o aruncătură de băț!

Mâine dimineață, cei din Dudeștii Vechi vor afla cine vine în localitatea lor pentru baraj. Va fi primul meci oficial al formației cu o echipă din afara județului.

Dincolo de numărul mare de bulgari catolici din Dudeștii Vechi mai trebuie să subliniem că în vremurile mai bune, fără pandemie, locuitorii erau obișnuiți să meargă des peste graniță, în Serbia, la târgurile de la Backa Topola, localitatea care a avut anul acesta o echipă în cupele europene, situată foarte aproape de ”Hristo Stoicikov Arena” din Dudeștii Vechi.

În 17 județe, cât și București nu s-a organizat campionat

AJF-urile au fost obligate să își anunțe campioana din 2021 până în data de 8 mai, în decurs de o lună, cu condiția de a avea un miniturneu format din minimum patru echipe, în care fiecare să dispute cel puțin șapte jocuri.

Campioanele județene, unde este cazul, fiindcă nu toate AJF-urile au organizat Liga a 4-a în condițiile impuse de FRF, vor merge la un prim baraj de promovare în Liga 3, unde meciurile nu vor fi determinate prin tragere la sorți pe bază de criteriu geografic, ci direct, urmând să se joace pe teren neutru, la o distanță aproximativ egală între adversare. Câștigătoarele vor merge apoi în ”etapa a II-a” a barajului, unde vor întâlni echipele cele mai slabe din Liga 3.

Tragerile la sorți pentru stabilirea barajelor au loc în 9 mai, respectiv 13 mai

Cum termenul limită în care AJF-urile trebuie să-și anunțe campioana din 2021 expiră sâmbătă noapte, 8 mai, FRF a decis să efectueze tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor de baraj din prima etapă în ziua de duminică, 9 mai, de la ora 10:00, potrivit informațiilor Liga2.ro.

Jocurile de baraj dintre campioanele din Liga 4 au loc la data de 12 mai. Nu toate campioanele din Liga 4 vor juca, fiindcă sunt insuficiente pentru a rezulta atâtea meciuri din care să reiasă 21 de calificate. Doar 24 de județe au organizat competiție în condițiile impuse de FRF. Așa se face că, în urma tragerii la sorți ce va avea loc în 9 mai, 18 din cele 24 de campioane vor merge automat în barajul al doilea, iar șase vor fi nevoite să joace pentru calificare.

Ulterior, în 13 mai, FRF organizează o nouă tragere la sorți, pentru stabilirea partidelor de baraj din a doua etapă, dintre echipele din Liga a 4-a și cele mai slabe din Liga 3. Acest baraj se joacă, de această dată, în dublă manșă, în datele de 16 și 23 mai.

Menţinerea/promovarea în Liga 3, ediţia 2021/2022, se va desfăşura în două etape:

  • Etapa I: tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021.
  • Etapa a II-a: baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa I) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.

Foto și video: ACS Pobeda Star Bisnov

Anda DELIU 08 May. 2021, 17:22 Liga 4
Pe aceeași temă