Și-au făcut bagajele și au plecat de la SC Oțelul! Dan Popescu nu a acceptat condițiile clubului, iar un mare talent lansat de Academia Gică Hagi se reprofilează. În schimb, gălățenii au adus un tânăr de la Dinamo

Andrei PASCU 23 Feb. 2021, 16:32 Liga 3
Și-au făcut bagajele și au plecat de la SC Oțelul! Dan Popescu nu a acceptat condițiile clubului, iar un mare talent lansat de Academia Gică Hagi se reprofilează. În schimb, gălățenii au adus un tânăr de la Dinamo

SC Oțelul s-a despărțit, prin rezilieri contractuale, de încă doi jucători. De această dată, a fost vorba de dorințele fotbaliștilor, care din diverse motive nu au mai fost dispuși să termine sezonul cu clubul gălățean. Este vorba de fundașul Dan Popescu (33 de ani) și mijlocașul Andreas Iani (22 de ani).

Dan Popescu, nemulțumit de condițiile puse la dispoziție de club 

În ceea ce îl privește pe apărător, conform unui comunicat emis de club, acesta a fost nemulțumit de condițiile pe care SC Oțelul le-a pus la dispoziție jucătorilor. Fundașul nu a fost de acord cu anumite aspecte, astfel că a solicitat ca înțelegerea să îi fie reziliată prematur. Dan Popescu a venit relativ recent la Galați, la începutul campionatului.

Anterior, fundașul a jucat pentru CSM Slatina, de care s-a despărțit chiar la finalul sezonului trecut, când oltenii au obținut promovarea în Liga 2. Nu a jucat prea mult acolo și chiar a plecat în raporturi nu foarte bune cu conducerea.

Andreas Iani vrea să se reprofileze 

În privința tânărului Andreas Iani, acesta a anunțat că vrea să plece pentru că fotbalul nu mai reprezintă o prioritate pentru el și vrea să își încerce norocul și în alte domenii. Era un jucător foarte promițător anii trecuți, fiind unul dintre cei mai importanți tineri ai generației sale, cu care Viitorul Constanța se mândrea și se vorbea că va fi unul dintre produsele Academiei Gică Hagi, care va juca în Liga 1, pentru echipa de la malul mării.

SC Oțelul a precizat, în privința celor două rezilieri contractuale, că vrea să se axeze pe un nucleu de jucători care se concentrează sută la sută pe fotbal și care poate duce la îndeplinirea obiectivului din acest sezon, promovarea în Liga 2.

În altă ordine de idei, în același comunicat, oțelarii anunță și transferul mijlocașului Mihnea Vlad (21 de ani), de la Dinamo U19.

”SC Oțelul Galați își definitivează lotul cu care va fi abordată partea secundă a stagiunii 2020/21 a Ligii 3 și anunță că a încheiat raporturile contractuale cu jucătorii Dan Popescu și Andreas Iani, în timp ce mijlocașul Mihnea Vlad s-a alăturat lotului oțelar și va semna în zilele următoare.

Ambii fotbaliști cu care Oțelul a încetat colaborarea au solicitat rezilierea contractelor, Dan Popescu declarându-se nemulțumit de condițiile actuale, deși clubul a încercat permanent să asigure condiții decente atât sportiv, cât și logistic, în timp ce Andreas Iani se va angrena în alte activități ce nu vor avea în prim-plan domeniul fotbalistic. Managementul sportiv al clubului și staff-ul tehnic au decis să conteze în partea secundă a campionatului doar pe jucătorii care sunt conectați 100% la îndeplinirea obiectivelor și care înteleg importanța misiunii de reclădire a Oțelului.

SC Oțelul Galați reamintește comunității oțelare că acest club a fost reînființat în 2016 cu scopul de a menține tradiția celui mai important club al orașului, iar eforturile care se fac în fiecare sezon sunt semnificative, atât pentru a reveni în elita fotbalului din România, cât și pentru a păstra și dezvolta infrastructura existentă, stadionul Oțelul fiind un obiectiv la fel de important ca și cele sportive. Avem convingerea că doar împreună, focusați pe drumul pe care care dorim să îl aibă clubul roș-alb-albastru, vom reuși să readucem Oțelul acolo unde merită și unde ne dorim cu toții.

De cealaltă parte, Mihnea Vlad, mijlocaș care a mai evoluat pentru Oțelul în stagiunea 2017/18 a Ligii 3, se pregătește deja alături de oțelari și va fi înregimentat pentru partea secundă de campionat. Este născut pe 8 iulie 1999 și este junior crescut de Dinamo București, club alături de care a evoluat și în UEFA Youth League. Evoluează pe postul de mijlocaș central și a mai evoluat pentru Turris Turnu Măgurele (Liga 2) și CS Afumați (Liga 3)”, sună comunicatul emis de SC Oțelul, cu privire la rezilierile contractuale cu Dan Popescu și Andreas Iani și venirea lui Mihnea Vlad.

SC Oțelul, trei victorii în cele patru amicale din această iarnă 

În această perioadă, SC Oțelul își continuă perioada de pregătire, reușind deja să organizeze patru meciuri amicale, din care a câștigat trei și a pierdut unul. A înregistrat următoarele rezultate: 0-1 cu SCM Gloria Buzău (Liga 2), 1-0 cu Bucovina Rădăuți (Liga 3), 2-1 cu Dante Botoșani (Liga 3), 2-1 cu CSM Rm. Sărat (Liga 3).

Petre Grigoraș a mai programat însă alte trei teste, cu Sporting Vaslui (Liga 3) pe 24 februarie, cu Metalul Buzău (Liga 3) pe 27 februarie și cu Hușana Huși (Liga 3) pe 6 martie.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-disputat-un-amical-la-o-zi-dupa-esecul-cu-u-cluj-clubul-tine-secret-acest-joc-castigat-la-limita-19170486

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-steaua-a-ridiculizat-metalul-buzau-intr-un-amical-disputat-in-ghencea-una-dintre-cele-doua-echipe-care-au-incurcat-o-in-campionat-19170369

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-jucat-cu-gandul-la-cristi-neamtu-fc-u-craiova-a-spulberat-sporting-rosiori-intr-un-amical-la-19-ani-distanta-de-la-tragedia-din-cipru-idolul-suporterilor-din-peluza-sud-97-c-19170249

 

 

 

 

Andrei PASCU 23 Feb. 2021, 16:32 Liga 3
Pe aceeași temă