FC Brașov, salvată de la eșec în prelungirile amicalului cu SC Oțelul. Prestație jenantă a elevilor lui Dan Alexa în prima repriză: ”Avem nevoie de trei-patru jucători care să intre direct în primul 11”

Adi MARICA 19 Jul. 2022, 23:07 Liga 2
FC Brașov, salvată de la eșec în prelungirile amicalului cu SC Oțelul. Prestație jenantă a elevilor lui Dan Alexa în prima repriză: ”Avem nevoie de trei-patru jucători care să intre direct în primul 11”

FC Brașov și SC Oțelul Galaţi au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul amical disputat marți, 19 iulie, la Tărlungeni.

Laurențiu Maxim a înscris pentru nou-promovata în Liga 2 antrenată de Dorinel Munteanu, în timp ce pentru brașoveni a marcat în prelungiri Bogdan Roșu.

Brașovul nu a contat în atac în prima repriză, SC Oțelul a avut un gol anulat și a marcat prin Maxim

Prima repriză a fost controlată clar de gălățeni. Elevii lui Dorinel Munteanu au dominat autoritar jocul în fața unei echipe brașovene care efectiv nu a contat. Cel puțin în atac, elevii lui Dan Alexa nu și-au creat nicio ocazie la poarta brașoveanului din poarta Oțelului, Cosmin Dur-Bozoancă!

Gălățenii au început în forță, au avut un gol anulat pentru un fault în atac al lui Yabre la Mutu, după ce Fustar deviase nefericit cu capul în propria poartă! Decizia centralului Robert Ciorbea l-a nemulțumit total pe Dorinel Munteanu.

Dominarea Oțelului s-a concretizat în minutul 18, atunci când Cisotti a făcut șah-mat defensiva adversă, iar Maxim l-a executat pe Mutu.

Scos din sărite de jocul slab al slovenului Hodzic, achiziționat zilele trecute, Alexa nu a ezitat să-l schimbe înainte de pauză!

Nica și Cîrjan puteau dubla avantajul, Bogdan Roșu a egalat în prelungiri

În partea secundă, Alexa a schimbat masiv echipa, iar reacția jucătorilor întrați după pauză a fost mai bună. Fustar a fost periculos după un corner executat de Mihalcea, iar Lambrinoc a reluat pe lângă poartă. Nica a ratat o ocazie uriașă de a face 2-0 după un contraatac rapid, însă atacantul gălățenilor nu a găsit poarta lui Micu.

Pe final, Cîrjan a ratat o ocazie mare, după o lovitură liberă executată de Jardan, dar Micu a avut o intervenție salvatoare. În primul minut de prelungiri, Bogdan Roșu a ratat singur cu portarul, servit ideal de Negrean.

Același Roșu avea să înscrie golul egalizator în minutul 90+2, după o recentrare a lui Lambrinoc.

  • FC Brașov, prima repriză: Mutu – Fustar, Algrabli, M. Burlacu – Hodzic (Dumbravă 32), D. Spătaru, R. Lazăr, Martinov, Tud. Olteanu – Angelov, Lascu
    FC Brasov, repriza a doua: Micu – Drăgoi, Fustar (Leonte 57), M. Burlacu, Dumbravă – Rz. Iorga, Vas. Constantin – Vl. Mihalcea, Negrean, Lambrinoc – Angelov (Bg. Roșu 57)
    Antrenor: Dan Alexa
  • SC Oțelul: Dur-Bozoancă (R. Pop 46) – Andr. Rus (Farcaș 67), Yabre (Rîpan 90), Sîrghi (Reyes 75), Mabussi – Cisotti (Kip 39) Jardan (Stavrositu 90), Cireș (Bordun 82) – Laur. Maxim (Mitoi 54), Berisha (Cîrjan 59), A. Nica (Gorovei 67)
    Antrenor: Dorinel Munteanu

Dan Alexa, nemulțumit: ”Ne-au surprins printr-un presing foarte avansat și o bună organizare

Dan Alexa, furios după amicalul cu Oțelul: „Un joc foarte prost, ni s-au văzut limitele! Vreau jucători puternici, cu personalitate, care să câștige duelurile”

Prestația modestă a jucătorilor săi în amicalul cu SC Oțelul l-a scos din sărite pe antrenorul Dan Alexa. ”Chirurgul” a făcut o analiză lucidă și a anunțat, din nou, că vrea jucători puternici, cu personalitate. După chipul și asemănarea sa ca fotbalist.

”Un joc foarte prost făcut de noi în prima repriză în care am arătat ca o echipă lipsită de idei. Am făcut multe greșeli și în multe momente ni s-au văzut limitele. Am întâlnit o echipă agresivă, care nu ne-a lăsat să jucăm absolut deloc. Ne-au surprins printr-un presing foarte avansat și o bună organizare. Am fost nevoiți să ieșim din defensivă cu mingi lungi, iar în această situație atacanții nu erau susținuți de mijlocași. Am luat foarte ușor gol deși eram într-o linie cu cinci jucători, iar Maxim a scăpat singur cu portarul! În repriza a doua am pus probleme, am reușit să și înscriem, dar, una peste alta, s-a văzut că echipa este foarte obosită. Vom face analiza jocului, cu siguranță mai sunt multe lucruri de pus la punct.

Concluzia este că avem nevoie de întăriri. Discutăm cu anumiți jucători, sperăm să și vină în zilele următoare. Eu vreau jucători cu personalitate, jucători puternici, care să câștige duelurile, pentru că aici suferim noi acum. Avem nevoie de trei-patru jucători care să intre direct în primul 11”, a spus Alexa la finalul jocului cu SC Otelul.

Tomislav Sorsa, fost și la CFR Cluj, e ultima noutate din lotul lui Alexa

Ieri seară, în cantonamentul brașovenilor de la Săcele, a ajuns Tomislav Sorsa, un fotbalist croat de 33 de ani.

Sorsa a jucat în Liga 1 la CFR Cluj în sezonul 2016-2017. Poate juca mijlocaș dreapta sau fundaș dreapta și cea mai mare parte a carierei a jucat în Croația, la NK Osijek, iar în sezonul trecut a fost legitimat în Kosovo, la SC Gjilani, echipă la care a mai jucat și fundașul central croat de la FC Brașov Ivan Fustar.

Sorsa a începutul antrenamentele cu echipa în această dimineață, însă nu a fost utilizat în amicalul cu SC Oțelul.

FC Brașov stă mai bine la rezultatele din amicale. SC Oțelul își încheie vineri cantonamentului

În această pregătire de vară, FC Brașov a mai disputat patru amical, în care a obținut următoarele rezultate: 1-3 cu Farul, 0-2 cu FC Hermannstadt, 1-1 cu Unirea Slobozia și 3-0 cu Olimpic Cetate Râșnov.

FC Brașov va mai juca două meciuri amicale în această săptămână, joi, de la ora 18:00, la Zărnești, cu nou-promovata în Liga 3 antrenată de Mihai Stere, iar vineri, de la ora 11:00, la Tărlungeni, va juca cu Progresul Spartac.

De partea cealaltă, SC Oțelul a mai înregistrat următoarele rezultate în amicale: 6-0 cu Unirea Braniștea, 0-1 cu FCSB, 0-4 cu Gloria Buzău și 0-3 cu Unirea Slobozia.

Echipa lui Dorinel Munteanu își va încheia cantonamentul din Poiana Brașov cu un amical contra celor de la Metaloglobus. Partida are loc vineri, de la ora 11:00, la baza sportivă Campo Verde din Ghimbav.

Înregistrarea amicalului FC Brașov – SC Oțelul Galați, scor 1-1:

Foto și video: SC Oțelul Galați

Adi MARICA 19 Jul. 2022, 23:07 Liga 2
Pe aceeași temă