Dan Spătaru i-a adus prima victorie lui Dan Alexa la FC Brașov. ”Așteptăm jucători de Liga 1, certitudini. Suntem în criză de timp”

Adi MARICA 16 Jul. 2022, 21:30 Liga 2

După 1-3 cu Farul, 0-2 cu FC Hermannstadt și 1-1 cu Unirea Slobozia, FC Brașov a bifat, sâmbătă, prima victorie în amicalele verii, scor 3-0 cu Olimpic Cetate Râșnov, formație din Liga 3 care a evoluat în play-off-ul Seriei a 5-a și a terminat pe locul 3.

Dan Spătaru a reușit o dublă pentru FC Brașov

Golurile victoriei echipei pregătite de Dan Alexa au fost marcate de Dan Spătaru (două) și Bogdan Roșu. Adi Chică-Roșă a ratat un penalty în prelungirile jocului, obținut de Abraham, un atacant ganez venit în probe și care a bifat 30 de minute pe finalul jocului.

Mijlocașul Dan Spătaru, autorul unei duble în testul de azi de pe Metrom, este jucătorul retrogradatei în Liga 4 Kids Tâmpa Brașov și al echipei din Liga 4 ACS Steagul Roșu Brașov. Spătaru (17 ani) s-a remarcat și în sezonul trecut, când a jucat în Liga 3 pentru Kids Tâmpa.

Dan Alexa așteaptă, așteaptă, așteaptă!

Deși testează de zor jucători, Dan Alexa așteaptă, în continuare, întăriri. ”Chirurgul” spune că are lista întocmită cu trei-patru jucători de Liga 1.

”Am urmărit ca fiecare jucător să aibă un anumit număr de minute, iar cei care au jucat mai puțin cu Slobozia, au jucat azi mai mult. Aveam nevoie de acest gen de adversar si chiar le mulțumesc celor de la Râșnov că au venit să joace cu noi. Cert este că avem nevoie de întăriri, așteptăm. Noi avem o listă făcută și sper ca în zilele următoare să și reușim să-i aducem. Așteptăm jucători de Liga 1, certitudini, jucători pe care îi cunoaștem și sper sa reușim să aducem trei-patru fotbaliști. Nu mai e timp de omogenizare, suntem în criză de timp”, a spus Alexa.

”Un bun prilej de pregătire contra unui adversar cu jucători mult mai avansați ca nivel de pregătire în această perioadă. Eu spun că nu ne-am făcut de râs. La 0-0 am ratat trei ocazii mari de gol. În partea secundă am mizat pe mulți juniori”, a spus Lucian Petre, antrenorul echipei din Râșnov.

Un fundaș israelian, în probe la FC Brașov

În acest amical cu Olimpic Cetate, pentru FC Brașov a jucat timp de 30 de minute și fundașul israelian Ben Algrabli (28 de ani), ajuns de vineri la echipă.

Algrabli este un fundaș masiv, 1,90 înălțime și are dublă cetățenie, israeliană și portugheză. Fost internațional U21, Ben Algrabli a jucat sezonul trecut în liga a treia din Israel, la Bnei Eilat.

FC Brașov: Micu – Stoica, Leonte, Di Lorenzo, Dumbravă – D. Spataru, Rz. Iorga, Negrean, Vl. Mihalcea – Bg. Roșu, Lascu
În partea secunda au mai jucat: D. Mutu – M. Savu, Tud. Oltean, Drăgoi, M. Manole, Sandu, Chică-Roșă, Ben Algrabli, Abraham, Stancu
Antrenor: Dan Alexa

Olimpic Cetate Râșnov: Petrescu – Solovăstru, Stancuțu, David, S. Marin – Alupoaie, Drugă, Ciobotea – Ciopo, Staicu, Babei
După pauză, Petre Lucian a rulat toți jucătorii pe care i-a avut la dispoziție.

Următorul amical al FC Brașov are loc marți, 19 iulie, la Tărlungeni, cu SC Oțelul Galați.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexa-si-enache-au-dat-o-la-pace-fc-brasov-si-unirea-slobozia-egale-intr-un-amical-disputat-la-tarlungeni-concluziile-celor-doi-antrenori-19237526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-apelat-la-un-fost-elev-de-la-csm-resita-pentru-a-acoperi-plecarea-portarului-popescu-un-fundas-argentinian-a-ajuns-la-brasov-19237274

Adi MARICA 16 Jul. 2022, 21:30 Liga 2
Pe aceeași temă