FC Băbeni câștigă titlul în Vâlcea și așteaptă CIS-ul, pentru a putea merge la barajul de promovare în Liga 3

Adrian MUJEA 08 May. 2021, 16:35 Liga 4
FC Băbeni câștigă titlul în Vâlcea și așteaptă CIS-ul, pentru a putea merge la barajul de promovare în Liga 3

FC Băbeni a câștigat minicampionatul din Vâlcea, după ce a învins azi, 8 mai, în finală, la Dăești, pe FC Păușești Otăsău, scor 2-1. La noapte expiră termenul limită în care AJF-urile trebuie să-și anunțe reprezentantele la barajul de promovare în Liga 3.

Campionatul de Liga a 4-a din Vâlcea a avut la start patru echipe, care au jucat sistem tur-retur, deci șase etape. Primele două clasate după aceste runde, FC Băbeni (14 puncte) și FC Păușești Otăsău (10 puncte) au jucat finala, pe teren neutru, la Dăești, pentru a disputa al șaptelea meci, minimul cerut de FRF pentru a recunoaște echipa învingătoare drept campioană a județului. Celelalte competitoare au fost CS Mădulari (10 puncte) și Chimia Râmnicu Vâlcea (0 puncte).

AJF Vâlcea a delegat pentru acest joc de la Dăești o brigadă de Liga 2, cu centralul Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) și asistenții Florin Păunescu și Marius Badea (ambii din Râmnicu Vâlcea).

Răzvan Milosteanu a decis campioana din 2021 a județului Vâlcea și a decis să se retragă după baraj

În finală, Băbeniul a deschis scorul în minutul 45, prin Adrian Florea, iar în startul părții secunde a mai irosit câteva ocazii mari. Păușești Otăsău a egala în minutul 70 prin Eduard Pușcatu. În minutul 90, băbenarii au înscris golul victoriei prin Răzvan Milosteanu și acum se pregătesc pentru barajele de promovare în Liga 2.

După ce a marcat golul care a decis finala din Vâlcea, Răzvan Milosteanu a anunțat că renunță la fotbal. ”Vreau să ajut echipa la baraj, apoi mă las, serviciul este prioritar, am și o vârstă. Este a treia finală de campionat în care marchez, am mai marcat de două ori pentru Horezu, îmi pare rău că nu mi s-a oferit niciodată o șansă și la Costești, localitatea mea natală”, a spus Milosteanu.

FC Băbeni încă nu are CIS, Emil Zaharioiu spune că totul se rezolvă în zilele următoare

Chiar dacă echipa FC Băbeni nu are încă CIS, președintele clubului, Emil Zaharioiu, a dat asigurări că echipa va fi la ”baraj”.

”Ne-am reunit foarte târziu, am reușit să facem câteva transferuri în ultima clipă, dar am făcut o echipă bună și determinată. Îi mulțumesc și antrenorului Marian Dincă, care ne-a ajutat enorm, dar după jocul de la Păușești din campionat am decis să nu mai stea pe bancă, am ales cu mintea, nu cu inima, pentru că riscam să pierdem câțiva jucători importanți. Azi sau mâine vom primi CIS-ul, Băbeniul va merge liniștită la baraj, sper să ne recuperăm jucătorii și să facem un meci bun. Dacă intrăm la Liga a 3-a, vom juca la Șirineasa, eu zic că avem șanse de promovare, apoi trebuie să aducem 7-8 jucători de valoare, plus juniori”, a spus Emil Zaharioiu.

FC Băbeni a început minicampionatul cu antrenorul Marian Dincă, care însă a fost înlocuit după trei etape, de pregătirea echipei ocupându-se Emil Zaharioiu și Laurențiu Mutu.

  • FC Băbeni: Niții – Vătășescu, Dobre (Coconu 82), Pătrașcu, Dumitrescu – Florea, Totâlcă (Simion 62), Despoiu, Șurlin – Milosteanu, Cazan (Tănăsie 30).

Primul baraj are loc în data de 12 mai, astfel că FC Băbeni nu are multe zile la dispoziție pentru a obține CIS-ul. De altfel, trebuia să îl prezintă în această seară, când AJF-urile anunță campioanele către FRF, astfel că rămâne de văzut dacă Băbeni va primi timp suplimentar din partea federației.

În 17 județe, cât și București nu s-a organizat campionat

AJF-urile au fost obligate să își anunțe campioana din 2021 până în data de 8 mai, în decurs de o lună, cu condiția de a avea un miniturneu format din minimum patru echipe, în care fiecare să dispute cel puțin șapte jocuri.

Campioanele județene, unde este cazul, fiindcă nu toate AJF-urile au organizat Liga a 4-a în condițiile impuse de FRF, vor merge la un prim baraj de promovare în Liga 3, unde meciurile nu vor fi determinate prin tragere la sorți pe bază de criteriu geografic, ci direct, urmând să se joace pe teren neutru, la o distanță aproximativ egală între adversare. Câștigătoarele vor merge apoi în ”etapa a II-a” a barajului, unde vor întâlni echipele cele mai slabe din Liga 3.

Tragerile la sorți pentru stabilirea barajelor au loc în 9 mai, respectiv 13 mai

Cum termenul limită în care AJF-urile trebuie să-și anunțe campioana din 2021 expiră sâmbătă noapte, 8 mai, FRF a decis să efectueze tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor de baraj din prima etapă în ziua de duminică, 9 mai, de la ora 10:00, potrivit informațiilor Liga2.ro.

Jocurile de baraj dintre campioanele din Liga 4 au loc la data de 12 mai. Nu toate campioanele din Liga 4 vor juca, fiindcă sunt insuficiente pentru a rezulta atâtea meciuri din care să reiasă 21 de calificate. Doar 24 de județe au organizat competiție în condițiile impuse de FRF. Așa se face că, în urma tragerii la sorți ce va avea loc în 9 mai, 18 din cele 24 de campioane vor merge automat în barajul al doilea, iar șase vor fi nevoite să joace pentru calificare.

Ulterior, în 13 mai, FRF organizează o nouă tragere la sorți, pentru stabilirea partidelor de baraj din a doua etapă, dintre echipele din Liga a 4-a și cele mai slabe din Liga 3. Acest baraj se joacă, de această dată, în dublă manșă, în datele de 16 și 23 mai.

Menţinerea/promovarea în Liga 3, ediţia 2021/2022, se va desfăşura în două etape:

  • Etapa I: tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021.
  • Etapa a II-a: baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa I) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.

 

Adrian MUJEA 08 May. 2021, 16:35 Liga 4
Pe aceeași temă