Alexa și Enache au dat-o la pace! FC Brașov și Unirea Slobozia, egale într-un amical disputat la Tărlungeni. Concluziile celor doi antrenori

Adi MARICA 15 Jul. 2022, 18:12 Liga 2
Alexa și Enache au dat-o la pace! FC Brașov și Unirea Slobozia, egale într-un amical disputat la Tărlungeni. Concluziile celor doi antrenori

FC Brașov și Unirea Slobozia, colege în Liga 2 și în noul sezon, au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul amical disputat astăzi, la Tărlungeni.

Milcho Angelov a dechis scorul în minutul 20 pentru FC Brașov, iar Christo Bolohan a restabilit egalitatea un minut mai târziu.

FC Brașov și Unirea Slobozia au remizat într-un amical

Jucătorii lui Dan Alexa au început în atac acest amical, însă după circa 10 minute, cei de la Slobozia au preluat controlul partidei și au început să pună presiune pe careul lui Daniel Mutu. FC Brașov a deschis scorul prin bulgarul Angelov, după o lovitură liberă indirectă din 6 metri, executată de Vasile Constantin (21). Avantajul de pe tabelă a ținut doar un minut, pentru că Bolohan, scăpat din marcaj, a reluat cu capul mingea în plasă, după o centrare perfectă a lui Dorobanțu.

Angelov putea realiza dubla pentru echipa sa în minutul 26, după o centrare a aceluiași Vasile Constantin, dar portarul Contra a respins în corner. În debutul părții secunde, Afalna i-a dat emoții lui Micu cu un șut din 7 metri lateral stânga, iar Angelov a finalizat modest o acțiune personală a lui Chică-Roșă, șut din marginea careului, fără emoții pentru Contra.

Micu a mai avut o intervenție bună la șutul lui Afalna. După minutul 60, atunci când cei doi antrenori au schimbat masiv garniturile, jocul a scăzut mult în intensitate, doar Roșu a avut șansa unui gol, însă atacantul brașovean a finalizat slab.

  • FC Brașov: D. Mutu (Micu 46) – Hodzic, Fustar, M. Burlacu, Tud. Olteanu (Dumbravă 46) – Lambrinoc, R. Lazăr, Vas. Constantin, Martinov – Chică-Roșă, Angelov
    Din minutul 63 au intrat: Drăgoi, Leonte, Di Lorenzo, Rz. Iorga, Dan Spătaru, Vl. Mihalcea, Negrean, Bg. Roșu și Lascu.
    Antrenor: Dan Alexa
  • Unirea Slobozia: M. Contra (Ciupercă 75) – Ibrian (C-tin. Toma 46), Gab. Lazăr, Perju, Dorobanțu (M. Ciobanu 46) – Ant. Cruceru, Prejmerean (Lemnaru 58) – Bolohan, Afalna, Rob. Silaghi – Golda
    Din minutul 66 au mai intrat: I. Dinu, Coadă, Dan Radu, Cip. Rus, Ekollo, David Ilie, iar Garbacea a întrat în minutul 82.
    Antrenor: Costel Enache
  • Arbitri: Marian Barbu – Andrei Pavel, Alexandru Radu

Dan Alexa: ”Încă suferim din punct de vedere fizic”

La finalul acestui test, Dan Alexa a spus că se vede o creștere în jocul echipei sale, chiar dacă mai sunt multe lucruri de reglat.

”Au fost momente bune de joc, dar încă suferim din punct de vedere fizic, dar acest lucru e normal, ținând cont că suntem într-o perioadă de încărcătură. Am încercat să fim organizați, am avut determinare și eu spun că se vede o creștere. Sâmbătă vom avea un amical cu Râșnovul și cei care au intrat pe final în amicalul cu Slobozia vor juca mai mult. Mă bucur că am am făcut un joc bun, am avut situații de a înscrie, dar am arătat și carente care trebuie reglate în viitor”, a spus antrenorul echipei FC Brașov.

Anterior, FC Brașov a jucat amicale cu Farul Constanța (1-3 la Ghimbav) și FC Hermannstadt (0-2 la Sibiu).

Următorul test îl are programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Metrom, cu echipa din Liga 3 Olimpic Cetate Râșnov.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3DehRdWl2Rr3qhpZeKEoGAiF0seoJXOOapGba2S6_m2_d_umoYO_XbI4c&v=wzQ1qamGyS4&feature=youtu.be

Di Lorenzo nu a impresionat, au semnat Tudor Oltean și Adis Hodzic

În amicalul cu Unirea Slobozia, în repriza a doua, pentru FC Brașov a evoluat și fundașul argentinian Juan Antonio Di Lorenzo. Acesta nu a impresionat cu nimic.

”Juan este în urmă cu pregătirea, mă voi decide în scurt timp. Este clar că avem nevoie de certitudini, pentru că să ajungem în play-off e nevoie de mai mult. Încercăm să luăm jucători pe care să îi vedem și despre care avem și referințe. Timpul se scurge, nu este aliatul nostru, mai sunt trei săptămâni până la startul campinatului. Suferim la omogenitate și este car că trebuie să ne mișcăm rapid”, a mai spus antrenorul Brașovului.

Până acum, FC Brașov i-a achiziționat pe mijlocașii Rareș Lazăr (ex Poli Timișoara, împrumutat de la Rapid) și Alexandru Martinov (ex CSC Dumbrăvița), atacantul Adi Chică-Roșă (ex FC Buzău, împrumutat de la FC Botoșani), portarul Sebastian Micu (ex CSM Reșița), fundașii Tudor Oltean (Gaz Metan Mediaș, dar ultima dată a jucat la FC Buzău) și slovenul Adis Hodzic (ultima dată la ND Gorica / Slovenia). Ultimii doi (foto, alături de președintele Marin Mitran) au fost prezentați oficial chiar astăzi, înaintea amicalului cu ialomițenii.

Fundașul central Ivan Fustar și mijlocașii Vasile Constantin și Răzvan Iorga vor continua încă un sezon la FC Brașov. Constantin este definitiv jucătorul echipei, iar U Craiova, de unde fusese până acum împrumutat, îl poate răscumpăra în vară dacă va achita o sumă de bani. În schimb, Iorga și-a prelungit contractul cu Farul și va continua la Brașov sub formă de împrumut.

Costel Enache: ”E bine că avem rezultate pozitive în amicale, acest lucru ne dă curaj și încredere”

De partea cealaltă, Costel Enache, antrenorul Unirii Slobozia, spune că amicalul cu FC Brașov a fost peste așteptările sale.

”Nu avem un reper în rezultate în această perioadă, urmărim o progresie în planificarea pe care ne-am făcut-o. Nu rezultatul sau jocul în sine este scopul nostru acum, ci pasul următor în ceea ce avem de făcut. Pe lângă targetul fizic avem și obiective tactice, dar și din punct de vedere mental pentru că și lucrurile astea se antrenează. E bine că avem rezultate pozitive în amicale, acest lucru ne dă curaj și încredere. Un meci bun, cu multă risipă de energie, cu atitudine, am văzut dueluri bărbătești, cu presig agresiv. Pot spune că acest amical a fost mult peste așteptări, pentru că veneam după o perioadă grea de antrenamente. Pentru mine Brașovul a fost o supriză mare astăzi. Mi sa părut o echipă cu mult tonus, o echipă agresivă, o echipă interesantă”, a spus Enache.

Antrenorul Sloboziei crede că tărie că echipa sa poate termina în primele patru clasate într-un campionat ce se anunță extrem de echilibrat. ”Nu putem avea un obiectiv mai jos decât cel din sezonul trecut. Clubul trebuie să meargă în față și să se dezvolte. Primul nostru obiectiv este accederea în play-off și eu cred în acest grup și că putem termina în primele patru. Rămân, în continuare, echipe cu potenșial foarte mare: Steaua, Chiajna, Buzăul, Iașul cu o infuzie mare de jucători cu nume și calitate, Csiksereda și chiar echipele care par un pic dezavantejate, noi, Oțelul și FC Brașov. Cred că o să fie cel mai echilibrat campionat din Liga a 2-a”, a încheiat Costel Enache.

Unirea Slobozia, acum aflată în cantonament la Tărlungeni, a mai disputat în această perioadă de pregătire de vară trei amicale, în care a înregistrat următoarele rezultate: 8-0 cu Abatorul Slobozia, 2-0 cu Gloria Buzău și 5-0 cu Dinamo. Următorul test îl are sâmbătă, cu SC Oțelul Galați, la baza sportivă Campo Verde de la Ghimbav.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-start-in-cantonamentul-de-la-tarlungeni-lotul-deplasat-de-costel-enache-si-ce-adversari-va-intalni-in-amicale-19237452

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-perfectat-doua-noi-achizitii-un-fundas-fost-la-fc-brasov-si-un-portar-adus-sub-forma-de-imprumut-de-la-fc-hermannstadt-19237283

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-apelat-la-un-fost-elev-de-la-csm-resita-pentru-a-acoperi-plecarea-portarului-popescu-un-fundas-argentinian-a-ajuns-la-brasov-19237274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-val-de-memorii-la-fc-brasov-presedintele-marin-mitran-incoltit-si-el-de-numeroasele-probleme-ale-clubului-finantat-de-autoritatile-locale-19237220

Adi MARICA 15 Jul. 2022, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă