Victorie economică pentru FC Brașov în amicalul cu Progresul Spartac, dintr-un penalty. Concluziile lui Dan Alexa la finalul stagiului de la Săcele

Adi MARICA 22 Jul. 2022, 15:35 Liga 2
Victorie economică pentru FC Brașov în amicalul cu Progresul Spartac, dintr-un penalty. Concluziile lui Dan Alexa la finalul stagiului de la Săcele

FC Brașov și-a încheiat cantonamentul de la Săcele o victorie în meciul cu viitoarea adversară din campionat Progresul Spartac, scor 1-0. Golul victoriei a fost marcat de bulgarul Milcho Angelov din penalty, încă din minutul 5.

FC Brașov a decis rapid amicalul cu Progresul Spartac, cu un gol marcat în minutul 5

Brașovenii au început mai bine jocul de astăzi, început de la ora 11:00, la Tărlungeni, iar Vasile Constantin a avut prima ocazie de a deschide scorul în minutul 2, cu un șut din lovitură liberă de la marginea careului, puțin pe lângă bară. Golul a venit în minutul 5, când Angelov a transformat fără emotii un penalty acordat pentru un fault al portarului Ciontoș la Martinov.

Elevii lui Andrei Eremia au echilibrat apoi jocul, au avut o ocazie de marca în urma unui contraatac, dar Florică a șutat în plasa laterală.

Lazăr și Constantin s-au accidentat, astfel că Alexa a fost nevoit să facă două schimbari până la pauză.

În partea secundă, jocul a scăzut mult în intensitate, bucureștenii au avut un gol anulat pentru un offside la Mihai Șandru, iar atacantul liberian Emmanuel Ernest a ratat ocazia meciului, șut din 3 metri peste transversală! Acesta din urmă vine de la Campionii FC Argeș 2, după ce în România a mai jucat pentru Sporting Roșiori, Rapid și Ripensia.

Dan Alexa, despre omogenitate, achiziții și accidentați din lotul FC Brașov

Dan Alexa nu a ascuns faptul că echipa sa a căzut fizic pe finalul partidei și spune că se așteaptă ca omogenitatea să aibă de suferit în startul sezonului, având în vedere că va avea noi jucători la dispoziție, achiziționați pe ultima 100 de metri.

”Față de alte jocuri, astăzi am început bine meciul. Am avut atitudine, am avut ritm și am controlat jocul în prima parte, după care am căzut din punct de vedere fizic. Una peste alta, un test bun în fața unei echipe care te aleargă și care are posesie. La startul sezonului trebuie să arătăm bine din punct de vedere fizic și să avem determinare. O să suferim, pentru că o să mai aducem jucători și vom avea o problemă la omogenitate. Presiunea rezultatelor există, eu a spus încă de la venirea mea la Brașov că vreau promovarea. Din păcate, suntem cu un pas în spate, pentru că încă mai aștept trei-patru jucători care să intre în primul 11. Soursa a venit, este un jucător de calitate”, a spus Alexa.

O soluție pentru postul de fundaș central ar putea fi Igor Jovanovic, fostul fotbalist al celor de la Sepsi OSK și Dinamo. ”Jovanovic este un jucător pe care îl doresc foarte mult și sper să vină la un nivel acceptabil”, a spus Alexa.

Rareș Lazăr și Vasile Constantin au iesit accidentati în meciul cu Progresul Spartac, iar Chică-Roșă și Dan Spătaru nu au jucat în ultimele două amicale tot cauza unor accidentari.

”Lazăr are o tendinită de cinci zile, dar a tras de el, iar Vali Constantin a primit o lovitură, ceva normal în timpul jocului. Dan Spătaru si Chică-Roșă au accidentări ușoare, tot în urma unor lovituri. Nu este îngrijorător, în câteva zile vor reveni la antrenamente. Important este că jucătorii nu au probleme musculare”, a declarat Dan Alexa.

FC Brașov: Mutu (Micu 46) – Sorsa (Algrabli 63), Fustar, M. Burlacu, Dumbravă (Tud. Olteanu 70) – Rz. Iorga (Negrean 63), R. Lazăr (Drăgoi 31, Hodzic 85), Vas. Constantin (Lascu 37) – Lambrinoc (Vl. Mihalcea 63), Angelov (Bg. Roșu 63), Martinov (Crivac 70)
Antrenor: Dan Alexa

Progresul Spartac: Ciontoș (Mărgărit 35) – Leafu, Ed. Radu, Vl. Alexandrescu – Eug. Lixandru, Mih. Șandru – Florică, Andr. Grigore, I. Costea, Dițu – M. Andrei
Rezerve: Lupescu – Ernest, L. Boiangiu, Petcu, Nicola, Cip. Popescu, Ustinescu, Costache, Tong, Tudorache, Nedelcu, Petculescu
Antrenor: Andrei Eremia

Rezultatele celorlalte amicale disputate de FC Brașov și Progresul Spartac

În această pregătire de vară, FC Brașov a mai disputat șase amical, în care a obținut următoarele rezultate: 1-3 cu Farul, 0-2 cu FC Hermannstadt, 1-1 cu Unirea Slobozia, 3-0 cu Olimpic Cetate Râșnov, 1-1 cu SC Oțelul Galați și 2-1 cu Olimpic Zărnești.

Următoarele amicale le are cu Viitorul Dăești, în data de 30 iulie, și CSM Focșani, în data de 31 iulie.

Progresul Spartac a înregistrat următoarele rezultate în precedentele amicale disputate în această vară: 2-3 cu Metaloglobus, 2-2 cu Unirea Constanța și 1-8 cu Gloria Buzău.

Echipa bucureșteană mai are programate amicale cu CSM Jiul Petroșani (28 iulie) și Concordia Chiajna (30 iulie).

Concluziile lui Dan Alexa după FC Brașov – Progresul Spartac 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=8sIZoU-izE0

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-va-juca-pe-alt-stadion-in-liga-2-arena-proprie-nu-a-fost-omologata-si-e-nevoita-sa-se-mute-solutia-gasita-de-conducere-si-unde-va-avea-loc-partida-cu-dinamo-19238237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tragere-la-sorti-acceptabila-pentru-progresul-spartac-iar-nou-promovata-spera-la-cat-mai-multe-puncte-in-primele-etape-din-liga-2-andrei-erimia-a-anuntat-unde-se-va-juca-meciul-cu-dinamo-din-prima-19238141

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/greu-la-zarnesti-fc-brasov-s-a-impus-in-amicalul-cu-olimpic-cu-un-gol-marcat-in-prelungiri-dan-alexa-m-a-nemultumit-superficialitatea-din-fata-portii-19238193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953

Adi MARICA 22 Jul. 2022, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă